Cele mai bune aspiratoare fara sac

Sending
User Review
5 (6 votes)

ยป Nu ratati reducerile la produsele din campania Totul sub 120 lei de la eMag
Click aici pentru oferta

Curatenia este necesara in toate locuintele, indiferent daca este vorba despre apartamente sau case. Cu ajutorul unui aspirator fara sac, veti putea fi mult mai eficienti, economisind timp pretios, pe care il puteti investi in alte activitati. Alegerea unui astfel de aspirator trebuie sa fie facuta in functie de specificul fiecarei case (suprafata utila, suprafete dure sau covoare si mochete) dar si de buget.

In prezent exista foarte multe tipuri de aspiratoare fara sac, motiv pentru care alegerea celui mai bun model se poate dovedi a fi dificila. Cunoscand insa principalele detalii tehnice la care sa fiti atenti, veti putea sa achizitionati asporatorul fara sac care sa va ofere cel mai bun raport intre calitate si pret.

Ultima actualizare 08.01.2021


Model Aspirator


Putere motor

Eficienta energetica

Performante suprafete dure

Performante covoare

Performante filtrare

Nivel zgomot

Greutate

Capacitate de colectare

Accesorii

550 W

A+

A

A

A

72 dB

9.4 Kg

2.5 l

perie turbo

perie parchet

550 W

A+

A

A

A

67 dB

9 Kg

2.5 l

perie parchet

550 W

A+

A

C

A

73 dB

8.6 Kg

2 l

perie parchet

perie tapiterie

duza spatii mici

550 W

A+

A

C

A

73 dB

8.6 Kg

2 l

perie tapiterie

duza spatii mici

550 W

A+

A

C

A

73 dB

8.71 Kg

2 l

duza tapitrie

accesoriu spatii inguste

Untitled-300x31

Scurt istoric al aspiratoarelor fara sac

Aspiratoarele fara sac sunt aparate practice, care sunt folosite inca din anul 1970, atunci cand au fost brevetate. Ele functioneaza pe baza unui principiu de separare ciclonica: particulele de praf sunt separate foarte eficient de aer cu ajutorul unei forte centrifuge. Puterea aspiratoarelor este exprimata in Watti (W), ea trebuind sa fie mentionata in manualul de utilizare al tuturor modelelor disponibile pe piata.

Cele mai importante aspecte de care va trebui sa tineti cont in alegerea unui aspirator fara sac sunt:

1. Puterea

Pentru inceput, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere puterea de aspirare a aparatului, care poate fi redusa, medie ori ridicata. De exemplu, pentru persoanele care locuiesc in apartamente si care doresc sa isi igienizeze caminele cel putin o data pe saptamana, sunt recomandate modelele cu o putere mai redusa. Mai apoi, pentru casele cu o suprafata mai mare, sunt preferabile aspiratoarele cu o putere medie, pentru ca acestea sa poata curata bine atat suprafetele dure cat si covoarele sau mochetele. Nu in ultimul rand, modelele cu putere ridicata au fost realizate special pentru spatii foarte extinse, in care curatenia dureaza mai mult timp si care necesita un flux mai puternic de aer.

Cele mai multe dintre aspiratoare moderne fara sac au o putere cuprinsa intre 550 si 800 W, insa exista si modele a caror putere depaseste 1000 W. Avand in vedere faptul ca puterea este un indice important care denota calitatea aspiratoarelor, ea trebuie luata in considerare de fiecare data, inainte de realizarea unei investitii.

2. Emisiile de praf

Eficienta sistemului de filtrare este un alt detaliu tehnic ce trebuie studiat cu atentie pentru alegerea celor mai bune aspiratoare fara sac. Despre filtrare trebuie precizat faptul ca se face in mai multe etape: intai prin centrifugare, astfel incat motoarele sa fie protejate, iar mai apoi prin evacuarea aerului. In ciuda faptului ca dispozitivele fara sac functioneaza strict pe baza separarii ciclonice, cele mai multe dintre cele disponibile in prezent sunt dotate si cu filtre HEPA lavabile care capteaza pana la 99.9% dintre particulele microscopice de praf sau alergeni.

3. Capacitatea de colectare

 Capacitatea de colectare este si ea foarte importanta, putand sa varieze intre 2 Kg pentru modelele mai compacte si mai usoare si 4-5 Kg pentru cele mai voluminoase si cu o greutate mai mare. In comparatie cu aspiratoarele clasice, in cazul carora impuritatile se aduna in saci care trebuie schimbati in mod constant, aspiratoarele fara sac sunt mult mai eficiente pentru ca praful se aduna intr-un recipient care poate fi golit ori de cate ori este nevoie. Mai exact, utilizatorii nu mai trebuie sa cumpere saci, pe care sa ii schimbe, ci trebuie doar sa goleasca recipientul de colectare, care de cele mai multe ori se face foarte usor, fara a atinge praful si alte mizerii aspirate.

4. Eficienta energetica

Consumul energetic al aspiratoarelor fara sac este incadrat, ca si in cazul altor aparate electrocasnice, in clasa de eficienta de la D la A+++, care este cea mai eficienta. Majoritatea aspiratoarelor fara sac au un consum de energie incadrat in clasa A de eficienta, insa exista si modele de generatie noua care al caror consum este incadrat in clasa A+ sau chiar A++.

5. Performantele de curatare

Orice aspirator are performante diferite de curatare pentru suprafetele dure precum gresie sau parchet si pentru covoare sau mochete de diferite grosimi. Aceste performante sunt incadrate in clase de la A la G atat pentru curatarea covoarelor cat si pentru suprafetele dure. De exemplu, un aspirator cu performante de curatare a covoarelor incadrat in clasa de eficienta A va aspira mai mult de 91% din praful din covoare, in comparatie cu doar 70% pentru un aspirator cu performante incadrate in clasa G. Cele mai performante modele de aspiratoare fara sac sunt cele 4A sau 4A+, care au atat performante excelente de curatare cat si un sistem performant de filtrare a aerului reemis si un consum redus de energie.

6. Dimensiuni si greutate

Dimensiunile aspiratoarelor fara sac sunt importante deoarece permit atat transportul facil cat si manevrabilitatea indiferent daca sunt folosite in dormitor, unde spatiul este mai larg sau pe scari si holuri inguste, acolo unde spatiul poate fi mai restrans.

Totusi trebui sa luati in considerare ca un aspirator mai mare are de obicei un motor mai puternic si un recipient de colectare cu volum mai mare. In ceea ce priveste greutatea, aceasta variaza intre 2-3 Kg pentru aspiratoarele compacte si 6-7 Kg pentru cele cu dimensiuni mai mari. 

7. Accesorii

Pe langa periile principale care sunt eficient atat pe suprafetele dure cat si pe covoare, veti putea gasi, in functie de model si perii cu peri moi care protejeaza parchetul, perii cu motorizate care asigura colectarea firelor de par si a scamelor de pe covoare, duze pentru spatii inguste sau greu accesibile sau duze pentru tapiterie si mobilier.

Intretinerea aspiratoarelor

Pentru a putea fi folosite o perioada cat mai indelungata, aspiratoarele fara sac trebuie protejate si intretinute foarte bine. Producatorii recomanda spalarea periodica a filtrelor lavabile sau inlocuirea cel putin o data pe an a celor de evacuare. In plus, recipientele de colectare trebuie spalate periodic, pentru ca igienizarea sa fie una cat mai eficienta. 

Cele mai bune aspiratoare fara sac

Untitled-300x31

1. Rowenta Silence Force RO7266

Compania germana Rowenta este recunoscuta pentru gama variata de aspiratoare performante pe care le are in portofoliu. Rowenta RO7266 este unul din cele mai bune aspiratoare fara sac de pe piata, care impresioneaza atat prin consumul redus de energie cat si prin performantele foarte bune de curatare. In plus, acest aspirator are un sistem performant de filtrare si o gama variata de accesorii care va vor ajuta sa curatat rapid atat suprafetele dure cat si covoarele, tapiteria sau spatiile inguste.

Rowenta X-Trem Power Cyclonic Facelift RO7266

Puncte tari

 • eficienta energetica A+
 • performante foarte bune de curatare
 • sistem performant de filtrare
 • perie motorizata
 • nivel redus al zgomotului
 • alte accesorii utile

Punte slabe

 • greutate destul de mare
Untitled-300x31

2. Rowenta Silence Force RO7643EA

Un alt aspirator excelent fara sac produs de Rowenta este modelul RO7643EA. Ca si modelul precedent si acest aspirator are specificatii tehnice foarte bune: eficienta energetica incadrata in clasa A+ si performante de curatare incadrate in clasa A. Recipientul de colectare are o capacitate generoasa iar nivelul zgomotului este mai redus in comparatie cu alte aspiratoare fara sac.

Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA

Puncte tari

 • consum redus de energie
 • filtrare eficienta a prafului
 • raza mare de operare
 • performante bune de curatare
 • nivel redus al zgomotului

Puncte slabe

 • greutate de 9 Kg
Untitled-300x31
Untitled-300x31

3. Miele Blizard Confort EcoLine SKMP3

Un aspirator premium fara sac cu performante tehnice excelente exte modelul Blizzard CX1 Comfort EcoLine – SKMP3 produs de Miele. Acest aspirator are o raza mare de operare si o manevrabilitate excelenta gratie celor 4 roti multidirectionale. Motorul cu putere de 550 W asigura performante bune de aspirare pe suprafete dure si covoare subtiri, iar accesoriile incluse permit si curatarea tapiteriei si a spatiilor inguste.

Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine - SKMP3

Puncte tari

 • materiale de calitate
 • raza mare de operare
 • putere reglabila in 4 trepte
 • sistem performant de filtrare
 • gama variata de accesorii

Puncte slabe

 • greutate destul de mare
Untitled-300x31

4. Miele Blizard CX1 SKRP3

Miele Blizard CX1 SKRP3 este un aspirator fara sac cu recenzii foarte bune de la persoanele care l-au achizitionat. Puterea de 550 W a aspiratorului se poate ajusta in 4 trepte iar peria universala asigura curatarea eficienta a gresiei, parchetului si a covoarelor cu fir scurt. Raza mare de aspirare, tehnologiile moderne si materialele de calitate fac din acest aspirator o alegere excelenta pentru apartamentele si casele in care nu exista covoare mari.

Miele Blizzard CX1 Red EcoLine - SKRP3

Puncte tari

 • putere ajustabila in 4 trepte
 • curatare eficienta a suprafetelor dure
 • raza mare de operare
 • greutate de 3.2 Kg
 • tehnologii moderne
 • accesorii pentru tapiterie si spatii inguste

Puncte slabe

 • performantele de curatare a covoarelor sunt incadrate in clasa C

5. Miele Blizard CX1 SKCP3

Daca va doriti un aspirator premium fara sac atunci modelul Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine – SKCP3 poate fi ceea ce cautati. Aspiratorul are un motor de generatie noua cu o putere de 550 W si utilizeaza tehnologia Vortex pentru a asigura performante bune de aspirare pe pe suprafetele dure si pe covoarele subtiri. Consumul redus de energie, sistemul eficient de filtrare si manevrabilitatea ridicata sunt alte avantaje ale acestui aspirator produs de Miele.

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine - SKCP3

Puncte tari

 • motor cu putere de 550 W
 • eficienta energetica A+
 • clasa A de curatare suprafete dure
 • recipient de colectare cu capacitate de 2 litri
 • manevrabilitate excelenta
 • raza mare de operare

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor