▷Cel mai bun storcator de fructe si legume
|Sucul proaspat de fructe si legume este o bautura sanatoasa, care va poate oferi energia de care aveti nevoie in fiecare dimineata. Pentru a va bucura de un suc delicios de fructe si legume, trebuie insa sa aveti un storcator performant.
Storcatoarele de fructe si legume sunt aparate electrocasnice mici, care permit extragerea sucului din anumite tipuri de fructe (mere, pere, portocale, grapefruit, etc.) si legume (morcovi, sfecla, varza, castravete). Daca preferati puteti sa faceti suc si din tulpina de telina apio sau chiar din frunze de patrunjel.
Top 5 Storcatoare de Fructe si Legume
1. Philips Avance Collection HR1919/70
Philips Avance Collection HR1919/70 este un storcator de fructe si legume care ofera un raport excelent intre calitate si pret. Acest model are o putere de 1000 W si dispune de 2 viteze care asigura alegerea unei texturi mai cremoase sau mai limpede a sucului. Nivelul redus al zgomotului, volumul mare al celor doua recipiente si spalarea componentelor in masina de spalat vase sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest storcator produs de Philips.
Puncte tari
+ putere de 1000 W;
+ 2 texturi pentru suc;
+ palnie larga de alimentare;
+ curatare in masina de spalat vase;
+ raport corect intre calitate si pret.
Puncte slabe
– sistemul antipicurare nu este foarte eficient.
2. Bosch MES4000
Un alt storcator de fructe si legume care are recenzii foarte bune este modelul MES4000 produs de compania germana Bosch. Storcatorul are o putere de 1000 W si un recipient generos pentru colectarea sucului cu volum de 1.5 litri. Recipientul pentru pulpa are de asemenea un volum mare (2 litri), iar tubul de alimentare are un diametru de 84 mm. Discul de razire ceramic, curatarea facila si cele doua trepte de viteza fac din acest storcator produs de Bosch o alegere excelenta pentru cei care apreciaza sucurile naturale.
Puncte tari
+ recipiente cu volume generoase;
+ putere de 1000 W;
+ sistem antialunecare;
+ disc de razuire ceramic;
+ nivel redus al zgomotului.
Puncte slabe
– stoarcerea legumelor tari creeaza vibratii destul de mari.
3. Tefal ZC150838 Juiceo
Un storcator cu cu presare la rece care sigura nu va va dezamagi este modelul ZC150838 Juiceo, produs de Tefal. Aparatul are o putere redusa de 150 W si permite ajustarea facila a nivelului de pulpa din suc. Dimensiunile compacte permit depozitarea facila iar componentele deteasabile pot fi curatate in masina de spalat vase. Nivelul redus al zgomotului, functia de inversare a miscarii de rotatie si sistemul antipicurare sunt alte avantaje ale acestui storcator de fructe si legume din portofoliul Tefal.
Puncte tari
+ dimensiuni compacte;
+ curatare facila;
+ nivel redus al zgomotului;
+ sistem antipicurare;
+ raport excelent intre calitate si pret.
Puncte slabe
– palnia are un diamentru mai mic.
4. Philips Viva Collection HR1855/70
Un alt storcator centrifugal care are asigura extragerea rapida a sucului din fructe si legume, este Philips Viva Collection HR1855/70. Storcatorul are o putere de 700 W si o planie de alimentare cu diametru generos de 75 mm. Sistemul anti-alunecare asigura folosirea in siguranta a aparatului, iar spalarea componetelor se poate face si in masina de spalat vase. Recipientele cu volum mare, asamblarea facila si pretul mai mic in comparatie cu alte modele sunt alte atuuri ale acestui storcator produs de Philips.
Puncte tari
+ viteza de 700 W;
+ palnie cu diametru mare;
+ recipiente cu volum generos;
+ curatare facila;
+ raport bun intre calitate si pret.
Puncte slabe
– dispune de o singura viteza.
5. Tefal Easy Fruit ZE610D38
Ultimul storcator de fructe si legume din acest top este Easy Fruit ZE610D38 produs de compania franceza Tefal. Aparatul un design elegant, cu finisaje din inox si motor cu putere de 800 W. Tubul de alimentare are diamentru de 75 mm, iar viteza poate fi setata in doua trepte, in functie de textura fructelor si legumelor. Curatarea facila, filtrul din otel inoxidabil si recipientul pentru suc cu volum de 2 litri sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest storcator de fructe si legume produs de Tefal.
Puncte tari
+ design elegant;
+ 2 trepte de viteza;
+ palnie cu diametru mare;
+ recipient pentru suc cu volum de 2 litri;
+ raport excelent intre calitate si pret.
Puncte slabe
– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.
Ghid de alegere storcator de fructe
Pentru a va asigura ca alegeti un storcator de fructe performant, va trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante pe care vom incerca sa le prezentam in continuare.
1. Tipul storcatorului
Stoarcatoarele de fructe si legume pot fi centrifugale, sau prin presare la rece. Ambele tipuri de storcatoare au atat avantaje cat si dezavantaje.
Stoarcatoarele centrifugale folosesc viteze mari pentru a taia fructele si legumele si forta centrifuga pentru a separa pulpa de suc. Aceste storcatoare sunt cele mai populare si au preturi mai accesibile.
Avantaje:
- rapiditate;
- au palnii (tuburi) de alimentare mai largi astfel incat fructele nu trebuie taiate in bucati foarte mici;
- majoritatea modelelor permit spalarea componentelor in masina de spalat vase;
- pot fi utilizate atat pentru fructe si legume cat si pentru tulpini sau frunze;
- dispun de recipiente de colectare cu volum mare.
Dezavantaje
- sunt destul de zgomotoase;
- filtrele sunt mai dificil de curatat;
- pot fi destul de voluminoase;
- viteza ridicata inseama si vibratii mari;
- sucul poate avea spuma si nu poate fi pastrat mai mult de cateva zile la frigider.
Storcatoarele cu presare la rece sunt mai lente, utilizeaza de obicei un melc si dispun de regula de una sau doua viteze. Exista doua tipuri de storcatoare cu presare la rece: orizontale (sunt mai compacte) si verticale (sunt mai puternice). Aceste storcatoare strivesc incet fructele si legumele si directioneaza sucul si pulpa in doua recipiente separate.
Avantaje
- sunt relativ silentioase;
- au componente mai mici si mai usor de curatat;
- pot stoarce si radacinoasele;
- storcatoarele verticale sunt mai mici;
- unele modele pot fi utilizate si pentru tocat sau pentru prepararea smoothie-urilor;
- sucul obtinul are mai putina spuma si este mai gustos.
Dezavantaje
- pretul este mai mare in comparatie cu storcatoarele centrifugale;
- componentele nu se spala de regula in masina de spalat vase;
- componentele trebuie curatate imediat dupa utilizare pentru a nu ramane lipicioase;
- fructele si legumele trebuie taiate mai mici si uneori trebuie impinse.
2. Puterea
Puterea storcatoarelor de fructe si legume poate varia de la 100 W pentru modelele mai mici, pana la 1000 W pentru modelele mai mari. Cu cat puterea este mai mare cu atat storcatoarul va reusi sa extraga mai rapid sucul chiar si din fructele si legumele mai tari.
3. Dimensiunile si greutatea
Cu exceptia cazului in care aveti o bucatarie spatioasa, storcatorul de fructe ar trebui sa aiba dimensiuni cat mai mici, pentru a incape pe blat. Daca veti depozita storcatorul in dulap probabil veti uita sa il mai folositi. Storcatoarele verticale sunt mai inguste si ocupa un spatiu mai redus decat cele centrifugale. Storcatoarele de fructe si legume pot fi destul de grele, unele avand o greutate mai mare de 10 Kg, astfel incat nu este indicat sa le mutati prea des.
4. Palnia de alimentare
O palnie de alimentare generoasa nu necesita taierea fructelor si legumelor in bucati prea mici. O dimensiune excelenta a palniei de alimentare este cea care permite stoarcerea unui mar de dimensiuni medii fara sa fie taiat.
5. Recipientele pentru suc si pulpa
Recipientul pentru colectarea pulpei trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite prepararea unei cantitati mai mari de suc fara a necesita golirea. Recipientul de suc poate avea un volum cuprins intre 400 si 1000 ml, in functie de dimensiunile storcatorului. Unele modele dispun de recipiente cu maner, cu separator de spuma sau cu site de filtrare.
6. Numarul de viteze
Cu cat storcatorul dispune de mai multe viteze, cu atat mai bine. Vitezele mai mari vor fi utilizate pentru fructele/legumele tari iar vitezele mici pentru cele moi.
7. Functii si accesorii
Unele storcatoare dispun de functie reverse pentru deblocarea bucatilor de fructe si legume blocate. Majoritatea storcatoarele cu presare la rece si unele storcatoare centrifugale dispun de accesorii pentru smootihe, care permit procesarea fructelor moi precum banane, piersici, mango sau fructe de padure.