Cea mai buna cutie portbagaj – ghid de achizitie si top cu cele mai bune modele

Cutiile de portbagaj sunt proiectate pentru a oferi un spatiu de depozitare suplimentar, prin atasarea acestora in siguranta pe plafonul masinii. Intr-o astfel de cutie veti putea depozita atat valize si genti cat si echipament sportiv sau de camping. Depozitarea bagajelor in inteirorul masinii poate sa reprezinte un pericol pentru siguranta calatoriei, prin obstructionarea vederii soferului sau prin miscarea acestora in cazul franarii bruste.

Cutii portbagaj

Principalul avantaj oferit de o cutie portbagaj este asigurarea unui spatiu suplimentar in care veti putea sa luati mai multe lucruri in vacantele pe care le faceti cu masina. Lucrurile importante la care veti avea acces facil vor fi pastrate in portbagaj iar celelalte in cutia portbagaj. Depozitati articolele mai grele in portbagaj si cele mai usoare si voluminoase in cutia portbagaj pentru a mentine centrul de greutate al masinii cat mai coborat.

Top 5 cele mai bune cutii portbagaj

Model cutie portbagaj


Volum

Compatibilitate

Deschidere

Sistem montare

Greutate

Greutate suportata

Optiuni

540 l

wing bar

dual side

Premium Fit

20.5 Kg

max 75 Kg

sistem inchidere

450 l

universal

reversibil

PowerClick

21 Kg

max 75 Kg

suport schiuri

suport snowboard

440 l

wing bar

dual side

Master Fit

17.5 Kg

max 75 Kg

sistem inchidere

400 l

universal

dual side

PowerClick

17.5 Kg

max 75 Kg

suport snowboard

sistem inchidere

300 l

wing bar

square bar

dual side

PowerClick

14.7 Kg

max 75 Kg

suport schiuri

suport snowboard

WordPress Pricing Table

Untitled-300x31

1. Atera Casar XL

Cutiile portbagaj produse de Atera sunt recunoscute pentru calitatea materialelor, fapt confirmat de garantia extinsa de 5 ani oferita de producator. Atera Casar XL este o cutie portbagaj din ABS PMMA cu finisaje moderne si un volum foarte generos de 540 litri. Acest model are o deschidere dual side si un sistem de montare facila Premium Fit. In plus, sistemul de siguranta este similar cu cel de inchidere al portierelor, cutia ramanand inchisa chiar daca uitati cheia in incuietoare.

ATERA Casar XL

Puncte tari

 • volum de 540 litri
 • sistem de inchidere inovativ
 • deschidere dual side
 • sistem de montare facila
 • materiale de calitate
 • finisaje elegante

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor

Untitled-300x31

2. Thule Motion XT Alpine Titan

O alta cutie portbagaj incadrata in clasa premium este modelul Motion XT Alpine Titan de la Thule. Cutia are finisaje lucioase si un sistem de prindere cu gheare tip PowerClick. Manerele stilizate asigura o deschidere si o inchidere facila a capacului care ofera acces pe ambele laterale. Sistemul antifurt asigura depozitarea in siguranta a bagajelor iar dimensiunile generoase permit transportarea schiurilor sau a unui snowboard.

Thule Motion XT Alpine Titan

Puncte tari

 • design lucios elegant
 • sistem de montare facila
 • manere ergonomice
 • deschidere pe ambele laterale
 • suport pentru schiuri si snowboard

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor

Untitled-300x31

3. Atera Certo 460

O cutie portbagaj de calitate superioara produsa de compania germana Atera este modelul Certo 460. Cutia este din ABS/ASA si are un design aerodinamic cu finisaje metalizate. Acest model are o deschidere dual side, un sistem de montare facila Master-Fit si o capacitate maxima de incarcare de 440 litri.

ATERA Certo 460

Puncte tari

 • design aerodinamic
 • finisaje elegante
 • deschidere dual side
 • greutate redusa
 • garantie extinsa de 5 ani

Puncte slabe

 • pretul intreg este mare

Untitled-300x31

4. Thule Motion XT M

Un alt model de cutie portbagaj cu finisaje elegante este Thule Motion XT M. Cutia portbagaj are un volum net de 400 litri si se poate deschide din ambele laterale, facilitand montarea dar si accesul la bagaje. Sistemul SlideLock are functii distincte pentru blocare si deschidere. Motion XT M permite atat transportarea echipamentului sportiv (schiuri, snowboard) cat si a unor bagaje mai voluminoase.

Thule Motion XT M

Puncte tari

 • volum de 400 l
 • design aerodinamic
 • sistem SlideLock
 • suport schiuri si snowboard
 • montare facila

Puncte slabe

 • pretul intreg este mare

Untitled-300x31

5. Thule Force XT Sport

Daca va doriti o cutie portbagaj mai compacta, atunci Thule Motion XT M poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Cutia portbagaj ofera o eficienta maxima a spatiului, fiind compatibila cu o gama larga de autovehicule. Sistemul PowerClick permite montarea facila a cutiei iar deschiderea dual side permite incarcarea si descarcarea facila a bagajelor. Motion XT M dispune de un sistem de securitate antifurt si permite transportarea unui snowboard sau a schiurilor si claparilor.

Puncte tari

 • dimensiuni compacte
 • design modern
 • deschidere dual side
 • suport schiuri si snowboard
 • sistem antifurt

Puncte slabe

 • poate depasi plafonul spre parbriz in cazul unor autovehicule

Untitled-300x31

Ghid de alegere cutie portbagaj in 2020

Pentru a va asigura ca alegeti o cutie portbagaj potrivita pentru masina si nevoile dumneavoastra va trebui sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

1. Compatibilitatea

Cutia portbagaj trebuie sa fie compatibila cu barele transversale ale autoturismului. Verificati atat forma si latimea cutiei portbagaj dar si distanta dintre barele transversale ale autoturismului.

2. Dimensiuni si forma

O cutie portbagaj prea mare sau cu o forma nepotrivita cu cea a masinii poate sa nu permita deschiderea completa a portbagajului. Cutiile portbagaj inguste pot fi dificil de utilizat, in special daca aveti un autovehicul mai lat sau mai inalt. Unele cutii portbagaj au un design special pentru unele echipamente sportive precum schiuri sau snowboard-uri. Forma aerodinamica este de asemenea importanta, deoarece asigura o rezistenta mai redusa la aer.

3. Volumul

Familiile fara copii vor avea nevoie de o cutie portbagaj compacta, cu un volum mai mic, iar cele mai numeroase vor avea nevoie de o cutie portbagaj cu volum mai generos. In cazul in care doriti sa montati si un suport pentru biciclete atunci va trebui sa va multumuti cu o cutie portbagaj cu un volum mai redus.

4. Sistemul de deschidere

Modalitatea de deschidere este foarte importanta, mai ales daca doriti sa aveti un acces facil la bagajele si obiectele depozitate in interior. De exemplu, o cutie portbagaj care se deschide pe o singura laterala va fi mai greu de incarcat/descarcat decat una care ofera acces pe ambele laterale.

5. Materialele din care sunt facute

Cele mai ieftine cutii de portbagaj sunt facute dintr-un plastic mai subtire, vor vibra la viteze mai mari si se vor crapa mai usor, avand o durata de utilizare mai scurta. O cutie portbagaj premium este facuta dintr-un plastic mai rezistent (ABS), cu portectie UV care va rezista mai bine in timp.

6. Alte optiuni utile

In functie de bugetul dsiponibil veti putea alege o cutie portbagaj care sa aiba un sistem de iluminare interior, optiunea de compartimentare a spatiului interior, un sistem de inchidere cu cheie sau o husa de protectie pentru protejarea cutiei atunci cand nu o utilizati.

Intrebari frecvente

Cum se monteaza o cutie portbagaj?

O cutie portbagaj se poate monta pe barele transversale cu ajutorul unui sistem clasic cu surub U sau cu un sistem de prindere rapida cu gheare de prindere (Power-Click). Un sistem de montare cu suruburi U se monteaza in aproximativ 10 minute si este compatibil cu toate tipurile de bare transversale, in timp ce unul cu gheare de prindere se poate monta in cel mult 5 minute. Nu uitati sa verificati fixarea cutiei portbagaj dupa fiecare montare pentru a evita eventualele accidente.

Utilizarea unei cutii de portbagaj creste consumul de carburant?

Utilizarea unei cutii portbagaj creste consumul de carburant cu 10-15% atat din cauza greutatii suplimentare cat si a crearii unei rezistente suplimentara la aer care va neceista o turatie superioara a motorului pentru mentinerea vitezei autoturismului. Daca nu aveti nevoie de spatiul suplimentar oferit de cutia portbagaj este indicat sa o demontati pentru a reduce consumul de carburant.

Care sunt cei mai importanti producatori de cutii de portbagaj?

Cei mai importanti producatori de cutii portbagaj sunt suedezii de la Thule, nemtii de la Atera sau italienii de la Menabo. Unii producatori auto precum Renault sau Volvo comercializeaza cutii portbagaj sub brandul propriu pentru cele mai populare modele din portofoliu.