Top 5 purificatoare de aer Dyson

Dyson este o companie infiintata in 1978 de Sir James Dyson si are sediul in Malmesbury, Marea Britanie. Compania britanica are angajati mai mult de 1000 de ingineri iar produsele sale sunt vandute in peste 65 de tari pe toate continentele. Dyson este recunoscuta pentru tehnologiile inovatoare dezvoltate pe parcursul anilor, majoritatea produselor comercializate sub acest brand fiind incadrate in clasa premium. In portofoliul Dyson se regasesc electrocasnice mici precum aspiratoare tip canistra sau verticale, purificatoare de aer sau perii, placi si uscatoare de par. 

Purificatoare de aer Dyson

=>Vedeti si: Topul celor mai bune purificatoare de aer

Purificarea aerului din camere a devenit o necesitate in orasele mari, unde este un nivel mai ridicat de poluare. Un purificator de aer Dyson asigura filtrarea eficienta a diferitilor poluanti periculosi dar si a alergenilor precum polen sau fire de par ale animalelor. Cele mai noi purificatoare Dyson au display-uri digitale si senzori de particule de praf care monitorizeaza calitatea aerului interior. 

Top 5 purificatoare Dyson 

1. Dyson Pure Humidify + Cool PH01

Dyson PH01 este un aparat multifunctional premium care permite atat purificarea cat si umidificarea si racirea prin ventilarea aerului din camere. Aparatul dispune de senzori inteligenti care detecteaza particulele de praf si poluantii din aer dar si nivelul temperaturii sau al umiditatii. Fiind un purificator de aer premium acest model utilizeaza mai multe tehnologii inovatoare dezvoltate de Dyson precum Ultraviolet Cleanse (utilizeaza lumina ultravioleta pentru a elimina pana la 99.9% din bacteriile din apa) sau Air Multiplier (distribuie 320 litri de aer curat pe secunda si il recircula eficient prin incapere). 

Puncte tariDyson Pure Humidify + Cool PH01

design elegant

+ filtru HEPA si filtru de carbon

+ purificare si umidificare aer

+ tehnologii moderne

+ nivel rezonabil al zgomotului

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

– lipsa conexiunii Wi-Fi

Untitled-300x31

2. Dyson Pure Hot + Cool Link HP04

Dyson Pure Hot + Cool Link HP04 este un alt purificator multifunctional produs de Dyson care permite atat racirea cat si incalzirea aerului din camere. Controlarea purificatorului se face atat cu ajutorul telecomenzii mangetice cat si a aplicatiei Dyson Link gratie conexiunii Wi-Fi. Functia de oscilare 350˚, tehnologiile inovatoare si cele 10 trepte de viteza sunt alte atuuri ale acestui purificator de aer din portofoliul Dyson. 

Puncte tariDyson Pure Hot + Cool Link HP04

design inovativ

+ racire si incalzire aer

+ oscilatie de 350˚

+ 10 trepte de viteza

+ conexiune Wi-Fi

Puncte slabe

– pretul intreg este mare

Untitled-300x31

3. Dyson Smart Pure Cool Link TP04

Al treilea purificator din acest top este modelul Smart Pure Cool Link TP04. Purificatorul are un flux de aer de 361 liltri/secunda si dispune de senzori care detecteaza in timp real calitatea aerului sau dioxidul de carbon si al oxidului de azot din aer. Acest model are un nivel al zgomotului de doar 42.23 dB si un unghi de oscilatie de pana la 350˚. Telecomanda ergonomica, conexiunea Wi-Fi si tehnologiile utilizate fac din acest purificator de aer produs de Dyson o alegere excelenta pentru orice familie. 

Puncte tariDyson Pure Cool Link TP04

+ flux puternic de aer

+ filtru HEPA din sticla

+ oscilatie de 350˚

+ telecomanda ergonomica

+ conexiune Wi-Fi

Puncte slabe

– racirea aerului se face destul de greu

Untitled-300x31

4. Dyson Pure Cool Link TP02

Un alt purificator de aer produs de Dyson care are recenzii foarte bune de la clientii care l-au achizitionat este modelul Pure Cool Link TP02. Acest purificator filtreaza, propaga si recircula aerul in interior, captand particulele de praf de pana la 0.1 microni gratie filtrului HEPA Glass 360°. Cele 10 moduri de setare a vitezei, conexiunea Wi-Fi si unghiul de rotiere depana la 70 de grade sunt alte atuuri ale acestui purificator de aer din portofoliul Dyson. 

Puncte tariDyson Pure Cool Link TP02

+ monitorizare automata a calitatii aerului

+ Filtru HEPA Glass 360°

+ conexiune Wi-Fi

+ 10 moduri de viteza

+ greutate redusa

Puncte slabe

– sistemul de racire nu este foarte eficient

Untitled-300x31

5.  Dyson AM10

Daca va doriti un umidificator de aer care sa si capteze particulele de praf si alergeni atunci Dyson AM este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Acest model este recomandat pentru incaperi de pana la 16 mp si utilizeaza o functie de control inteligenta pentru umiditatea si temperatura aerului. Tehnologiile moderne, telecomanda ergonomica si nivelul redus al zgomotului sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui umidificator de aer produs de Dyson.

Puncte tariDyson AM10

+ tehnologie Ultrviolet Cleanse

+ utilizare pe tot timpul anului

+ 10 trepte de viteza

+ telecomanda magnetica

+ nivel redus al zgomotului

Puncte slabe

– pretul intreg este mare

Untitled-300x31

Tipuri de purificatoare Dyson

Purificatoarele de aer Dyson sunt de 2 tipuri:

1. Purificator tower

Dimensiuni purificatoare DysonModelele tip tower se utilizeaza pe pardoseala si permit purificarea aerului din incaperii si spatii deschise de dimensiuni mari, putand fi utilizate si pentru spatiile de birouri. 

2. Purificator desk

Un purificator Dyson desk este potrivit pentru spatiile mai mici precum dormitoarele copiilor, amplasarea aparatului trebuind sa fie facuta pe o comoda sau un birou pentru a permite filtrarea eficienta a aerului din intreaga incapere. 

Care sunt avantajele unui purificator de aer Dyson?

Purificatoarele de aer Dyson au numeroase avantaje, iar cele mai importante sunt:

Sistem eficient de filtrare

Filtru purificator DysonPurificatoarele de aer Dyson utilizeaza sisteme performante de filtrare care asigura filtrarea in mai multe trepte si captarea a pana la 99.95% dintre particulele e praf, alergeni, virusuri si poluanti. Filtrul HEPA capteaza particule de pana la 0.1 microni din aerul reemis iar filtrul de carbon activat indeparteaza mirosurile neplacute si gazele periculoase. 

Tehnologie Air Multiplyer

Purificatoarele comercializate sub brandul Dyson au un design elegant, gratie tehnologiei Air Multiplier care a eliminat paletele rotative. Aerul din incaperi este extras si multiplicat de pana la 18 ori cu ajutorul unui rotor de flux mixt 3D. Tehnologia similara cu cea utilizata de turbine si motoarele cu reactie asigura un flux puternic si continuu de aer si un nivel redus al zgomotului. 

Racire, incalzire si umidificare

Unele purificatoare de aer produse de Dyon permit atat racirea aerului cat si incalzirea sau umidificarea acestuia, astfel ca veti avea un aparat de aer multifunctional care va putea fi utilizat pe tot parcursul anului.

Control facil

Flux aer purificator DysonCele mai noi modele de purificatoare produse de Dyson dispun de telecomenzi ergonomice, insa pot fi controlate si cu diferiti asistenti vocali precum Alexa de la Amazon sau cu Home de la Google. In plus, cu aplicatiei Dyson Link instalata pe smartphone veti putea sa monitorizati atat calitatea aerului din camera cat si temperatura, umiditatea sau starea filtrului HEPA. 

Display digital

Display-ul digital al purificatorului de aer Dyon afiseaza permanent calitatea aerului, putand astfel sa vedeti ce particule si gaze exista in diferite camere din casa. 

Greutate redusa

Dimensiunile compacte si greutatea redusa permite mutarea facila a purificatorului de aer Dyson din dormitor in livingroom, bucatarie sau baie. 

Principalele caracteristici ale purificatoarelor de aer Dyson

Designul – purificatoarele de aer Dyson au un design minimalist cu finisaje argintii, care se vor incadra perfect intr-un dormitor sau livingroom modern.

Nivelul zgomotului – purificatoarele de aer Dyson au un nivel al zgomotului cuprins intre 42 si 64 dB in functie de putere, fiind mult mai silentioase in comparatie cu alte modele cu specificatii similare. Nivelul redus al zgomotului permite utilizarea purificatorului si pe timp de noapte sau atunci cand va odihniti.

Purificatoare DysonFluxul de aer – un purificator Dyson de generatie noua dispune de un flux puternic de aer care permite recircularea a peste 360 de litri de aer pe secunda. Distribuirea aerului se face in mod discret si uniform, fara a crea curenti puternici de aer in camera. 

Conexiunea Wi-Fi – cele mai performante purificatoare de aer din portofoliul Dyson dispun de conexiune Wi-Fi, care permite monitorizarea performantelor si controlul aparatului prin intermediul aplicatiei mobile Dyson Link. 

Consumul energetic – purificatoarele Dyson sunt mai ecomice in comparatie cu alte purificatoare cu putere similara, ceea ce inseamna ca veti face economii la plata facturii de energie electrica. 

Intretinerea – pentru a asigura functionarea corecta a purificatorului va trebui sa inlocuiti periodic filtrele de aer conform instructiunilor din manualul de utilizare. Dyson recomanda ca inlocuirea filtrelor sa sa faca o data la 12 luni, sau mai rapid atunci cand va instiinteaza aparatul.

Tags: