▷Cadouri de Craciun pentru pasionatii de sport si fitness

Craciunul este perioada in care daruim cadouri persoanelor dragi din familie sau prietenilor. Cele mai apreciate cadouri sunt cele legate de pasiunile si hobiurile persoanei careia le daruiesti. Cadourile sportive pot fi daruite persoanelor care sunt pasionate de fitness sau care practica diferite sporturi individuale sau in echipa. Acest tip de cadouri pot fi daruite de Craciun si persoanelor care incearca sa adopte un stil de viata mai sanatos care sa includa mai multa miscare.

Cadouri sportive

Pentru a va ajuta sa alegeti un cadou de Craciun pentru persoanele pasionate de sport si miscare va vom prezenta cele mai importante categorii de echipamente sportive:

1. Imbracaminte sportiva

Tricou fotbal

Practicarea activitatilor sportive presupune si utilizarea unor articole de imbracaminte adaptata la tipul de efort si la conditiile climatice. Pentru sezonul rece, veti putea sa alegeti pantaloni si bluze de trening din tesaturi extensibile, care sa asigure atat un nivel optim de caldura dar si de ventilatie si respirabilitate (evacuarea rapida a transpiratiei). Pentru sporturile practicate in spatii incalzite puteti opta pentru tricouri care ofera o libertate buna de miscare si care au o rezistenta buna la frecare.

2. Incaltaminte spotriva

Ghete fotbal

Practicarea anumitor sporturi precum fotbalul necesita si o incaltaminte potrivita pentru suprafata de joc. Ghetele de fotbal pentru exterior trebuie sa aiba crampoane pentru o aderenta buna si un material flexibil la varf care sa asigure un control mai bun al mingii. Pentru fotbalul in sala ghetele trebuie sa aiba o talpa din cauciuc iar materialul sa fie rezistent la abraziune. 

3. Accesorii sportive

Minge fotbal

Accesoriile sportive reprezinta o alta categorie din care puteti alege cadoul de Craciun indiferent de bugetul disponibil. Pentru pasionatii de fotbal puteti alege o minge, manusi, genunchiere sau crampoane, pentru tenisul de camp o racheta si mingi iar pentru bedminton si tenis de masa un set cu palete, fileu si fluturasi sau mingi. Pentru practicantii de fitness puteti darui gantere, bare, saltele sau mingi. Alte idei de cadouri sunt un kit pentru tir cu arcul sau un sac cu manusi de box. 

4. Ceasuri si mp3 playere

Ceas cu GPS

Ceasurile cu GPS pentru alergare trebuie sa dispuna de un display digital mare si de cronometru cu timp intermediar dar si cu numaratoare inversa repetitiva. Cifrele mari, curelele flexibile si rezistenta la apa sunt alte caracteristici necesare pentru un ceas sportiv. Pentru persoanele care alearga pe distante mai mari puteti alege un mp3 player cu autonomie buna si casti in-ear. 

5. Genti si huse

Geanta fitness Adidas

Echipamentul, accesoriile, bidonul cu apa si prosopul trebuie transportate la vestiarul, sala sau locul de practicare al activitatii sportive, iar pentru aceasta aveti nevoie de o geanta speciala. In functie de buget, puteti opta pentru o geanta pliabila mai ieftina sau pentru o geanta eleganta cu un pret mai ridicat.