Statie de calcat Braun IS5043 review

  • Eficienta
    (4.5)
  • Tehnologii
    (5)
  • Pret
    (3.8)
4.4

Sumar

Braun IS5043 este o statie de calcat moderna, si care foloseste ultimele tehnologii dezvoltate de producatorul german. Asigurand o alunecare si o netezire usoara si folosind sisteme avansate de siguranta si de economisire a energiei, Braun IS5043 este o alegere foarte buna chiar daca pretul este destul de ridicat.

» Doar astazi produse pentru casa la pret sub 120 lei in campania
Happy Friday de la eMag
Click aici pentru oferta

Daca aburul este secretul calcarii usoare a rufelor, atunci statiile de calcat sunt aparatele care ofera abur cu o presiune ridicata la apasarea unui buton. Desi au dimensiuni mai mari si sunt mai scumpe, statiile de calcat vor introduce tehnologiile profesionale in casa dumneavoastra. Acestea au un rezervor pana la de trei ori mai mare, se incalzesc mai repede si sunt mai usoare decat fiarele de calcat traditionale. De asemenea au o alunecare usoara a talpii, o presiunea ridicata, functii suplimentare si sisteme de siguranta avansate pentru a va ajuta sa eliminati cutele in cel mai scurt timp.

=> Vedeti si: Topul celor mai bune statii de calcat

Statia de calcat Braun IS5043 are un design elegant si compact, avand dimensiuni de 36 x 18 x 28 cm si o greutate totala de 4.7 Kg. Fierul de calcat este destul de usor avand o greutate de 1.1 Kg, iar rezervorul are o capacitate de 1.4 litri si poate fi alimentat cu apa de la robinet. Cablul de alimentare are 1.8 metri iar furtunul de abur are  o lungime de 1.6 metri, statia putand fi folosita si pe mesele de calcat cu dimensiuni mai mari.

Cititi si: alte reviewuri de fiare si statii de calcat

Braun IS5043 se poate folosi in 2 minute de cand a fost pornita si ofera o presiune a aburului de 6 bari cu un debit permanent de 120 g/min. Pentru materialele care se calca mai greu si pentru rufele care au foarte multe cute puteti folosi jetul de abur care asigura un debit de 340 g/min. Talpa fierului de calcat Eloxal asigura o netezire usoara si rapida, alunecand usor peste fiermoare si nasturi fara sa se zgarie. Folosind tehnologia 3D BackGlide, fierul de calcat asigura o netezire la 360°, putand astfel sa economisiti pan la 50% din timpul de calcare.

Tabloul de comanda este situat in spatele statiei de calcat si este format din trei butoane pentru pornire/oprire, decalcifiere si modul Eco in partea inferioara si un afisaj cu leduri in partea superioara. Afisajul va va instiinta cand trebuie sa reumpleti rezervorul de apa sau cand este necesara curatarea de calcar a statiei. Braun IS5043 foloseste tehnologia iCare care seteaza automat temperatura in functie de tipul materialului care nu se va arde chiar daca uitati fierul o perioada mai lunga de timp. Daca calcatul anumitor rufe nu necesita o presiune mare de aburi, puteti activa functia Eco care va asigura un consum de energie cu pana la 30% mai redus.

Functia de oprire automata se va activa la 10 minute dupa ce nu mai folositi statia, putand astfel sa o lasati in priza fara sa existe riscul producerii unui incediu. Sistemul de blocare Easy Lock asigura prinderea fierului de statie in partea frontala, asigurand transportul si depozitarea in conditii de maxima siguranta. Sistemul de decalcifiere CalcClean are 3 pasi simpli si trebuie folosit dupa aproximativ 10 umpleri sau 15 litri de apa folositi.

Concluzionand, Braun IS5043 este o statie de calcat moderna, si care foloseste ultimele tehnologii dezvoltate de producatorul german. Asigurand o alunecare si o netezire usoara si folosind sisteme avansate de siguranta si de economisire a energiei, Braun IS5043 este o alegere foarte buna chiar daca pretul este destul de ridicat.