Aspirator Karcher VC 6 review

  • Eficienta
    (4)
  • Utilizare
    (4.5)
  • Pret
    (4)
4.2

Sumar

Desi are unele puncte slabe cum ar fi puterea de aspirare sau costul inlocuirii sacilor de aspirare, aspiratorul  Karcher VC 6 este o alegere foarte buna. Consumul redus de energie si nivelul mic al zgomotului, flexibilitatea mare si dimensiunile reduse, calitatea buna a materialelor si nu in ultimul rand renumele producatorului german ar trebui sa va convinga sa cumparati acest aspirator.

» Profitati de reducerile de pana la 70% la produsele din campania eMag Outlet de la eMag
Click aici pentru oferta

Alegerea unui aspirator nu este o alegere usoara avand in vedere multiplele solutii de aspirare existente pe piata. Astfel, puteti alege intre un aspirator cu aspirare umeda, uscata sau cu aburi, cu sac sau fara sac, cu spalare sau cu filtrare prin apa. De asemenea sunt aspiratoare clasice, verticale sau aspiratoare robot, cu fir sau cu acumulatori. Dupa ce va hotarati la tipul de aspirator trebuie apoi sa alegeti producatorul, iar companiile germane sunt printre cele mai apreciate in principal datorita calitatii produselor. Una dintre aceste companii este Karcher, care este cunoscuta in Romania mai ales pentru aparatele de spalat cu presiune sau pentru pompele si hidrofoarele de foarte buna calitate.

Vedeti si: Topul celor mai eficiente aspiratoare multisuprafete

Aspiratorul Karcher VC 6 are o forma circulara, avand un design compact si care nu necesita un spatiu mare pentru depozitare. VC 6 este un aspirator cu aspirare uscata, care are dimensiuni medii, avand o greutate de 6.6 kilograme iar capacitatea de colectare a sacilor este de 4 litri. Puterea de aspirare de 600 W se poate ajusta intre minim si maxim in functie de tipul suprafetei aspirate sau a nivelului de murdarie. Astfel, pentru perdele, canapele sau alte materiale textile se va folosi o puterie mica, iar pentru covoare, mochete, parchet si gresie se va folosi puterea maxima de aspirare. Karcher VC 6 este incadrat in clasa energetica A, avand un consum anual de 25.8 kWh/an iar nivelul zgomotului este destul de redus, la doar 72 dB.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

Aspiratorul Karcher VC 6 este facut din materiale de buna calitate, imbinarile sunt perfecte iar telescopul ajustabil este metalic. Un element foarte important este mobilitatea aspiratului, care se roteste pe suportul sau la 360°, facand astfel aspirarea mult mai usoara. Lungimea calblului de alimentare de 10 metri este un alt element care va va ajuta sa apirati fara a mai avea grija sa schimbati priza de alimentare. Karcher VC 6 beneficiaza de un filtru HEPA care filtreaza 99.9% din particulele de praf si de un filtru pentru motor, ambele fiind recomandate sa fie inlocuite anual. Ca si accesorii vom avea o perie mica pentru aspirarea prafului de pe mobila, o duza pentru aspirarea canapelelor, perdelelor si a altor tapiterii si o duza pentru aspirarea prafului de pe muchiile inguste. Aspiratorul Karcher VC 6 are doua spatii de depozitare in care se gasesc sacul de filtrare si cele trei duze enumerate anterior.

Pe cutia aspiratorului exista un suport unde se fixeaza tubul telescopic, facand mai usor transportul si depozitarea. Trebuie sa retineti ca daca aspiratorul se supraincalzeste, se va opri automat, trebuind sa verificati filtrele si furtunul si telescopul pentru o noua utilizare.

In concluzie, desi are unele puncte slabe cum ar fi puterea de aspirare sau costul inlocuirii sacilor de aspirare, aspiratorul  Karcher VC 6 este o alegere foarte buna. Consumul redus de energie si nivelul mic al zgomotului, flexibilitatea mare si dimensiunile reduse, calitatea buna a materialelor si nu in ultimul rand renumele producatorului german ar trebui sa va convinga sa cumparati acest aspirator.