Samsung 50Q80A, Televizor QLED, 4K Ultra HD – Pareri si Review

▷ Samsung 50Q80A Televizor QLED 4K UHD ⭐ Review si Pareri
Televizor QLED Samsung 50Q80A

Product Name: Samsung 50Q80A

Product Description: Samsung 50Q80A este un televizor cu diagonala de 125 cm si rezolutie 4K Ultra HD. Televizorul dispune de o gama variata de conectori si utilizeaza mai multe tehnologii de ultima generatie dezvoltate de Samsung.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.8)
 • Imagine si sunet
  (4.9)
 • OS si conectori
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Samsung 50Q80A este un televizor smart QLED cu design minimalist si calitate exceptionala a imaginii. Sunetul excelent, gama variata de conectori si controlul vocal sunt alte atuuri ale acestui smart TV produs de compania sud-coreeana Samsung.

Pros

+ design elegant;

+ rezolutie 4K Ultra HD;

+ calitate excelenta a imaginilor;

+ sunet bun;

+ gama variata de conectori;

+ control vocal.

Cons

– pretul este pe masura specificatiilor;

– eficienta energetica incadrata in clasa G.

Televizoarele de generatie noua sunt adevarate centre de entertainment pentru intreaga familie. Platformele de streaming permit vizualizarea celor mai noi filme si seriale, iar transmisiunile sportive 4K redau atmonsfera electrizanta a meciurilor de fotbal sau basket. Partajarea facila de pe dispozitive mobile, navigarea facila pe internet sau utilizarea televizorului ca un monitor de gaming sunt alte facilitati oferite de cele mai noi modele. Samsung 50Q80A este un astfel de televizor de generatie noua, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

Televizor QLED Samsung 50Q80A

Samsung 50Q80A – design, diagonala si dimensiuni

Televizorul Samsung 50Q80A este un televizor din gama 2021, cu un design minimalist, cu rama ingusta de culoare gri. Suportul cu aceleasi finisaje ca rama contribuie la designul elegant, asigurand si o stabilitate buna chiar si pe o comoda mai ingusta. In cazul in care doriti sa montati televizorul pe un perete, veti avea nevoie de un suport compatibil cu standardul VESA 200 x 200.

Acest model are dimensiuni fara stand de 111.4 x 64.4 x 5.3 cm si o diagonala de 125 cm, fiind potrivit pentru camerele mai mari, in care distanta dintre ecran si privitor este de cel putin 2 metri. Alte televizoare performante pe care le-am analizat recent sunt: Philips 55PUS9206/12 (139 cm) sau LG 70NANO753PR (178 cm). 

Rezolutie, imagine si sunet

Televizor Samsung 50Q80A

Samsung 50Q80A are o rezolutie 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) care utilizeaza tehnologia Quantum Dot, pentru redarea unor imagini de cea mai buna calitate. Procesorul Quantum 4K asigura o optimizare inteligenta a imaginilor iar tehnologia Quantum HDR 1500 asigura un contrast profund si o experienta cinematografica. Mai mult, imaginile au culori vibrante si o distorsiune redusa a culorilor indiferent de unghiul de vizualizare, gratie Wide Viewing Angle. Cele doua difuzoare cu putere de 40 W impreuna cu tehnologiile Q-Symphony, Object Tracking Sound sau Active Voice Amplifier asigura un sunet clar si puternic, completand experienta excelenta de vizualizare. 

Sistem de operare si conectori

Sistemul de operare Tizen ofera un acces fluid la meniuri si aplicatii de streaming precum HBO MAX, Netflix sau YouTube. Pe langa conectivitatea Wi-Fi si Bluetooth acest televizor dispune de 4 porturi HDMI, 2 porturi HSB si de un slot pentru cardul CI+ care inlocuieste mediaboxul. Controlul televizorului se poate face si vocal, cu ajutorul asistentilor Alexa de la Amazon, Bixby sau Google Assistant. Redarea continutului video sau audio de pe telefon se poate face cu o singura atingere, daca aveti un smartphone Samsung Galaxy.

Telecomanda, eficienta energetica si garantie

Telecomanda Samsung 50Q80A

Telecomanda compacta asigura un control facil la meniuri si programe, existand butoane dedicate pentru Netflix, Prime Video si Rakuten Tv. Eficienta energetica este incadrata in cea mai slaba clasa, G, pe o scara de la A la G. Consumul energetic anual este estimat de producator la 153 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 12 lei. Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni, care poate fi extinsa contracost in momentul achizitionarii. 

Puncte tari

+ design elegant;

+ rezolutie 4K Ultra HD;

+ calitate excelenta a imaginilor;

+ sunet bun;

+ gama variata de conectori;

+ control vocal.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– eficienta energetica incadrata in clasa G.

Concluzii

In concluzie, Samsung 50Q80A este un televizor smart QLED cu design minimalist si calitate exceptionala a imaginii. Sunetul excelent, gama variata de conectori si controlul vocal sunt alte atuuri ale acestui smart TV produs de compania sud-coreeana Samsung. 

button-3

Manual de utilizare Samsung 50Q80A