Masina de tuns gazonul pe benzina Husqvarna LC 140S review

Husqvarna LC 140S
  • Putere
    (4.5)
  • Manevrabilitate
    (4.7)
  • Calitate/Pret
    (4.5)
4.6

Sumar

Husqvarna LC 140S este o masina puternica de tuns iarba cu un maner ergonomic si un cos de colectare voluminos. Cutilele din otel, cele 10 trepte de taiere si materialele de calitate sunt alte atuuri ale acestei masini de tuns gazonul produsa de Husqvarna.

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Tunderea si intretinerea gazoanelor din curti si gradni nu este o activitatea placuta si usoara mai ales daca nu dispuneti de masinile sau sculele adecvate. Alegerea masinii de tuns gazonul va trebui facuta in functie de suprafata, cele electrice fiind potrivite pentru gazoanele de dimensiuni mici si medii iar cele pe benzina pentru gazoanele cu dimensiuni medii si mari. Cele mai importante aspecte de care va trebui sa tineti cont la achizitionarea unei masini de tuns iarba sunt puterea motorului, latimea si treptele de taiere sau volumul sacului colector. In cele ce urmeaza va vom prezenta o masina de tuns iarba pe benzina care are recenzii foarte bune de la clientii care au achizitionat-o.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune masini electrice de tuns gazonul

Masina de tuns iarba Husqvarna LC 140S

Masina ergonomica de tuns gazonul

Husqvarna LC 140S este o masina de tuns gazonul cu alimentare pe benzina care are un design negru-portocaliu specific producatorului suedez de scule motorizate. Masina are un maner ergonomic de ghidare care asigura o utilizare confortabila si care se poate regla in functie de inaltimea persoanei care o utilizeaza. Cele 4 roti din plastic sunt prevazute cu rulmenti si au un diametru suficient de mare (152.4 mm pentru cele dinfata si 203.2 mm pentru cele din spate) pentru a asigura taierea rapida a ierbii chiar si de pe gazoanele aflate in panta. Greutatea masinii este de 27 Kg iar cosul colector are un volum de 50 de litri astfel ca nu va trebui sa il goliti prea des.  

Motor puternic pe benzina

Husqvarna LC 140S are un motor Brigs&Stratton pe benzina cu putere de 2.4 cp si o capacitate cilindrica de 125 cmc care dezvolta pana la 3000 de rotatii pe minut, acest model fiind ideal pentru gazoanele cu suprafata cuprinsa intre 350 si 1000 mp. Pornirea motorului este cu sfoara iar rezervorul are o capacitate de 0.8 litri, fiind indicata folosirea benzinei fara plumb. Pentru a asigura fiabilitatea motorului va trebui sa schimbati periodic atat filtrul de aer cat si uleiul. 

⇒ Vedeti si: alte reviewuri de aparate si masini pentru gradina

Husqvarna LC 140S

10 trepte de taiere

MaLC 140S are o latime de taiere de 40 cm si o viteza maxima de 4 Km/h, permitandu-va sa tundeti rapid iarba de pe gazoane cu dimensiuni mici si medii. Reglarea inaltimii de taiere se poate face in 10 trepte intre 25 si 75 mm, in functie de anotimp sau de specificul gazonului. Nivelul zgomotului de functionare de 94 dB este destul de ridicat astfel ca este indicat sa utilizati casti de protectie auditiva. 

Puncte tari

+ maner ergonomic ajustabil

+ motor cu putere de 2.4 litri

+ sac de colectare cu volum de 50 de litri

+ 10 trepte de taiere pe inaltime

+ roti cu diametru mare

+ raport bun calitate/pret

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este destul de ridicat

Concluzii

In concluzie, Husqvarna LC 140S este o masina puternica de tuns iarba cu un maner ergonomic si un cos de colectare voluminos. Cutilele din otel, cele 10 trepte de taiere si materialele de calitate sunt alte atuuri ale acestei masini de tuns gazonul produsa de Husqvarna.

Manual Husqvarna LC 140S