Aragaz mixt Whirlpool WS5G8CHX/E review

? Whirlpool WS5G8CHX/E
 • Design
  (4.8)
 • Functii si programe
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.6

Sumar

Whirlpool WS5G8CHX/E este un aragaz mixt cu design modern si plita cu arzatoare super eficiente. Cele 8 moduri de gatire ale cuptorului, panoul de control intuitiv si eficienta energetica buna sunt alte atuuri ale acestui aragaz produs de Whirlpool. 

Desi bucatariile moderne sunt dotate in general cu plite si cuptoare incorporabile, exista inca o cerere constanta si pentru aragazuri. Daca aragazurile clasice aveau o alimentare cu gaz, cele mai noi modele sunt alimentate cu energie electrica sau dispun de o alimentare mixta (plita pe gaz si cuptor electric). In plus, designul elegant si panourile de control cu display digital permit instalarea unui aragaz intr-o bucatarie noua sau recent renovata. Un astfel de aragaz elegant cu alimentare mixta este si modelul produs de Whirlpool a carui prezentare o veti gasi in randurile urmatoare. 

Aragaz Whirlpool WS5G8CHX/E

Aragaz cu finisaje din inox

Whirlpool WS5G8CHX/E este un aragaz cu alimentare mixta si design elegant din inox completat de capact din sticla cenusie. Usa din sticla transparenta contribuie la designul modern al aragazului, care se va putea integra usor intr-o bucatarie cu alte aparate electrocasnice cu carcase gri sau argintii. Acest aragaz are dimensiuni de 50 x 60 x 85 cm iar racordarea la reteaua de gaz va trebui facuta de o firma specializata pentru a asigura functionarea acestuia in siguranta. 

Plita cu arzatoare puternice

Whirlpool WS5G8CHX/E are o plita cu 4 arzatoare super eficiente:

 • un arzator mic cu diametru de 5.1 cm si putere cuprinsa intre 0.4 si 1 kW;
 • doua arzatoare medii cu diametru de 7.5 cm si putere cuprinsa intre 0.7 si 1.9 kW;
 • un arzator mare cu diametru de 10 cm si putere cuprinsa intre 0.7 si 3 kW;

Fiecare arzator dispune de 9 trepte de putere care permit atat gatirea usoara necesara pentru sosuri sau inabusirea unor preparate cat si fierberea rapida sau calirea alimentelor. Gratarul de fonta asigura o stabilitate buna atat vaselor mai mici cat si celor mai voluminoase si se poate scoate pentru curatarea facila a plitei. 

Cuptor cu 8 moduri de gatire

In interiorul cuptorului exista un gratar din sarma care poate fi utilizat atat pentru gatirea preparatelor din carne cat si ca suport pentru alte vase si o tava de coacere pentru friptura sau deserturi. Acest model dispune de 8 moduri de gatire: convectie (utilizeaza elementele de incalzire de sus si de jos), coacere (utilizeaza elementul de incalzire din spate si ventilatorul), pizza (utilizeaza elementele din partea de jos si ventilatorul), asistare ventilator (utilizeaza toate elementele de incalzire si ventilatorul), cuptor superior (utilizeaza partea centrala a elementrului de sus), dublu gratar (utilizeaza elementul de incalzire de deasupra si dispozitvul de rotisare), inferior (utilizeaza elementul de incalzire inferior) si inferior ventilat (utilizeaza elementul de incalzire inferior si ventilatorul). Cu ajutorul unuia dintre aceste moduri veti putea sa gatiti atat un desert delicios cat si o friptura suculenta pentru intreaga familie. 

⇒ Cititi si: alte reviewuri de aragazuri

Consum Whirlpool WS5G8CHX/E

Panoul de control intuitiv

Panoul de control are un display digital in partea centrala care afiseaza ora sau timpul de gatire iar sub acesta se afla 3 butoane pentru alegerea modului de gatire si a duratei. Fiecare arzator al plitei are un selector rotativ cu aprindere electrica integrata, celelalte doua selectoare rotative fiind pentru termostat si pentru alegerea programelor de gatire. Acest aragaz dispune de curatare hidrolitica a cuptorului, indepartarea grasimilor si a murdariei facandu-se astfel mult mai usor. Cuptorul are o eficienta energetica incadrata in clasa A, un ciclu standard de gatire avand un consum de 0.99 kWh.

Puncte tari

+ design elegant

+ display digital

+ arzatoare super eficiente

+ 8 moduri de gatire a cuptorului

+ arzatoare cu aprindere electrica integrata

+ autocuratare hidrolitica

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

Concluzii

In concluzie, Whirlpool WS5G8CHX/E este un aragaz mixt cu design modern si plita cu arzatoare super eficiente. Cele 8 moduri de gatire ale cuptorului, panoul de control intuitiv si eficienta energetica buna sunt alte atuuri ale acestui aragaz produs de Whirlpool.