Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM4121 review

Makita ELM4121
  • Putere
    (4.6)
  • Optiuni de taiere
    (4.6)
  • Calitate/Pret
    (4.6)
4.6

Sumar

Makita ELM4121 este o masina de tuns iarba electrica eficienta si usor de utilizat. Cele 7 trepte de taiere, sacul colector cu volum generos si raportul bun intre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestei masini de tuns gazonul produsa de Makita. 

Compania japoneza Makita este unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial de scule si unelte profesionale sau pentru uz personal.Pe langa sculele utilizate in constructii, Makita are o gama variata de masini, aparate si unelte care se pot utiliza pentru curatarea si ingrijirea gradinii. Desi au preturi destul de mari, motocoasele si masinile de tuns gazonul produse de Makita sunt facute din materiale de calitate care le asigura o durata lunga de viata. In cele ce urmeaza va vom prezenta o masina electrica de tuns gazonul produsa de Makita care este disponibila si la magazinele din Romania. 

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune masini electrice de tuns gazonul

Masina de tuns gazonul Makita ELM4121

Masina compacta de tuns gazonul

Makita ELM4121 este o masina electrica de tuns gazonul de generatie noua care are un design negru-verde specific producatorului japonez. Masina are un maner ergonomic ajustabil pe inaltime in 3 trepte care asigura o utilizare confortabila chiar si persoanelor mai inalte. In plus, manerul se indoaie, facilitand depozitarea masinii in spatii mai inguste. Rotile masinii sunt din plastic si au un diametru suficient de mare (13 cm pentru cele din fata si 18 cm pentru cele din spate) pentru a asigura o tundere facila chiar si pe gazoanele aflata in panta. Acest model dimensiuni de 146.5 x 90.5 x 113.5 cm si o greutate de 19.1 Kg cu tot cu accesorii. 

Motor electric puternic

Makita ELM4121 are un motor de 1600 W care asigura intre 3100 si 3600 de rotatii pe minute, permitand tunderea rapida a gazoanelor cu dimensiuni maxime de 600 mp. Sacul colector este din panza si are un volum de 50 litri, astfel ca veti putea sa il goliti mult mai rar. Acest model este unul multifunctional, permitand atat tunderea gazoanelor cat si colectarea ierbii taiate cu alte scule cat si mulcirea acesteia. 

⇒ Vedeti si: alte reviewuri de aparate si masini pentru gradina

Makita ELM4121

7 trepte de taiere pe inaltime

Latimea de taiere este de 41 cm iar botul are o forma dreptunghiulara care permite taierea pana in apropierea gardurilor sau a bordurilor. Inaltimea de taiere poate fi setata in 7 trepte cu dimensiuni cuprinse intre 20 si 75 mm, care se pot schimba usor cu ajutorul unei manete largi. Masina are un cadru metalic si este facuta din plastic rezistent, astfel ca va avea o durata lunga de utilizare. In ceea ce priveste siguranta in utilizare, exista un comutator dublu care va impiedica pornirea accidentala. 

Puncte tari

+ design compact

+ materiale de calitate

+ maner ajustabil in 3 trepte

+ sac colector cu volum de 50 litri

+ 7 trepte de taiere

+ optiune de mulciere a ierbii

+ raport bun intre calitate si pret

Puncte slabe

– producatorul nu specifica nivelul zgomotului

Concluzii

In concluzie, Makita ELM4121 este o masina de tuns iarba electrica eficienta si usor de utilizat. Cele 7 trepte de taiere, sacul colector cu volum generos si raportul bun intre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestei masini de tuns gazonul produsa de Makita.