Designul aparatelor electrocasnice mari conteaza din ce in ce mai mult in decizia de achizitie. Daca persoanele mai in varsta isi doresc aparate electrocasnice fiabile si economice, pentru familiile tinere conteaza si crearea unei design modern si elegant in bucatarie. Aparatele electrocasnice negre au o popularitate in crestere in ultimii ani, regasindu-se atat in bucatariile mai mici ale apartamentelor de la bloc cat si in cele mai spatioase din case.
Combinele frigorifice negre au mai multe avantaje, dintre care cel mai important este curatarea mai usoara. Amprentele si alte urme nu sunt foarte vizibile pe usile negre, in comparatie cu o combina cu finisaje din inox. Mai mult, o combina frigorifica neagra se va integra usor in orice decor modern sau minimalist. Daca albul este putin demodat, iar finisajele din inox creeaza un design mai rece, negrul este mai modern, putand sa dea o nota de eleganta unui design interior.
Top 5 combine frigorifice negre
1. Combina frigorifica Miele KFN 29683 D OBSW
Daca va doriti o combina frigorifica cu design si specificatii premium, atunci Miele KFN 29683 D OBSW este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Combina are usile placate cu sticla neagra cu finisaje lucioase, astfel ca va contribui la crearea unui design elegant in bucatarie. Acest model are un volum net de 343 litri iar eficienta energetica este incadrata in clasa D. Nivelul zgomotului este de doar 36 dB, iar panoul de control interior dispune de un display digital. In spatiul frigorific exista un compartiment pentru fructe si legume si unul pentru carnea, pestele si branzeturile proaspete. Racirea dinamica, sistemul de iluminare cu LED FlexiLight si fiabilitatea excelenta sunt alte avantaje ale acestei combine frigorifice produse de compania germana Miele.
Puncte tari
+ design premium;
+ eficienta energetica rezonabila;
+ organizare eficienta a frigiderului;
+ sisteme si tehnologii moderne;
+ nivel redus al zgomotului.
Puncte slabe
– pretul este foarte mare;
– lipsa conectivitatii Wi-Fi.
2. Combina frigorifica LG GBB92MCACP
O alta combina frigorifica neagra care se remarca atat prin eleganta designului cat si prin specificatii tehnice excelente este LG GBB92MCACP. Combina are un display digital minimalist si dispune de conectivitate Wi-Fi. In interior, combina are o organizare moderna, cu rafturi din sticla securizata, un raft metalic pentru sticla si doua compartimente transparente pentru fructe, legume si alimente proaspete. Compresorul Linerar Inverter are o eficienta energetica incadrata in clasa C iar nivelul zgomotului este de doar 35 dB. Sistemul de control precis al temperaturii, sistemul de iluminare Soft LED si optiunea de a modifica setarile prin intermediul aplicariei SmartThinQ sunt alte atuuri ale acestui model.
Puncte tari
+ display digital tactil;
+ eficienta energetica C;
+ conectivitate Wi-Fi;
+ organizare moderna a spatiilor;
+ tehnologii si functii moderne;
+ nivel redus al zgomotului.
Puncte slabe
– peretii laterali au o nuanta diferita fata de usi.
3. Combina frigorifica Whirlpool W9 931D KS
Whirlpool W9 931D KS este o combina frigorifica cu design negru minimalist si display digital extern in partea superioara. Combina are un volum net de 355 litri, o eficienta energetica incadrata in clasa D si un nivel al zgomotului putin mai mare, de 39 dB. Sistemul de racire este Dual No Frost, care utilizeaza circuite independente pentru cele doua spatii interioare. Cele doua compartimente din frigider permit pastrarea in conditii optime atat a legumelor si fructelor, cat si a branzeturilor sau a carnii si pestelui. Tehnologia Al 6-lea simt, flexibilitatea organizarii spatiului interior si iluminarea cu LED fac din aceasta combina frigorifica produsa de Whirlpool o alegere excelenta pentru orice bucatarie moderna.
Puncte tari
+ design elegant;
+ display digital extern;
+ sistem de racire Dual No Frost;
+ compartiment 0 grade Celsius;
+ organizare flexibila a spatiului frigorific.
Puncte slabe
– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.
4. Combina frigorifica Samsung RB34T672EBN/EF
Combina frigorifica Samsung RB34T672EBN/EF are un design elegant complet negru si manere orizontale integrate in cele doua usi. Compresorul digital inverter are o eficienta energetica incadrata in clasa E, iar nivelul zgomotului este de doar 35 dB. Sistemul de racire All-Arround Cooling asigura o temperatura constanta in ambele spatii interioare, iar pentru protejarea alimentelor perisabile aveti la dispozitie functiile de racire si congelare rapida. Spatiul frigorific este bine organizat, insa dispune de doar un compartiment pentru alimentele proaspete.
Puncte tari
+ design modern;
+ display digital tactil;
+ sistem de racire All-Around Cooling;
+ nivel redus al zgomotului;
+ functii si tehnologii moderne.
Puncte slabe
– eficienta energetica incadrata in clasa E;
– un singur compartiment in frigider.
5. Combina frigorifica Samsung RB31FERNDBC
Ultima combina din acest top este Samsung RB31FERNDBC, care impresioneaza prin desingul modern, care ii permite instalarea in orice bucatarie noua. Eficienta energetica a combinei este incadrata in clasa F iar sistemul Full No Frost nu permite formarea ghetii in congelator si asigura un nivel optim de umiditate in frigider. Panoul de control dispune de un display digital extern, iar sistemul de iluminare cu LED asigura o vizibilitate buna in spatiul frigorific.
Puncte tari
+ design elegant;
+ display digital cu touch;
+ sistem de racire Full No Frost;
+ nivel redus al zgomotului;
+ sistem de iluminare cu led.
Puncte slabe
– eficienta energetica incadrata in clasa F;
– organizare simpla a spatiilor interioare.
Ghid de achizitie combina frigorifica neagra
Oferta de combine frigorifice negre este destul de variata, iar pentru a va ajuta sa alegeti un model care sa ofere un raport corect intre calitate si pret, am pregatit un ghid de achizitie pe care il veti regasi in randurile urmatoare.
Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati o combina frigorifica neagra sunt:
1. Finisajele
Combinele frigorifice negre pot avea usile din otel inoxidabil, sau din sticla vopsita. Usile din otel inoxidabil sunt de obicei mate, pe care nu se observa amprentele sau alte pete. In plus, sunt usor de curatat si rezista mai bine la zgarieturile accidentale. Usile placate cu sticla vopsita sunt mai elegante, insa amprentele se observa mult mai usor. In ultimii ani au fost lansate si modele cu finisaje tip tabla neagra (black board), pe care se pot scrie diferite mesaje cu creta pentru cei dragi.
2. Volumul
Volumul frigiderului si al congelatorului trebuie sa fie suficient pentru depozitarea alimentelor pentru toate persoanele din casa. De exemplu, pentru o familie formata din 3-4 persoane volumul net al celor doua spatii interioare trebuie sa fie de 350-400 litri. De obicei, volumul congelatorului reprezinta cam o treime din volumul total, iar cel al spatiului frigorific, diferenta de doua treimi.
3. Eficienta energetica
Eficienta energetica a combinelor frigorifice este incadrata pe o scara de la A la G, insa majoritatea modelelor disponibile acum sunt incadrate in clasele D-E. Compresoarele inverter si diferite tehnologii moderne pot contribui insa la reducerea consumului energetic, costul lunar cu energia consumata fiind unul rezonabil.
4. Organizarea spatiilor interioare
Congelatorul combinelor frigorifice are de cele mai multe ori o organizare clasica, cu trei sau patru sertare, unde se pot pastra alimentele pe categorii, pentru a evita schimbul de gusturi si mirosuri. Unele modele dispun de un raft de unde se pot scoate rapid caserolele de inghetata sau alte deserturi.
Spatiul frigorific este de regula organizat cu ajutorul unor rafturi din sticla securizata, care se pot ajusta pe inaltime pentru a face loc vaselor mai voluminoase. Cele mai noi modele dispun si de un compartiment pentru fructe si legume cu umiditate ajustabila, in functie de alimentele pastrate. Un alt compartiment pentru branzeturi, peste si carne mentine o temperatura constanta de 0 grade Celsius. Alte rafturi de diferite marimi se gasesc pe usa frigiderului.
5. Nivelul zgomotului
Cele mai noi modele de combine frigorifice sunt mai siletioase, nivelul zgomotului variind intre 35 si 40 dB. Aceste valori sunt mult mai reduse in comparatie cu cele ale aparatelor frigorifice de generatie mai veche, astfel ca nu veti fi deranjati chiar daca aveti o bucatarie deschisa.