Top 5 cele mai bune freze de zapada

» Nu ratati reducerile de pana la 70% la produsele din campania Outlet de la eMag
Click aici pentru oferta

Iarna este unul din cele mai frumase anotimpuri ale anului, in care copacii sunt acoperiti de zapada iar casele sunt decorate cu lumini multicolore si decoratiuni frumoase de Craciun. Totusi, temperaturile scazute ne aduc si mai multe neplaceri, cum ar fi curatarea trotuarelor, aleilor si a teraselor de zapada. Astfel, atunci cand ninge trebuie sa ne trezim mai devreme pentru a curata masina dar si calea de acces sau trotuarele din jurul curtii.

Nu este deloc placut, in diminetile reci si umede de iarna, pe intuneric sa fiti nevoiti sa curatati aleile si trotuarele cu lopata. Una din cele mai bune solutii pentru curatarea rapida a zapezii din jurul casei este achizitia unei freze de zapada performante.

Cele mai bune freze de zapada

Untitled-300x31

Model freza zapada 


Alimentare

Putere motor

Latime de lucru

Inaltime de lucru

Numar viteze

Distanta aruncare

Tip pornire

Alte optiuni


benzina

11 CP

71 cm

54.5

8

15 m

manuala/

electrica

lumina frontala

benzina

6.5 CP 

56 cm

40 cm

8

12 m

manuala

maner reglabil

lumina frontala

benzina

5.5 CP

54 cm

51 cm

5

11 m

manuala

maner ergonomic

benzina

5.2 CP

53.5 cm

51 cm

5

11 m

manuala

-

electrica

2000 W

39 cm

26 cm

1

6 m

electrica

maner ajsutabil

Untitled-300x31

Ce este o freza de zapada si cum functioneaza?

O freza de zapada este o masina care are un principiu simplu de functionare: mutarea zapezii dintr-un loc in altul prin colectarea si degajarea acesteia. Spre deosebire de masinile de tuns iarba, o freza de zapada nu transporta zapada ci o sufla de pe alei, trotuare si terase curatandu-le. Pe piata exista o gama variata de modele de freze de zapada, atat ale unor producatori renumiti cat si ale unor companii mai putin cunoscute. Pentru a va ajuta sa alegeti o freza buna de zapada care sa fie puternica, versatila si usor de manevrat vom incerca sa va prezentam in continuare cele mai importante specificatii de care va trebui sa le aveti in vedere.

Tipul frezei de zapada

» Nu ratati reducerile de pana 50% la produsele din campania Reducerile Primaverii de la Altex
Click aici pentru oferta

In functie modul de functionare, frezele de zapada pot fi:

 • intr-o singura treapta – au dimensiuni mai mici si sunt potrivite pentru curatarea unor cantitati mai mici de zapada, pe suprafete mai reduse.
 • in doua trepte – frezele in doua trepte au motoare mai puternice si sunt mai voluminoase, fiind mult mai eficiente in curatarea rapida a aleilor, teraselor si trotuarelor mari.

Alimentarea

Frezele de zapada pot avea motoare electrice sau pe benzina. Ca si in cazul altor masini de gradina, frezele cu alimentare electrica au o raza mai restransa de utilizare, fiind potrivite pentru curtile mai mici, in care trotuarele si aleile se afla in apropierea casei. Aceste freze sunt mai usor de manevrat si necesita un spatiu mai redus pentru depozitare.

Frezele cu motoare pe benzina, sunt in schimb mult mai voluminoase si mai grele, insa pot curata straturi mai groase de zapada de pe caile de acces aflate mai departe de casa. De obicei, frezele electrice de zapada au o singura treapta, iar cele pe benzina doua trepte.

Latimea si inaltimea de lucru

Latimea de curatare este importanta deoarece influenteaza timpul de curatare terasei, aleii sau a trotuarelor. O freza pe benzina care este mai voluminoasa poate avea o latime de lucru de pana la 70-80 cm, iar una cu alimentare electrica, va avea o latime de degajare de 30-40 cm. In ceea ce priveste inaltimea de lucru, frezele mai mici vor putea curata straturi de zapada de 20-30 cm, iar cele cu motoare puternice o zapada cu o grosime de 50-60 cm.

Distanta de aruncare

Zapada colectata de cupa frezei va trebui aruncata pe marginea aleii sau a trotuarului, in zone in care nu afecteaza traficul pietonal sau cel al autoturismelor. Frezele compacte si mai usoare permit aruncarea zapezii la cel mult 6 metri iar cele mai performante, au sisteme de ajustare a cosului de aruncare prin care zapada poate fi suflata la distante de 11-12 metri de la locul curatarii.

Puterea motorului

Puterea motorului influenteaza atat cantitatea de zapada care poate fi aruncata cat si viteza de curatare a acesteia. Cele mai mici motoare electrice au o putere de 1500 – 2000 W iar cele pe benzina de 3 – 4 CP. Aceste freze sunt destinate utilizarii pe suprafete mici de pana la 30 mp si pentru straturi de zapada cu o grosime maxima de 30 cm. Pentru curtile mari, cu alei si trotuare lungi, sau pentru casele de la munte unde cantitatea de zapada este mai mare, veti avea nevoie de o freza cu motor pe benzina si putere de 5-7 CP.

Numarul de viteze

Frezele de zapada mai ieftine au o singura viteza de deplasare, iar cele cele cu motoare puternice pe benzina dispun de pana la 7-8 viteze plus marsarier. Veti putea astfel utiliza o viteza mai mare pentru un strat mai mic de zapada, si una mai mica pentru straturile groase in care zapada incepe sa se topeasca.

Pornirea

Frezele electrice au pornire automata la simpla apasarea a unui buton, in schimb, majoritatea frezelor pe benzina au pornire manuala, prin intermediul unui demaror cu sfoara. Acest tip de pornire poate fi un dezavantaj in zilele geroase, cand motorul va porni mai greu.

Alte optiuni

Alte optiuni utile pentru o freza de zapada sunt un sistem de iluminare care sa permita utilizarea pe timp de noapte, manere reglabile pentru o utilizare confortabila indiferent de inaltimea utilizatorului si cu o aderenta buna pentru un control in siguranta, schimbarea facila a directiei de evacuare, cauciucuri cu o aderenta buna pe zapada sau un nivel mai scazut al zgomotului de functionare.

Top 5 freze de zapada

1. ProGarden FB7111E

Una din cele mai bun freze de zapada care poate fi utilizata pentru curatarea unor suprafete mai mari este modelul FB7111E de la ProGarden. Freza are un motor cu o putere de 11 CP si nu mai putin de 8 trepte de viteza din care 2 in marsarier. Acest model are o latime de lucru de 71 cm si permite degajarea straturilor de zapada cu o grosime de pana la 51 cm. Pornirea frezei se poate face atat manual cat si electric prin conectarea la o priza. Sistemul de iluminare frontal, distanta mare de evacuare si cauciucurile cu aderenta buna sunt alte avantaje ale acestei freze de zapada produsa de ProGarden.

ProGarden FB7111E

Puncte tari

 • motor cu putere de 11 CP
 • 8 viteze de deplasare
 • distanta maxima de evacuare de 15 metri
 • pornire manuala si electrica
 • iluminare frontala
 • latime mare de lucru

Puncte slabe

 • pretul este pe masura specificatiilor

Untitled-300x31

2. Agroma ST 656 L

O alta freza de zapada cu specificatii tehnice foarte bune este Agroma ST 656 L. Freza are manere reglabile pe inaltime pentru o utilizare confortabila si de catre persoanele mai inalte. Sistemul de iluminare cu LED permite utilizarea si pe timpul noptii iar latimea de degajare de 56 cm asigura curatarea rapida a trotuarelor si aleilor lungi. Cele 8 viteze de deplasare, schimbarea facila a directiei gurii de evacuare si toba de esapament silentioasa fac din aceasta freza de zapada o alegere excelenta pentru familiile care locuiesc la casa.

Puncte tari

 • 8 viteze de deplasare
 • maner ajustabil
 • iluminare cu LED
 • latime buna de lucru
 • inaltime de lucru de 55 cm
 • nivel mai redus al zgomotului
 • raport  bun calitate/pret

Puncte slabe

 • pornire manuala

Untitled-300x31

3. Hect 9554

Hect 9554 este o freza de zapada in doua trepte care are lame din otel ce permit sfaramarea si colectarea unui strat de zapada cu o grosime maxima de 51cm. Latimea de lucru este de 54 cm iar cele doua roti cu dimensiuni de 13 x 4.1 – 6 inch asigura o aderenta buna pe zapada. Freza are 5 trepte de viteza si permite degajarea zapezii la o distanta maxima de 11 metri de la locul colectarii. Manerul ergonomic, reglarea facila a unghiului de evacuare si raportul bun calitate/pret sunt alte atuuri ale acestei freze de zapada din portofoliul Hect.

Puncte tari

 • motor cu putere de 5.5 CP
 • latime de lucru de 54 cm
 • 5 trepte de viteza
 • maner ergonomic
 • reglarea usoara a unghiului de evacuare

Puncte slabe

 • greutate destul de mare

Untitled-300x31

4. Villager VST 50

Un alt model de freza de zapada cu alimentare pe benzina care poate fi achizitionat la un pret redus in aceasta perioada este Villager VST 50. Freza este propulsata de un motor Loncin in 4 timpi cu 5.2 CP care permite setarea vitezei de deplasare in 5 trepte inclusiv marsarier. Latimea de lucru este de 53.5 cm iar distanta de evacuare poate sa fie setata intre 5 si 11 metri in functie de necesitati. Manevrarea facila, adancimea mare de lucru si raportul excelent intre calitate si pret sunt alte argumente in favoarea achizitiei acestei freze de zapada produse de Villager.

Villager VST 50

Puncte tari

 • motor cu putere de 5.2 CP
 • manevrare facila
 • roti cu aderenta buna
 • 5 trepte de viteza
 • latime buna de lucru
 • distanta mare de evacuare

Puncte slabe

 • greutate destul de mare

Untitled-300x31

5. Texas Snow Buster 390

Daca preferati o freza de zapada electrica potrivita pentru suprafete mai mici atunci Texas Snow Buster 390 este una din cele mai bune optiuni. Freza are o greutate de doar 15 Kg si poate curata o suprafata maxima de 270 mp intr-o ora. Acest model are o latime de lucru 39 cm si este potrivit pentru straturile de zapada cu o grosime maxima de 26 cm. Manerul cu aderenta buna, reglarea facila a unghiului de aruncare si pornirea automata sunt alte avantaje care va vor usura activitatea de curatare a zapezii din curte.

Texas Snow Buster 390

Puncte tari

 • motor cu putere de 2000 W
 • greutate de doar 15 Kg
 • manevrare facila
 • pornire automata
 • maner cu aderenta buna

Puncte slabe

 • inaltime mica de operare