Aspirator fara sac Hoover Prodige PR60ALG 011 review

  • Consum
    (4.8)
  • Performante
    (4.9)
  • Calitate/Pret
    (4.8)
4.8

Sumar

Hoover Prodige PR60ALG 011 este un aspirator fara sac cu performante excelente de aspirare pe diferite tipuri de suprafete dar si cu un consum foarte redus de energie. Sistemul eficient de filtrare, golirea facila a recipientului de colectare si raportul bun calitate pret fac din acest model unul din cele mai bun aspiratoare multisuprafete din acest moment. 

In septembrie 2017 a fost introdusa o noua eticheta energetica pentru aspiratoare ca urmare a deciziilor Uniunii Europene care limiteaza consumul nominal maxim al aspiratoarelor la 900 W. Vechea incadrare in clasele A – G a fost inclocuita cu A+++ – D, astfel ca produsele din noua generatie vor avea un consum mult mai redus de energie. Chiar daca puterea nominala a modelelor noi este mai mica, producatorii de aspiratoare au introdus diferite tehnologii care sa ofere performante excelente atat in aspirarea suprafetelor dure cat si in cea a covoarelor si mochetelor. In continuare va vom prezenta un aspirator fara sac produs de Hoover, care are una din cele mai bune eficiente energetice in acest moment.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

Aspirator fara sac Hoover Prodige PR60ALG 011

Aspirator modern fara sac

Hoover Prodige PR60ALG 011 este un aspirator multisuprafete fara sac cu un design elegant gri-turcoaz si o forma folosita si de alte modele comercializate sub acest brand. Aspiratorul are un maner ergonomic care asigura un transport facil si un cablu de alimentare care asigura o raza de operare de 10 metri astfel ca veti fi nevoiti sa schimbati prizele de alimentare mai rar. Acest model are dimensiuni de 53.1 x 37.8 x 31 cm, o greutate de 5.82 Kg si roti din cauciuc care vor proteja parchetul si vor asigura depasirea cu facilitate a diferitelor obstacole.

Consum foarte redus si performante excelente

Hoover Reactiv RC60PET 011 are un motor cu o putere de 450 W si un consum foarte redus de energie de doar 16 kWh care este incadrat in a doua cea mai eficienta clasa energetica A++. Desi puterea motorului este mai mica in comparatie cu modelele mai vechi aspiratorul utilizeaza o tehnologia Airvolution multicyclone astfel ca performantele aspirarii suprafetelor dure si a covoarelor sunt incadrate in clasa A, care este cea mai buna. Nivelul zgomotului este unul dintre putinele minusuri ale acestui model, valoarea de 76 dB fiind totusi comparabila cu a altor modele cu capacitate de colectare similara.

Sistem de filtrare modern

Recipientul de colectare are o capacitate de 2 litri si se goleste foarte usor, fara sa fiti nevoiti sa intrati in contact cu praful si mizeriile aspirat, un semnal sonor instiintandu-va ca trebuie sa il goliti. In plus, recipientul are incorporate particule de ioni de argint care previn dezvoltarea bacteriilor care ar putea sa provoace probleme de sanatate copiilor si persoanelor sensibile. Sistemul de filtrare contine un filtru HEPA 10 si unul HEPA 13 lavabil care capteaza si particulele microscopice de praf si alergeni, emisiile de praf fiind incadrate in aceeasi clasa A.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

Consum Hoover Prodige PR60ALG 011

Accesorii utile pentru diferite tipuri de suprafete

Puterea aspiratorului se poate ajusta in functie de suprafata aspirata, display-ul cu led indicand treapta potrivita pentru parchet, gresie sau covoare. Pe langa peria multisuprafete, in pachet mai sunt incluse o perie pentru parchet, o duza pentru tapiterie si una pentru aspirarea prafului de pe mobilierul cu suprafete delicate.

Puncte tari

+ design compact

+ consum foarte redus de energie

+ performante excelente pe diferite tipuri de suprafete

+ filtrare eficienta a aerului

+ display cu led

+ raza mare de operare

+ manevrare facila

Puncte slabe

– nivelul ridicat al zgomotului

Concluzii

In concluzie, Hoover Prodige PR60ALG 011 este un aspirator fara sac cu performante excelente de aspirare pe diferite tipuri de suprafete dar si cu un consum foarte redus de energie. Sistemul eficient de filtrare, golirea facila a recipientului de colectare si raportul bun calitate pret fac din acest model unul din cele mai bun aspiratoare multisuprafete din acest moment.