Aragaz Electrolux EKC54950OW review

Electrolux EKC54950OW
 • Design
  (4.4)
 • Performante
  (4.6)
 • Calitate/Pret
  (4.6)
4.5

Sumar

Electrolux EKC54950OW este un aragaz electric modern, cu design elegant plita vitroceramica si cuptor incapator. Display-ul digital, functiile de gatire la cuptor si raportul corect intre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestui aragaz produs de Electrolux. 

Daca v-ati renovat bucataria si va doriti un aragaz modern, cea mai buna optiune sunt modelele cu alimentare electrica. Cele mai performante aragazuri electrice au plite vitroceramice, display-uri digitale si diferite functii si optiuni pentru gatirea unei game variate de preparate la cuptor. Pretul de achizitie al acestor aragazuri este, de obicei, mai mare decat al celor cu alimentare pe gaz, insa exista mai multe modele cu performante bune si un pret mai mic de 2000 de lei. Un astfel de aragaz este si cel produs de Electrolux pe care dorim sa vi-l prezentam in cele ce urmeaza.

Aragaz Electrolux EKC54950OW

Aragaz electric modern

Electrolux EKC54950OW este un aragaz electric modern, cu design alb-negru, fara capac deasupra plitei vitroceramice. Designul elegant permite incadrarea facila intr-o bucatarie moderna, alaturi de un mobilier si de aparate electrocasnice albe sau negre. In partea inferioara a aragazului, exista un sertar in care veti putea sa pastrati tigaile sau vasele pe care le utilizati mai des. Acest model are dimensiuni de 85.8 x 50 x 60 cm si are un consum  energetic incadrat in clasa de efcienta A, un ciclu standard de gatire avand un consum de 0.84 kWh pentru plita si 0.85 kWh pentru cuptor. 

Plita vitroceramica cu 4 zone de gatire

Electrolux EKC54950OW are o plita vitroceramica cu 4 zone de gatit:

 • zona spate stanga cu dimensiuni de 140 mm si putere de 18 kW
 • zona spate dreapta cu dimensiuni de 180 mm si putere de 18 kW
 • zona fata dreapa cu dimensiuni de 140 mm si putere de 12 kW
 • zona fata stanga cu dimensiuni de 120/180 mm si putere de 7/17 kW

Aveti la dispozitie, asadar, zone de gatit cu dimensiuni si putere adecvata atat pentru vasele de mici dimensiuni cat si pentru oalele si tigaile mai mari. In plus, indicatorul pentru caldura reziduala va indica care dintre aceste zone sunt inca fierbinti dupa folosire. 

Cititi si: alte reviewuri de aragazuri

Electrolux EKC54950OW

Cuptor cu functii utile

Cuptorul are o capacitate de 58 de litri si este emailat la interior, sistemul de iluminare oferind un nivel optim de lumina pentru verificarea stadiului de gatire a mancarurilor sau deserturilor fara sa mai deschideti usa la cuptor. In cuptor exista un gratar din sarma si doua tavi metalice in care veti putea sa gatiti atat deserturi cat si fripturi suculente din pui, porc sau vita. Gatirea alimentelor la cuptor se poate face atat folosind incalzirea superioara, cea inferioara, ventilatorul sau grill-ul dar si diferite combinatii intre acestea, care vor reduce timpul de gatire si vor gati uniform chiar si preparatele mai voluminoase. Aveti la dispozitie si o functie suplimentara, PlusSteam, care utilizeaza aburul pentru crearea unei cruste crocante si apetisante pentru painea si cozonacul de casa.

Panou de control cu display digital

Panoul de control este format din 6 butoane rotative albe, 4 aferente zonelor de gatire de la plita, unul pentru setarea temperaturii de la cuptor si unul pentru alegerea functiei si modalitatii de gatire a alimentelor. Display-ul digital afiseaza timpul de gatire care poate fi setat de la cele 3 butoane din partea inferioara iar pentru aprinderea becului de la cuptor exista un buton dreptunghiular de mici dimensiuni. 

Puncte tari

+ design modern

+ plita vitroceramica

+ cuptor incapator

+ timer cu display digital

+ functii si moduri variate de gatire la cuptor

+ raport bun calitate/pret

Puncte slabe

plita vitroceramica se pateaza destul de usor

Concluzii

In concluzie, Electrolux EKC54950OW este un aragaz electric modern, cu design elegant plita vitroceramica si cuptor incapator. Display-ul digital, functiile de gatire la cuptor si raportul corect intre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestui aragaz produs de Electrolux. 

Manual Electrolux EKC54950OW