Cele mai bune aspiratoare fara sac

Sending
User Review
5 (8 votes)

Curatenia este necesara in toate locuintele, indiferent daca este vorba despre apartamente sau case. Cu ajutorul unui aspirator fara sac, veti putea fi mult mai eficienti, economisind timp pretios, pe care il puteti investi in alte activitati. Alegerea unui astfel de aspirator trebuie sa fie facuta in functie de specificul fiecarei case (suprafata utila, suprafete dure sau covoare si mochete) dar si de buget.

In prezent exista foarte multe tipuri de aspiratoare fara sac, motiv pentru care alegerea celui mai bun model se poate dovedi a fi dificila. Cunoscand insa principalele detalii tehnice la care sa fiti atenti, veti putea sa achizitionati asporatorul fara sac care sa va ofere cel mai bun raport intre calitate si pret.


Model Aspirator


Putere motor

Nivel zgomot

Greutate

Capacitate de colectare

Raza de operare

Accesorii

890 W

76 dB

8.71 Kg

2 l

11 metri

perie parchet

duza tapiterie

duza spatii mici

800 W

64 dB

6.7 Kg

3 l

11 metri

duza tapiterie

duza mobilier

duza colturi

890 W

78 dB

7.75 Kg

1 l

10 metri

duza tapiterie

duza spatii mici

perie mobilier

700 W

74 dB

7.23 Kg

1.6 l

12 metri

duza tapitrie

accesoriu spatii inguste

550 W

69 dB

9 Kg

2.5 l

8.8 metri

2 perii turbo

perie parchet

WordPress Pricing Table
Untitled-300x31

Top 5 cele mai bune aspiratoare fara sac

1. Miele Blizard Confort EcoLine SKCF5

Un aspirator premium fara sac cu performante tehnice excelente exte modelul Blizzard CX1 Power Line – SKCF5 produs de Miele. Acest aspirator are o raza mare de operare si o manevrabilitate excelenta gratie celor 4 roti multidirectionale. Motorul cu putere de 890 W asigura performante bune de aspirare pe suprafete dure si covoare subtiri, iar accesoriile incluse permit si curatarea tapiteriei si a spatiilor inguste.

Puncte tari

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF5
  • materiale de calitate;
  • raza mare de operare;
  • putere reglabila in 4 trepte;
  • sistem performant de filtrare;
  • gama variata de accesorii.

Puncte slabe

  • greutate destul de mare.

 

2. Bosch BGS7MS64

Bosch BGS7MS64 este un aspirator fara sac cu recenzii foarte bune de la persoanele care l-au achizitionat. Puterea de 800 W a aspiratorului se poate ajusta in 5 trepte iar peria universala asigura curatarea eficienta a gresiei, parchetului si a covoarelor cu fir scurt. Raza mare de aspirare, tehnologiile moderne si materialele de calitate fac din acest aspirator o alegere excelenta pentru apartamentele si casele in care exista si covoare mari.

Bosch BGS7MS64

Puncte tari

  • putere ajustabila in 5 trepte;
  • curatare eficienta a suprafetelor dure;
  • raza mare de operare;
  • greutate redusa in comparatie cu alte modele;
  • tehnologii moderne;
  • accesorii pentru tapiterie si spatii inguste.

Puncte slabe

  • pretul este destul de mare.

 

3. Miele Boost CX1 PowerLine

Un alt aspirator excelent fara sac produs de Miele este modelul Boost CX1 Power Line. Ca si modelul precedent si acest aspirator are specificatii tehnice foarte bune: putere de 890 W, filtru HEPA si tehnologie Vortex. Puterea de aspirare este ajustabila in 4 trepte iar nivelul zgomotului este mai redus in comparatie cu alte aspiratoare fara sac. Raza mare de operare de 10 metri, sistemul eficient de filtrare si manerul ergonomic sunt alte atuuri ale acestui aspirator fara sac din portofoliul Rowenta.

Miele Boost CX1 PowerLine

Puncte tari

  • consum redus de energie;
  • filtrare eficienta a prafului;
  • raza mare de operare;
  • performante bune de curatare;
  • nivel redus al zgomotului.

Puncte slabe

  • nu are foarte multe accesorii.
Untitled-300x31

4. Electrolux EL61 C3DB

Daca va doriti un aspirator fara sac cu un pret mai accesibil atunci modelul EL61C3DB produs de Electrolux poate fi ceea ce cautati. Aspiratorul are un motor de generatie noua cu o putere de 700 W si utilizeaza tehnologia Cyclonic pentru a asigura performante bune de aspirare pe pe suprafetele dure si pe covoarele subtiri. Consumul redus de energie, sistemul eficient de filtrare si manevrabilitatea ridicata sunt alte avantaje ale acestui aspirator produs de Electrolux.

Electrolux EL61C3DB

Puncte tari

  • motor cu putere de 700 W;
  • raza mare de operare;
  • sistem eficient de filtrare in 6 pasi;
  • manevrabilitate excelenta;
  • tehnologie Cyclonic.

Puncte slabe

  • nivelul zgomotului este mai mare.

 

5. Rowenta Silence Force RO7690EA

Compania germana Rowenta este recunoscuta pentru gama variata de aspiratoare performante pe care le are in portofoliu. Rowenta RO7690EA este unul din cele mai bune aspiratoare fara sac de pe piata, care impresioneaza atat prin consumul redus de energie cat si prin performantele foarte bune de curatare. In plus, acest aspirator are un sistem performant de filtrare si o gama variata de accesorii care va vor ajuta sa curatat rapid atat suprafetele dure cat si covoarele, tapiteria sau spatiile inguste.

ROWENTA Silence Force Cyclonic RO7690EA

Puncte tari

  • eficienta energetica A+;
  • performante foarte bune de curatare;
  • sistem performant de filtrare;
  • 2 perii motorizate;
  • nivel redus al zgomotului;
  • alte accesorii utile.

Punte slabe

  • greutate destul de mare.

 

Ghid de achizitie aspiratoare fara sac

Aspiratoarele fara sac sunt aparate practice, care sunt folosite inca din anul 1970, atunci cand au fost brevetate. Ele functioneaza pe baza unui principiu de separare ciclonica: particulele de praf sunt separate foarte eficient de aer cu ajutorul unei forte centrifuge. Puterea aspiratoarelor este exprimata in Watti (W), ea trebuind sa fie mentionata in manualul de utilizare al tuturor modelelor disponibile pe piata.

Cele mai importante aspecte de care va trebui sa tineti cont in alegerea unui aspirator fara sac sunt:

1. Puterea

Pentru inceput, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere puterea de aspirare a aparatului, care poate fi redusa, medie ori ridicata. De exemplu, pentru persoanele care locuiesc in apartamente si care doresc sa isi igienizeze caminele cel putin o data pe saptamana, sunt recomandate modelele cu o putere mai redusa. Mai apoi, pentru casele cu o suprafata mai mare, sunt preferabile aspiratoarele cu o putere medie, pentru ca acestea sa poata curata bine atat suprafetele dure cat si covoarele sau mochetele. Nu in ultimul rand, modelele cu putere ridicata au fost realizate special pentru spatii foarte extinse, in care curatenia dureaza mai mult timp si care necesita un flux mai puternic de aer.

Cele mai multe dintre aspiratoare moderne fara sac au o putere cuprinsa intre 550 si 800 W, insa exista si modele a caror putere depaseste 1000 W. Avand in vedere faptul ca puterea este un indice important care denota calitatea aspiratoarelor, ea trebuie luata in considerare de fiecare data, inainte de realizarea unei investitii.

2. Emisiile de praf

Eficienta sistemului de filtrare este un alt detaliu tehnic ce trebuie studiat cu atentie pentru alegerea celor mai bune aspiratoare fara sac. Despre filtrare trebuie precizat faptul ca se face in mai multe etape: intai prin centrifugare, astfel incat motoarele sa fie protejate, iar mai apoi prin evacuarea aerului. In ciuda faptului ca dispozitivele fara sac functioneaza strict pe baza separarii ciclonice, cele mai multe dintre cele disponibile in prezent sunt dotate si cu filtre HEPA lavabile care capteaza pana la 99.9% dintre particulele microscopice de praf sau alergeni.

3. Capacitatea de colectare

 Capacitatea de colectare este si ea foarte importanta, putand sa varieze intre 2 Kg pentru modelele mai compacte si mai usoare si 4-5 Kg pentru cele mai voluminoase si cu o greutate mai mare. In comparatie cu aspiratoarele clasice, in cazul carora impuritatile se aduna in saci care trebuie schimbati in mod constant, aspiratoarele fara sac sunt mult mai eficiente pentru ca praful se aduna intr-un recipient care poate fi golit ori de cate ori este nevoie. Mai exact, utilizatorii nu mai trebuie sa cumpere saci, pe care sa ii schimbe, ci trebuie doar sa goleasca recipientul de colectare, care de cele mai multe ori se face foarte usor, fara a atinge praful si alte mizerii aspirate.

4. Eficienta energetica

Consumul energetic al aspiratoarelor fara sac este incadrat, ca si in cazul altor aparate electrocasnice, in clasa de eficienta de la D la A+++, care este cea mai eficienta. Majoritatea aspiratoarelor fara sac au un consum de energie incadrat in clasa A de eficienta, insa exista si modele de generatie noua care al caror consum este incadrat in clasa A+ sau chiar A++.

5. Performantele de curatare

Orice aspirator are performante diferite de curatare pentru suprafetele dure precum gresie sau parchet si pentru covoare sau mochete de diferite grosimi. Aceste performante sunt incadrate in clase de la A la G atat pentru curatarea covoarelor cat si pentru suprafetele dure. De exemplu, un aspirator cu performante de curatare a covoarelor incadrat in clasa de eficienta A va aspira mai mult de 91% din praful din covoare, in comparatie cu doar 70% pentru un aspirator cu performante incadrate in clasa G. Cele mai performante modele de aspiratoare fara sac sunt cele 4A sau 4A+, care au atat performante excelente de curatare cat si un sistem performant de filtrare a aerului reemis si un consum redus de energie.

6. Dimensiuni si greutate

Dimensiunile aspiratoarelor fara sac sunt importante deoarece permit atat transportul facil cat si manevrabilitatea indiferent daca sunt folosite in dormitor, unde spatiul este mai larg sau pe scari si holuri inguste, acolo unde spatiul poate fi mai restrans.

Totusi trebui sa luati in considerare ca un aspirator mai mare are de obicei un motor mai puternic si un recipient de colectare cu volum mai mare. In ceea ce priveste greutatea, aceasta variaza intre 2-3 Kg pentru aspiratoarele compacte si 6-7 Kg pentru cele cu dimensiuni mai mari. 

7. Accesorii

Pe langa periile principale care sunt eficient atat pe suprafetele dure cat si pe covoare, veti putea gasi, in functie de model si perii cu peri moi care protejeaza parchetul, perii cu motorizate care asigura colectarea firelor de par si a scamelor de pe covoare, duze pentru spatii inguste sau greu accesibile sau duze pentru tapiterie si mobilier.

Sfaturi pentru economisirea energiei

  • Utilizarea corecta a aspiratorului in functie de tipul de podea – ajustati puterea de aspirare in functie de tipul podelei pe care o aspirati. Reduceti puterea pe podelele delicate pentru a preveni zgaraierea si ajustati-o pentru a maximiza eficienta pe covoare sau mochete.
  • Folositi accesorii potrivite – utilizati accesorii si perii adecvate pentru diferitele suprafete ale podelei. Accesoriile specializate pot imbunatati performanta de curatare si pot prelungi durata de viata a aspiratorului.
  • Curatare periodica – curatati filtrul si componentele conform instructiunilor producatorului. Filtrul si recipientul de praf trebuie curatate dupa fiecare utilizare, iar restul componentelor ar trebui sa fie verificate si curatate cel putin o data pe luna.
  • Evitati supraincalzirea – Opriti aspiratorul si lasati-l sa se raceasca daca simtiti ca se incalzeste excesiv. Supraincalzirea poate deteriora motorul si alte componente.

Intretinere si curatare

Instructiuni pentru curatarea regulata a filtrului

  • Opriti aspiratorul – asigurati-va ca aspiratorul este oprit si deconectat de la sursa de energie inainte de a incepe curatarea filtrului.
  • Scoateti filtrul – in functie de model, scoateti filtrul conform instructiunilor producatorului. De obicei, acesta se gaseste in partea superioara sau laterala a aspiratorului.
  • Curatare – indepartati murdaria uscata din filtru folosind o perie moale sau un aspirator portabil cu perie atasata.
  • Spalare (daca este permis) – daca filtrul este lavabil, spalati-l cu apa calda si sapun delicat. Asigurati-va ca este complet uscat inainte de a-l pune inapoi in aspirator.

Curatarea recipientului de praf

  • Golirea regulata – golirea recipientului de praf dupa fiecare utilizare previne supraincarcarea si mentine performantele aspiratorului.
  • Spalarea recipientului – daca recipientul este detasabil si lavabil, spalati-l cu apa si sapun si asigurati-va ca este complet uscat inainte de a-l monta inapoi in aspirator.

Verificarea si inlocuirea componentelor uzate

  • Verificarea periodica – Inspectati periile, furtunurile si alte componente ale aspiratorului pentru a detecta uzura sau deteriorarea acestora.
  • Inlocuirea periilor – daca periile sunt uzate, inlocuiti-le conform instructiunilor producatorului pentru a mentine performanta de aspirare.