Televizor LED Smart Samsung 43RU7472 review

Samsung 43RU7472
  • Design
    (4.8)
  • Imagine si sunet
    (4.8)
  • Calitate/Pret
    (4.4)
4.7

Sumar

Samsung 43RU7472 este un smart TV de ultima generatia cu design interesant, imagini de exceptie si sunet bun. Functiile smart, gama variata de conectori si telecomanda smart sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestui televizor smart din portofoliul Samsung. 

Televizoarele de generatie noua au pe langa specificatii tehnice foarte bune si designuri sofisticate care le permit integrarea in livinguri si dormitoare cu amenajare moderna sau minimalista. Rama ingusta si suportul elegant cu finisaje argintii sau cromate permit instalarea televizorului pe o comoda eleganta din dormitor sau pe una spatioasa dintr-un open space. In plus, functiile smart de care dispun majoritatea televizoarelor vor permite conectarea la platformele de streaming sau partajarea continutului video de pe alte dispozitive. In cele ce urmeaza va vom prezenta un televizor 4K cu design elegant care este produs de Samsung. 

Televizor LED smart Samsung 43RU7472

Televizor LED cu design sofisticat

Samsung 43RU7472 este un smart TV cu diagonala de 108 cm si design elegant foarte subtire cu rama ingusta cu finisaje argintii. Suportul arcuit asigura o stabilitate buna chiar si pe o comoda mai ingusta dar contribuie si la designul interesant al televizorului. In cazul in care doriti montarea televizorului pe un perete, veti avea nevoie de un suport compatibil cu standardul VESA 200 x 200 mm. Dimensiunile fara stand sunt de 97.02 x 56.32 x 5.81 cm, acest model fiind potrivit pentru incaperile in care distanta dintre privitor si televizor este de cel putin 3.5 metri. 

Rezolutie 4K Ultra HD

Samsung 43RU7472 are un display cu rezolutie 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) care reda imagini de calitate superioara, in culori realiste si cu un contrast excelent. La calitatea imaginilor contribuie atat procesorul UHD cat si celelalte caracteristici superioare de imagine precum Dynamic Crystal Color, PQI 2000 sau Amplificatorul de contrast. Sunetul stereo de 20 W este destul de bun, asigurand o experienta buna de gaming sau de vizualizare. 

Sistem de operare Tizen

Acest televizor utilizeaza sistemul de operare Tizen care asigura o navigare fara intreruperi intre meniuri si aplicatii dar si navigarea pe internet prin browserul propriu sau conectarea facila la platforme de streaming precum Netflix, YouTube sau HBO GO. In plus, acest televizor este primul model de la Samsung care permite partajarea continului de pe iPhone, iPad sau Mac prin intermediul aplicatiei AirPlay2. 

⇒ Vedeti si: alte reviewuri de televizoare

Samsung 43RU7472

Gama variata de conectori

In ceea ce priveste optiunile de conectivitate, pe langa conexiunile Wi-Fi si Bluetooth aveti la dispozitie doua porturi USB 2.0, 3 porturi HDMI, o intrare video composite si o iesire audio digitala. Slot-ul pentru cardul CI+ poate fi utilizat pentru inlocuirea mediabox-ului companiei de cablu iar player-ul multimedia permite vizualizarea de continut video de pe medii de stocare externe. Telecomanda smart One Remote permite accesarea facila a functiilor smart inclusiv prin utilizarea comenzii vocale. 

Puncte tari

+ design modern

+ rezolutie 4K Ultra HD

+ sunet stereo bun

+ sistem de operare Tizen

+ functii smart usor de accesat

+ telecomanda smart One Remote

+ gama variata de conectori

+ comanda vocala

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

Concluzii

In concluzie, Samsung 43RU7472 este un smart TV de ultima generatia cu design interesant, imagini de exceptie si sunet bun. Functiile smart, gama variata de conectori si telecomanda smart sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestui televizor smart din portofoliul Samsung. 

Manual de utilizare Samsung 43RU7472