Mop robot iRobot Braava Jet 240 review

 • Eficienta
  (4.7)
 • Autonomie
  (5)
 • Pret
  (4.2)
4.6

Sumar

iRobot Braava Jet 240 este un mop robot modern de mici dimensiuni, cu o autonomie buna si trei moduri de curatare foarte eficiente. Achizitionandu-l, veti avea o casa mai curata fara sa trebuiasca sa pierdeti timpul stergand podelele cu mopul. 

» Doar astazi produse pentru casa la pret sub 120 lei in campania
Happy Friday de la eMag
Click aici pentru oferta

Spalarea suprafetelor dure cu mopul dupa aspirare este necesara pentru strangerea particulelor de praf ramase si pentru curatarea petelor si a murdariei de pe gresie sau parchet. Daca pentru aspiratorul clasic exista alternativa aspiratoarului robot, pentru spalarea suprafetelor dure exista mopul robot. Un astfel de dispozitiv va putea stearga sau sa spele parchetul si gresia din bucatarie, baie sau de pe hol in timp ce va relaxati uitandu-va la serialele preferate sau citind o carte. In continuare va vom prezenta un astfel de mop robot care este produs de compania americana iRobot.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune aspiratoare robot

 

Mop robot iRobot Braava Jet 240

Mop robot cu design compact

iRobot Braava Jet 240 este un mop robot cu un design modern de culoare alba cu mici insertii turcoaz. Acest dispozitiv are dimensiuni compacte de doar 170 x 84 x 178 mm astfel ca va putea sa curete si suprafetele de sub mobilierul mai jos precum comode, biblioteci sau noptiere. Avand o greutate de doar 1.2 Kg si un maner lat, robotul se poate transporta usor spre si de la locul de depozitare. Capacitatea rezervorului de apa este de 150 ml, suficienta pentru curatarea unor unor  suprafete de aproximativ 25-30 de metri patrati.

Moduri de curatare

Braava Jet 240 are 3 moduri de curatare:

 1. Mop umed in care robotul pulverizeaza apa pe podeaua care urmeaza sa fie curatata
 2. Mop usor umed in care robotul pulverizeaza foarte putina apa pentru a curata mai usor praful si scamele
 3. Matura in care curatarea se face fara apa

Mopul robot detecteaza tipul de laveta pe care ati montat-o si va seta automat modul de curatare si miscarile aferente. Pentru modul umed foloseste miscari scurte in V, iar pentru modurile mop usor umed si matura miscarile sunt liniare.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

 

iRobot Braava Jet 240

Control si utilizare

Controlul mopului robot se face prin intermediu aplicatiei iRobot Home care va permite setarea unui perete virtual pentru ca aspiratorul sa nu se izbeasca de obiectele din camere sau sa ude covoarele sau mochetele. Tot prin intermediul acestei aplicatii veti putea porniti si sa opriti robotul, sa actualizati softul sau sa schimbati dozarea de apa pentru anumite suprafete mai sensibile.

Autonomie si silentiozitate

iRobot Braava Jet 240 are o baterie Li-Ion care ii ofera o autonomie excelenta de pana la 2 ore, timp suficient pentru curatarea camerelor cu suprafete dure din casa. Spre deosebire de aspiratoarele robot care au o statie de andocare pentru incarcarea bateriei, la acest mop bateria este detasabila si se incarca la un incarcator clasic. Timpul de incarcare completa a bateriei este de 2 ore. Un alt avantaj al acestui mop robot este nivelul foarte redus al zgomotului, astfel ca debia il veti auzi atunci cand curata parchetul sau gresia. In pachet veti gasi cate doua lavete de unica folosinta pentru fiecare mod de curatare, insa costul acestora este destul de ridicat astfel ca ar trebui sa achizitionati suplimentar cel putin o laveta reutilizabila.

Puncte tari

+ dimensiuni compacte

+ 3 moduri eficiente de curatare

+ nivel foarte redus al zgomotului

+ autonomie excelenta a bateriei

+ control facil prin intermediul aplicatiei iRobot Home

Puncte slabe

– lavetele de unica folosinta sunt costisitoare astfel ca ar trebui sa achizitionati lavete reutilizabile

Concluzii

In concluzie, iRobot Braava Jet 240 este un mop robot modern de mici dimensiuni, cu o autonomie buna si trei moduri de curatare foarte eficiente. Achizitionandu-l, veti avea o casa mai curata fara sa trebuiasca sa pierdeti timpul stergand podelele cu mopul.