Star-Light FDDV-242F, Frigider cu 2 usi, Clasa F, 40 dB – Pareri si Review

▷ Review ◁: Star-Light FDDV-242F - 242 litri, Clasa F, 40 dB
Frigider cu 2 usi Star-Light FDDV-242F

Product Name: Star-Light FDDV-242F

Product Description: Star-Light FDDV-242F este un frigider cu 2 usi cu volum net de 242 litri si eficienta energetica incadrata in clasa F. Frigiderul are o organizare simpla a spatiilor interioare si un nivel al zgomotului de 40 dB.

Brand: Star-Light

 • Design
  (4)
 • Eficienta energetica
  (3)
 • Sisteme si functii
  (3)
 • Calitate/Pret
  (4)
3.5

Sumar

Star-Light FDDV-242F este un frigider cu doua usi care un volum redus si dimensiuni compacte. Sistemul automat de dezghetare, nivelul rezonabil al zgomotului si pretul accesibil sunt alte avantaje ale acestui frigider cu 2 usi produs de Star-Light.

Pros

+ dimensiuni compacte;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ compartimentare simpla;

+ sistem de dezghetare automata;

+ pret accesibil;

Cons

– eficienta energetica incadrata in clasa F;

– lipsa unui sistem de racire No Frost;

Frigiderele cu 2 usi sunt aparate frigorifice potrivite pentru persoanele care consuma mai multe alimente proaspete si mai putin congelate. In plus, exista si modele de frigidere cu un volum net mai redus, care sunt potrivite pentru persoanele singure sau pentru familiile fara copii. Daca aveti un buget mai redus, puteti alege un frigider produs de companiile autohtone precum Arctic, Star-Light sau Heinner. Star-Light FDDV-242F este un astfel de frigider cu un pret accesibil iar in cele ce urmeaza va vom prezenta principalele specificatii ale acestui model.

Frigider cu 2 usi Star-Light FDDV-242F

Star-Light FDDV-242F – frigider cu design clasic

Frigiderul Star-Light FDDV-242F are un desigm alb simplu si manere orizontale integrate in cele doua usi. Cele doua usi sunt reversibile, directia de deschidere putand fi modificata destul de usor. Acest model are un volum net de 242 litri din care 201 litri sunt alocati spatiului frigorific si doar 41 litri congelatorului.  Un volum redus inseamna si dimensiuni compacte (54 x 57 x 160 cm), instalarea putand sa fie facuta si intr-o bucatarie mai mica. Alte frigidere cu 2 usi cu volum mai mic sunt: Electrolux LTB1AF28U0, Beko RDNT271I30XBN sau Heinner HF-H2206XF+.

Dezghetare automata

Star-Light FDDV-242F are un compresor cu eficienta energetica incadrata in clasa F pe o scara de la A la G, consumul anual de energie fiind de 223 kWh. Pentru acest consum va trebui sa platiti lunar aproximativ 19 lei. Nivelul zgomotului de functionare este de 40 dB, o valoare comparabila cu cea a altor modele incadrate in gama entry-level. Desi nu beneficiaza de un sistem de racire No Frost, frigiderul are totusi un sistem automat de dezghetare, pe care va trebui sa il folositi periodic pentru a asigura buna functionare a compresorului. 

Star-Light FDDV-242F

Spatii interioare cu organizare simpla

Spatiul frigorific are o organizare clasica, cu un compartiment pentru fructe si legume in partea inferioara si 3 rafturi din sticla securizata in cea superioara. Pe usa frigiderului exista alte 4 rafturi din plastic unde veti putea pastra borcane, sticle sau cutii de diferite marimi. Panoul de control este mecanic si permite setarea facila a temperaturilor din cele doua spatii interioare.

Congelatorul este organizat cu ajutorul unui raft metalic, alimentele trebuind pastrate in cutii sau pungi pentru a evita schimbul de gusturi si mirosuri. 

Puncte tari

+ dimensiuni compacte;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ compartimentare simpla;

+ sistem de dezghetare automata;

+ pret accesibil;

Puncte slabe

– eficienta energetica incadrata in clasa F;

– lipsa unui sistem de racire No Frost;

Concluzii

In concluzie, Star-Light FDDV-242F este un frigider cu doua usi care un volum redus si dimensiuni compacte. Sistemul automat de dezghetare, nivelul rezonabil al zgomotului si pretul accesibil sunt alte avantaje ale acestui frigider cu 2 usi produs de Star-Light.