Difuzorul de arome este acel aparat care creaza abur din apa si uleiuri esentiale pe care apoi le distribuie uniform in spatiile interioare, creand o atmonsfera relaxanta si inmiresmand aerul cu diferite arome minunate. Cateva picaturi dintr-un anumit ulei sunt suficiente pentru crearea unei atmonsfere placute, in care va veti putea relaxa si uita de problemele si stresul din timpul zilei. Difuzoarele de arome si uleiuri esentiale sunt o alternativa excelenta la lumanarile parfumate, putand fi folosite si pentru a umidifica aerul din spatiile interioare care poate crea diferite probleme de sanatate.
Aromaterapia este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a diferitelor tipuri de virusi dar si a gripelor si racelilor. Uleiurile esentiale eliberate in aer contribuie la imbunatatirea starii de spirit, la eliminarea stresului dar si a mirosurilor neplacute precum cele de tutun sau de la animalele de companie. In plus, majoritatea difuzoarelor de arome au designuri interesante, putand fi considerate chiar si obiecte decorative pentru dormitor sau living.
Pentru a alege un difuzor de arome potrivit pentru dumneavoastra, va trebui sa luati in considerare cateva aspecte importante precum:
1. Capacitatea de operare si cea a rezervorului
Capacitatea de operare reprezinta cantitatea de apa si uleiuri necesare pentru o ora de functionare, iar cea a rezervorului este cantitatea de apa si uleiuri cu care poate fi alimentat aparatul. De exemplu, un difuzor de arome cu un rezervor de capacitate de 100 ml si o capacitate de operare de 25 ml/ora va putea sa functioneze 4 ore neintrerupte cu o singura alimentare.
2. Dimensiunile incaperii
Cele mai multe difuzoare de arome au in descriere si dimensiunile camerelor pentru care sunt potrivite. Este indicat sa alegeti un model care poate acoperi o suprafata mai mare in cazul in care doriti sa il folositi si in alte camere.
3. Calitatea materialelor
Unele uleiuri esentiale pot sa fie corozive pentru anumite tipuri de plastic, ceea ce inseamna ca cele mai ieftine modele ar putea sa fie utilizate doar cateva luni de la achizitie. Difuzoarele de arome de calitate sunt facute din propilena sau alt polimer cu o buna rezistenta care asigura o durata indelungata de utilizare a aparatului.
4. Iluminarea
Unele modele de difuzoare ofera diferite optiuni de iluminare intensa sau de fundal care ajuta la crearea unei atmonsfere linistite si relaxante.
5. Dimensiunile si designul
Dimensiunile si designul pot sa nu conteze atat timp cat aparatul reuseste sa distribuie eficient diferitele arome in camera sau in open space-ul in care este folosit. Totusi, daca aveti un apartament de mici dimensiuni, ar trebui sa alegeti un difuzor de arome mai ingust sau mai mic.
6. Nivelul de zgomot
Un difuzor de arome zgomotos poate sa fie deranjant si sa va distraga de la anumite activitati, astfel ca este de preferat un aparat cu un nivel redus al zgomotului sau care sa aiba un mod de functionare silentios.
Cele mai bune difuzoare de arome
Model Difuzor
Consum
Suprafata acoperita
Rezervor
Capacitatea de operare
Nivel zgomot
Alte optiuni
12 W
pana la 30 mp
2.3 litri
250 ml/ora
-
umidificare prin ultrasunete
13 W
pana la 25 mp
0.12 litri
70 ml/ora
32 dB
rezervor plastic anticoroziv
6.2 W
pana la 25 mp
0.11 litri
-
26 dB
oprire automata
15 W
pana la 20 mp
0.1 litri
30 ml/ora
-
2 moduri de functionare
8 W
pana la 20 mp
0.75 litri
15 ml/ora
32 dB
rezervor plastic anticoroziv
1.Duux Tag – umidificator si difuzor de arome
Compania olandeza Duux este recunoscuta pentru producerea diferitelor tipuri de aparate de filtrare a aerului. Duux Tag este un difuzor de arome si un umidificator cu un design elegant de culoare alba care este potrivit pentru camerele cu suprafata de pana la 30 mp. Rezervorul cu capacitate mare, tehnologia cu ultrasunete si raportul excelent calitate pret sunt alte avantaje ale acestui difuzor de arome.
Puncte tari
-
- consum scazut de energie
-
- rezervor cu capacitate mare
-
- tehnologie cu ultrasunete
-
- design atragator
- raport excelent calitate/pret
Puncte slabe
- nivelul de zgomot nu este specificat
2. Air Naturel Diffusair – difuzor de arome compact
Infiintata in 2006, compania franceza Air Naturel s-a impus rapid pe piata europeana a aparatelor de filtrare, umidificare si dezumidificare a aerului dar si de aromaterapie. Air Naturel Diffusair este un difuzor de arome compact din plastic anticoroziv ideal pentru spatiile de pana in 25 de mp.
Puncte tari
- design compact
- suprafata de pana la 25 mp
- rezervor din plastic anticoroziv
- rezervor cu capacitate buna
- oprire automata
Puncte slabe
- designul este prea simplu
3. Air Naturel Airom – difuzor cu design elegant
Air Naturel Airom este un difuzor de arome modern intr-o nuanta interesanta de cupru si o forma deosebita. Nivelul scazut al zgomotului, consumul redus de energie si suporturile pentru sticlutele cu uleiuri esentiale sunt atuurile acestui difuzor de arome.
Puncte tari
- design cu forma deosebita si intr-o nuanta interesanta
- consum redus de energie
- nivel scazut al zgomotului
- oprire automata
- 3 suporturi pentru sticlutele cu uleiuri esentiale
Puncte slabe
- capacitate destul de mica a rezervorului
4. Duux Iconic – difuzor de arome modern
Duux Iconic este un difuzor de arome modern potrivit pentru incaperile cu o suprafata maxima de 20 mp si care are 2 moduri de functionare: normal si intens. Meniul cu taste tactile, oprirea automata din functionare si modul de functionare cu ultrasunete sunt alte argumente in favoarea achiztionarii acestui difuzor de arome.
Puncte tari
- doua moduri de functionare
- oprire automata
- meniu cu taste tactile
- mod de functionare cu ultrasunete
Puncte slabe
- nivelul zgomotului de functionare nu este specificat
5. Air Naturel Saho – difuzor de arome pentru camerele mici
Air Naturel Saho este un difuzor de arome cu un meniu foarte simplu care este potrivit pentru camerele de pana in 20 mp. Rezervorul din plastic anticoroziv, oprirea automata si consumul redus de energie fac din acest difuzor de arome o alegere excelenta pentru orice camera.
Puncte tari
- design simplu si compact
- meniu usor de utilizat
- oprire automata
- consum redus de energie
Puncte slabe
- nivelul zgomotului este ridicat