Televizor LED Smart Samsung 43RU7172 review

Samsung 43RU7172
  • Imagine si sunet
    (4.7)
  • Functii si tehnologii
    (4.6)
  • Calitate/Pret
    (4.8)
4.7

Sumar

Samsung 43RU7172 este un smart TV cu design modern, sunet bun si imagine de calitate superioara. Sistemul de operare Tizen, gama variata de conectori si raportul excelent intre calitate si pret fac din acest televizor o alegere excelenta pentru livingroom.

ยป Profitati de reducerile de pana la 35% la produsele din campania Cooling Days de la eMag
Click aici pentru oferta

Televizoarele smart se regasesc in tot mai multe case, fiind preferate in special de tineri pentru vizualizarea de filme si seriale de pe diferite platforme de streaming precum Netflix, HBO GO sau Amazon Prime. Pe langa functiile smart, televizorul va trebui sa aiba o imagine de calitate si un sunet pe masura dar si o gama variata de conectori. Nu in ultimul rand, un design minimalist va permite integrarea televizorului in dormitoare sau livinguri cu amenajare moderna. Un astfel de televizor smart este si modelul produs de Samsung a carui prezentare o veti gasi in continuare. 

Televizor smart elegant

Samsung 43RU7172 este un smart TV cu design elegant si rama subtire de culoare neagra. Televizorul are doua suporturi arcuite care contribuie la designul modern dar permit si amplasarea pe o comoda mai ingusta. Daca veti prefera montarea televizorului pe un perete din dormitor sau livingroom atunci va trebui sa achizitionati un suport compatibil cu standardul VESA 200 x 200 mm. Acest model are o diagonala de 108 cm si dimensiuni fara stand de 970,2 x 563,2 x 58,2 mm, fiind potrivit pentru incaperile in care distanta dintre ecran si privitor este de minimum 3 metri. 

Rezolutie 4K Ultra HD

Samsung 43RU7172 are un display cu rezolutie 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) si un procesor UHD care asigura redarea unor imagini de calitate, in culori naturale si un nivel optimizat al contrastului. In plus, datorita functiei UHD Dimming, detaliile au culori, claritate si contrast optimizate. Cele doua difuzoare cu putere de 20 W si tehnologia Dolby Digital Plus asigura un sunet de calitate, insa pentru a va bucura de o experienta de vizualizare completa veti avea nevoie de un soundbar. 

โ‡’ Vedeti si: alte reviewuri de televizoare

Sistem de operare Tizen

Procesorul Quad Core asigura o navigare facila intre meniuri iar sistemul de operare Tizen permite accesarea functiilor smart fara timpi mari de asteptare. In ceea ce priveste conectorii, pe langa conexiunile Wi-Fi si Bluetooth aveti la dispozitie 2 porturi USB, 3 porturi HDMI si un slot pentru cardul CI+ care poate inlocui mediaboxul companiei furnizoare de cablu. Din pacate, telecomanda de format vechi nu permite accesarea usoara a functiilor smart, insa daca doriti veti putea sa achizitionati telecomanda One Remote cu care acest model este compatibil. Consumul energetic anual de 97 kWh este incadrat in clasa de eficieta A, fiind comparabil cu al altor modele cu specificatii similare. 

Puncte tari

+ design elegant

+ rezolutie 4K Ultra HD

+ sunet bun

+ sistem de operare Tizen

+ Procesor Quad Core

+ tehnologii moderne

+ functii smart

Puncte slabe

– telecomanda clasica

Concluzii

In concluzie, Samsung 43RU7172 este un smart TV cu design modern, sunet bun si imagine de calitate superioara. Sistemul de operare Tizen, gama variata de conectori si raportul excelent intre calitate si pret fac din acest televizor o alegere excelenta pentru livingroom.

Manual de utilizare Samsung 43RU7172