Robot de aspirare iRobot Roomba 980 review

  • Eficienta
    (5)
  • Programe
    (5)
  • Pret
    (4.5)
4.8

» Profitati de reducerile de pana la 30% la produsele din campania
Stock Busters de la eMag
Click aici pentru oferta

Probabil ca romanii au crezut pentru mult timp ca robotii de aspirat sunt niste inventii de film, pentru ca la noi pe piata acestia se gaseau foarte greu. Nicio problema insa, pentru ca, in ultimii ani, au inceput sa apara si acum pot sa fie cumparati din mai toate magazinele de profil. Unele modele sunt mai ieftine, altele ajung pe noi culmi ale calitatii si cresc si costurile de achizitie, dar important este ca fiecare are de unde alege daca vrea un mic robotel SF care arata bine si mai este si util pe deasupra.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune aspiratoare robot

Robot-de-aspirare-iRobot-Roomba-980

iRobot Roomba 980 este, fara indoiala, un produs premium. Producatorii spun ca este chiar cel mai bun din lume si, chiar daca nu putem garanta pentru aceasta afirmatie, cu siguranta el se apropie de varful topului.

In primul rand, trebuie notat ca micutul robot (este de dimensiunile unei genti pentru femei) poate sa fie folosit atat pentru a curata locuintele cat si pentru birouri sau cladiri de afaceri. El functioneaza pe baza de baterie si vine insotit si de un stand de incarcare, iar autonomia sa a crescut de patru ori fata de generatiile anterioare. Asadar, el este pragatit sa curete pana la 185 mp dupa o singura incarcare.

Cititi si: alte reviewuri de aspiratoare

iRobot-Roomba-980

Un aparat extrem de inteligent, dar care poate sa fie si controlat de la distanta

iRobot Roomba 980 are foarte multe functii si ne va fi greu sa le acoperim pe toate in aceasta scurta descriere, dar, cu toate acestea, cele mai importante merita a fi prezentate. El se bucura de un sistem de navigatie iAdapt 2.0 care il face sa fie extrem de inteligent. Practic, robotul isi da seama cand schimba suprafata (el este potrivit si pentru covoare, dar si pentru suprafete dure, schimband treapta de putere cand trece de pe una pe alta, pentru a curata eficient), poate sa treaca dintr-o camera in alta si nu se loveste de mobila. Cu toate acestea, daca vrei, il poti controla si printr-o aplicatie de smartphone sau tableta, de oriunde ai fi. In plus, odata cu el primesti si niste senzori care functioneaza in linie sau in cerc si care tine robotul departe de anumite zone.

Nici eficienta aparatului nu a fost lasata la voia intamplarii, aceasta fiind sporita de 10 ori. Asadar, acesta aspira cam orice, inclusiv parul de animale si are un cos de acumulare destul de mare (totusi, daca in sarcina lui sta curatarea suprafetei maxime admise, trebuie descarcat dupa fiecare utilizare). Pe langa aceasta, are si doua filtre hepa impotriva prafului, care transforma procesul de curatare in unul mai curat.

Exista insa si dezavantaje in legatura cu acest robot? In primul rand, nu trebuie sa crezi ca, daca il cumperi, el elimina complet nevoia de a detine un aspirator mare (doar te ajuta sa nu il utilizezi atat de des).