Televizor LED Smart NEI 43NE5500 review

  • Imagine
    (4.1)
  • Sunet
    (3.8)
  • Calitate/pret
    (4.6)
4.2

Sumar

NEI 43NE5500 este un Smart TV entry-level cu undesign simplu si o calitate buna a imaginii si a sunetului. Meniul simplu, functiile smart si pretul accesibil fac din acest model una din cele mai bune alegeri pentru persoanele care au venituri mai reduse.

Oferta de televizoare este foarte variata in ziua de astazi atat in ceea ce priveste modelele high-end cat si cele din clasele mid-range sau entry-level. Odata ce v-ati stabilit bugetul si dimensiunile televizorului va trebui sa luati in considerare alte cateva aspecte precum rezolutia si calitatea imaginii, sistemul audio, optiunile de conectivitate sau functiile smart. Daca va doriti un televizor cu diagonala mai mare insa bugetul este destul de redus va trebui sa optati pentru o marca mai putin cunoscuta dar care are televizoare cu reviewuri bune de la clienti. In cele ce urmeaza va vom prezenta un astfel de televizor cu diagonala de 109 cm care este produs de NEI.

Televizor Smart NEI 43NE5500

Televizor smart cu design clasic

NEI 43NE5500 este un smart TV din generatia 2017 cu un design clasic cu rama ingusta de culoare neagra. Cele doua picioruse de sustinere ofera o stabilitate buna, insa veti putea sa montati televizorul pe un perete din living sau dormitor in functie de preferinte.

Caracteristici imagine

Display-ul televizorului are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si ofera un contrast si o luminozitate bune, iar unghiurile largi de vizibilitate de 178/178 grade permit o vizualizarea excelenta chiar daca nu stati perpendicular cu ecranul. Televizorul va putea sa fie folosit si ca un monitor pentru console sau desktopuri insa doar pentru jocurile cu mai vechi cu detalii minime. In cazul in care doriti sa va uitati la filme sau seriale salvate pe suporturi de stocare externe, veti putea sa folositi player-ul multimedia integrat care are un meniu intuitiv.

Cititi si: alte reviewuri de televizoare

Telecomanda  NEI 43NE5500

Sunet si conectivitate

Sistemul de audio stereo cu doua boxe de 2 x 8 W ofera un sunet decent care beneficiaza de un egalizator in 5 benzi si de standardul Nicam Stereo. Daca va doriti sa va bucurati de o experienta similara cu cea de la cinematograf veti avea nevoie de un sound bar simplu sau cu subwoofer si sateliti. Pe langa conexiunea wi-fi integrata, NEI 43NE5500 mai dispune de 2 porturi HDMI, un port USB, o intrare PC si una video composite. De asemenea, exista si un slot pentru cardurile CI+ pe care il puteti folosi daca doriti sa renuntati la receiverul si telecomanda suplimentara.

Meniu si functii smart

Meniul in limba romana este simplu si intuitiv, telecomanda ergonomica oferind o navigare rapida intre programe si functiile smart. In plus, in partea superioara a telecomenzii exista doua butoane speciale pentru a accesa rapid filmele si videoclipurile de pe Netflix sau Youtube. Pe langa platformele online care ofera continut video exista si un browser web dar si optiune de utilizare aplicatiilor de social media precum Facebook sau Twitter.

Puncte tari

+ design simplu

+ imagine Full HD de calitate

+ functii smart

+ telecomanda ergonomica si meniu simplu

+ garantie extinsa la 3 ani

+ pret accesibil

Puncte slabe

– sunetul este destul de slab daca luam in considerare dimensiunile televizorului

Concluzii

In concluzie, NEI 43NE5500 este un Smart TV entry-level cu undesign simplu si o calitate buna a imaginii si a sunetului. Meniul simplu, functiile smart si pretul accesibil fac din acest model una din cele mai bune alegeri pentru persoanele care au venituri mai reduse.