Masina de spalat vase Bosch SMS46GI05E review

 • Consum
  (4.8)
 • Eficienta
  (5)
 • Functii si tehnologii
  (5)
4.9

Sumar

Bosch SMS46GI05E este o masina de spalat vase moderna, eficienta si silentioasa. Consumul redus de energie, functiile si tehnologiile inovatoare dar mai ales raportul excelent calitate/pret fac din aceasta masina una din cele mai bune optiuni din gama de varf.

Orice bucatarie moderna ar trebui sa fie dotata cu o masina de spalat vase care va va ajuta sa sa va ocupati timpul cu o activitate mai placuta decat spalarea vaselor. Detergentii de vase, resturile de mancare si grasimile pot afecta pielea mainilor care va deveni mai uscata sau se va irita. O masina de spalat vase va poate scapa de aceste probleme aducandu-va si o economie importanta la consumul de apa si energie. O astfel de masina moderna va doza consumul in functie de nivelul de incarcare astfel ca nu va trebui sa asteptati sa umpleti masina cu vase pentru a o porni. In continuare va vom prezenta o masina de spalat vase premium care face parte din oferta producatorului german Bosch.

Masina de spalat vase Bosch SMS46GI05E pareri

Design modern din inox

Bosch SMS46GI05E este o masina de spalat vase cu un desgin elegant din inox si plastic argintiu care va putea fi folosita in orice bucatarie cu amenajare contemporana sau moderna. Capacitatea masinii este de 12 seturi de vase, dimensiunile fiind apropiate de cele standard pentru aceasta capacitate: 84.5 x 60 x 60 cm. Zgomotul produs de aceasta masina de spalat vase pentru un program standard este de 44 dB, o valoare foarte scazuta astfel ca abia va putea fi auzita. Pentru o si mai mare silentiozitate exista un program special care produce un nivel de zgomot de 42 dB.

Consum redus si eficienta

Acest model produs de Bosch are un consum foarte scazut de energie, cei 258 kWh pe an fiind incadrati in clasa A++, una din cele mai bune clase pentru masinile de spalat vase. Consumul de apa este de 9.5 litri pentru un program standard, o cantitate mult mai mica decat daca ati fi spalat acele vase de mana. Eficienta la uscare este incadrata de asemenea in clasa A, ceea ce insemna ca masina consuma mai putina energie pentru aceasta operatiune. In masina se gasesc doua cosuri metalice din care cel superior este ajustabil pe inaltime pentru a permite spalare unor vase sau oale de mari dimensiuni. Cosurile au suporturi pliabile pentru farfurii, cani si pahare si un cos de tacamuri mic in sertarul inferior.

Cititi si: alte reviewuri de masini de spalat vase

Bosch SMS46GI05E review

Programe si functii inovative

Panoul de control situat deasupra usii are un fundal gri inchis si este format dintr-un afisaj electronic si 12 butoane dreptunghiulare pentru setarea programului de spalare si a functiilor speciale. Bosch SMS46GI05E are 5 niveluri de pulverizare a apei si 6 programe de spalare:

 1. Intensiv 70°C – pentru oale, vase si tigai nesensibile si cu resturi de alimente uscate
 2. Auto 45-65°C – pentru vase mixte cu resturi obisnuite
 3. Eco 50°C – program economic pentru vase cu cu un grad de murdarire obisnuit
 4. Silence 50°C – program silentios pentru vase cu un grad uzual de murdarire
 5. Pahare 40°C – pentru pahare din sticla si accesorii din plastic putin murdare
 6. Rapid 65°C– pentru vase mixte mai putin murdare

SMS46GI05E foloseste si tehnologii moderne dezvoltate de Bosch precum Active Water care ofera o eficienta buna si un consum redus de energie si apa sau AquaSnesor care dozeaza consumul de energie si apa in functie de gradul de murdarire al vaselor detectat cu ajutorul unor senzori. In plus senzorul LoadSensor dozeaza consum de apa in functie de gradul de incarcare iar optiunea VarioSpees Plus permite reducerea timpului de clatire a vaselor atunci cand va grabiti.

Masina poate fi programata sa spele vasele cu o intarziere de pana la 24 de ore, astfel ca puteti avea vasele curate cand va intoarceti de la serviciu. Sistemul AquaStop ofera protectie impotriva scurgerilor de apa iar functia HygienePlus va folosi temperaturile ridicate pentru o igiena ridicata a sticlelor pentru bebelusi.

Puncte tari

+ design actual

+ consum redus de energie si apa

+ spalare si uscare eficienta

+ functii si tehnologii moderne

Puncte slabe

– programele de spalare au o durata cam mare

Concluzii

In concluzie, Bosch SMS46GI05E este o masina de spalat vase moderna, eficienta si silentioasa. Consumul redus de energie, functiile si tehnologiile inovatoare dar mai ales raportul excelent calitate/pret fac din aceasta masina una din cele mai bune optiuni din gama de varf.