Motocoasa Steinhaus PRO-BC43 review

 • Eficienta
  (4)
 • Utilizare
  (4)
 • Raport calitate pret
  (5)
4.3

Sumar

Steinhaus PRO-BC43 este o motocoasa pe benzina eficienta care ofera un foarte bun raport calitate pret. Optiunile de utilizare cu fir nailon sau lama metalica va vor ajuta sa tundeti gazonul si sa va ingrijiti gradina cu minim de efort si cheltuieli.

Motocoasele sau trimmerele sunt masini care va ajuta sa tundeti si sa va ingrijiti gazonul, gradina sau curtea. Acestea pot fi folosite pentru intretinerea gazoanelor de dimensiuni mai mici sau doar pentru tunderea ierbii din locuri greu accesibile unei masini de tuns iarba. Motocoasele sunt de doua tipuri: electrice sau pe benzina. Motocoasele electrice sunt mai usor de utilizat si intretinut si au o greutate mai redusa, fiind potrivite pentru gazoane sau gradini de mici dimensiuni. Motocoasele alimentate cu benzina sunt mai puternice, mai grele dar va pot ajuta sa tundeti suprafete mai mari de iarba. Pentru alegerea motocoasei sau trimmerului potrivit pentru dumneavostra va trebui asadar sa luati in considerare dimensiunile gazonului sau gradinii pe care vreti sa o ingrijiti dar si tipul de iarba pe care va trebui sa il tundeti.

Steinhaus PRO-BC43 este o motocoasa pe benzina cu fir si lama cu forma si dimensiuni ergonomice. Aceasta motocoasa are un motor in doi timpi cu o capacitate cilindrica de 42.7 cm³ care dezvolta pana la 9200 de rotatii pe minut. Rezervorul are o capacitate de 1.2 litri si, pentru o buna functionare, va trebui sa folositi un amestec de benzina cu ulei de motor de calitate intr-un raport de 40:1. Dupa fiecare folosire este indicat sa scoateti combustibilul ramas pentru a evita blocarea carburatorului si functionarea necorespunzatoare a motocoasei.

Cititi si: alte reviewuri de aparate si masini pentru gradina

Motocoasa Steinhaus PRO-BC43 poate fi utilizata cu:

 • fir nailon cu o latime de taiere de 43 cm care se poate folosi la gozoanele cu fire de iarba mai subtiri
 • lama cu grosimea de 1.4 mm si cu o latime de taiere de 25 cm pentru gazoanele sau gradinile cu ierburi mari si mai groase

Steinhaus PRO-BC43 este o motocoasa destul de grea, avand 8.5 kilograme greutate neta fara combustibil. Ca la majoritatea motocoaselor, nivelul zgomotului este ridicat, avand o valoare de 114 dB astfel ca va trebui sa va protejati folosind casti de protectie auditiva.

Montarea motocoasei poate fi destul de dificila daca sunteti incepator, dar veti avea in pachet schema, cheile si surubelnita necesare pentru ansamblare. Folosirea hamului de prindere si forma ergonomica cu doua coarne usureaza utilizarea motocoasei, astfel ca greutatea destul de mare nu va mai fi un impediment. Motocoasa trebuie curatata cu o carpa dupa fiecare folosire iar depozitarea se face intr-un spatiu uscat si racoros. Steinhaus PRO-BC43 necesita curatarea filtrului de aer la fiecare 12 ore si inlocuirea dupa 36 de ore de utilizare. De asemenea bujia trebuie verificata si curatata la fiecare 12 ore de utilizare si inlocuita dupa 36 de ore.

Concluzionand, Steinhaus PRO-BC43 este o motocoasa pe benzina eficienta care ofera un foarte bun raport calitate pret. Optiunile de utilizare cu fir nailon sau lama metalica va vor ajuta sa tundeti gazonul si sa va ingrijiti gradina cu minim de efort si cheltuieli.

 

2 Comments