Televizor LED Star-Light 40DM5600 review

  • Imagine
    (4.4)
  • Sunet
    (4.2)
  • Pret
    (4.7)
4.4

Sumar

Star-Light 40DM5600 este un televizor ideal pentru persoanele mai conservatoare, poate chiar ceva mai in varsta, care nu tin neaparat sa conecteze frecvent alte gadgeturi. Imaginile Full HD sunt suficient de clare, sunetul este decent iar functia de monitor poate oferi optiuni pentru intreaga familie, la un pret cat se poate de acceptabil.

» Profitati de reducerile de pana la 70% la produsele din campania eMag Outlet de la eMag
Click aici pentru oferta

Fara a beneficia de tehnologia smart, care se adreseaza cu precadere tinerei generatii, televizorul LED Star-Light 40DM5600 ofera totusi posibilitatea vizualizarii de imagini in format HD, chiar daca acestea reprezinta transmisii TV sau redau continut digital, prin functia de monitor. In plus, la o diagonala generoasa, televizorul care tine de brandul celui mai mare retailer online din Romania, eMag, este oferit astazi la un pret imbatabil, situat in jurul sumei de 1100 de lei. Acest lucru nu trebuie sa creeze insa prejudecati in privinta calitatii imaginii sau sunetului oferite, ci chiar dimpotriva, utilizatorii ramanand chiar cu o impresie buna.

Televizor LED Star-Light 40DM5600

Dimensiuni generoase

Cu un design simplu, care din start ne arata ca nu doreste sa se bata cu marile branduri in materie, televizorul Star-Light 40DM5600 se axeaza in principal pe functionalitate, oferind caracteristicile de baza ale acestor aparate, adica imagine si sunet. La capitolul imagine, aceasta este redata prin intermediul unui monitor de tip LED cu o diagonala generoasa, de 102 cm, ale carui margini din plastic sunt destul de subtiri pentru televizoarele din gama low-cost. Conceput din plastic de culoare neagra, acesta poate fi sprijinit pe suportul special cu doua picioare pentru comoda, dar poate fi montat si pe perete, la achizitia unui suport special.

Masurand 908 x 86 x 534 mm fara stand, televizorul celor de la Star-Light este destul de usor pentru aceste dimensiuni, cantarind aproximativ 6.4 Kg, cu mult sub alte televizoare din aceeasi categorie. Acest lucru poate fi explicat si prin faptul ca, neavand functie smart, televizorul nu este dotat nici cu microcomputerul intern care sa faca posibila aceasta facilitate. Pe partea din spate regasim intrarea pentru antena si conexiunile pentru calculator, mufa SCART si un slot USB 2.0, in cazul in care dorim sa incarcam imagini de pe memory stick, spre exemplu. De asemenea, televizorul este dotat cu 4 porturi HDMI si mufa minijack pentru castile audio.

Cititi si: alte reviewuri de televizoare

Star-Light 40DM5600

Functii si tehnologii

Indeplinind cu succes inclusiv functia de monitor, televizorul Star-Light 40DM5600 ofera imagini vibrante in format Full HD, la o luminozitate de 220 cd/mp si un timp de raspuns de 8 ms. De asemenea, acesta beneficiaza de o rezolutie a ecranului de 1920 x 1080 pixeli, la unghiuri de vizibilitate excelente, de 178/178 de grade, la care imaginile in format 16:9 se disting in totalitate, fara a-si pierde din caracteristici.

In ceea ce priveste sunetul, modelul Star-Light 40DM5600 beneficiaza de iesire stereo, prin cele doua difuzoare ale sale, de cate 8 W fiecare, calitatea auditiei fiind buna chiar si la un nivel ridicat al volumului. Mai mentionam ca televizorul beneficiaza de functia Teletext, de sistem de programare a orei de inchidere sau de pornire, precum si de control parental pentru posturile pe care nu dorim sa le lasam la indemana celor mici, din telecomanda.

Puncte tari

+ raport bun calitate/pret

+ meniu simplu si intuitiv

+ conectivitate buna

+ rezolutie 1920 x 1080 Full HD

Puncte slabe

 – plasticul ramei nu este de cea mai buna calitate

 – sunetul este putin distorsionat la un nivel mare al volumului

Concluzii

Oferind functii de baza actualizate noilor trenduri tehnologice, putem spune ca Star-Light 40DM5600 este ideal persoanelor mai conservatoare, poate chiar ceva mai in varsta, care nu tin neaparat sa conecteze frecvent alte gadgeturi. Imaginile Full HD sunt suficient de clare, sunetul este decent iar functia de monitor poate oferi optiuni pentru intreaga familie, la un pret cat se poate de acceptabil.