▷Cea mai buna cafea macinata

Indiferent daca preferati cafeaua la espressor, la ibric sau la cafetiera veti avea nevoie pentru preparare de cafea macinata. Desi macinarea boabelor de cafea inainte de prepararea cafelei este de preferat, nu oricine are o rasnita sau isi doreste sa foloseasca una. Cafeaua macinata se gaseste in toate supermarketurile si magazinele de cartier, insa alegerea unei cafele aromate, cu gust intens si nivel optim de aciditate nu este intotdeauna foarte facila.

=>Vedeti si: Cea Mai Buna Cafea Boabe

Cea mai buna cafea macinata

Cafeaua macinata se obtine din boabe de cafea proaspat prajite, care sunt apoi rasnite la o anumita granulatie. In general, pentru prepararea unei cani de cafea se folosesc intre 12 si 20 de grame de cafea macinata. Cantitatea depinde atat de preferinte si de modul de prepararea a cafelei, cat si de tipul cafelei. Unele persoane prefera o cafea aromata cu o intesitate mai mare a gustului, pe cand altele prefera o cafea cu un gust mai putin pronuntat.

Top 5 Cea Mai Buna Cafea Macinata

1. Dallmayr Ethiopia

Dallmayr Ethiopia este un amestec de boabe Arabica de cea mai buna calitate, cultivate la altitudine in Etiopia. Cafeaua este aromata si parfumata si are note de ierburi salbatice, lemongrass si o aroma subtila de ciocolata neagra. Gustul este intens iar gradul de aciditate si de prajire este mediu. Aceasta cafea macinata este potrivita pentru bauturile pe baza de cafea preparate la espressor, cafetiera sau la ibric.

Puncte tariDallmayr Ethiopia

+ cafea Arabica din Etiopia;

+ aroma subtila de ciocolata;

+ note de ierburi salbatice;

+ utilizare pentru espressor, cafetiera sau ibric.

Puncte slabe

– pretul este putin mai mare.

Untitled-300x31

2. Jacobs Selection Intense

Daca preferati o cafea macinata cu un gust intens si o aroma puternica, atunci Jacobs Selection Intense poate fi o alegere excelenta. Cafeaua a fost prajita si macinata in Olanda, iar gustul are o intensitate evaluata de producator la 4 din 5. Veti putea utiliza aceasta cafea macinata atat la ibric si filtru, cat si la espressor sau presa franceza.

Puncte tariJacobs Selection Intense

+ gust bogat si intens;

+ note fructate;

+ ambalaj de calitate;

+ utilizare la ibric, filtru, espressor.

Puncte slabe

– gustul este mai amarui.

Untitled-300x31

3. Davidoff Cafe Oriental Style

Davidoff Oriental Style este o cafea macinata destinata iubitorilor de cafea, care prefera prepararea la ibric. Aceasta cafea este facuta dintr-un blend de boabe 100% Arabica si are un nivel mediu de prajire (4 din 6). Intensitatea gustului este de asemenea medie, pentru prepararea unei cani de cafea fiind suficienta o lingurita de cafea. Dupa ce a ajuns in punctul de fierbere la foc mic, ibricul trebuie indepartat si lasat 2 minute pentru decantare.

Puncte tariDavidoff Café Oriental Style

+ cafea 100% Arabica;

+ gust de intensitate medie;

+ aciditate moderata;

+ crema fina.

Puncte slabe

– este doar pentru ibric.

Untitled-300x31

4. illy Classico Limited Edition

O alta cafea macinata 100% Arabica care are recenzii foarte bune este illy Classico Limited Edition. Cafeaua are un grad mediu de prajire, gustul fiind proaspat, cu arome de ciocolata. Ambalajul argintiu din metal asigura protejarea cafelei o perioada mai lunga de timp, putand fi utilizat si ulterior. Prajirea medie asigura un echilibru intre intensitate si aromele de ciocolata, caramel sau flori.

Puncte tariilly Classico Limited Edition

+ cafea 100 Arabica;

+ note de ciocolata;

+ pentru espressor, cafetiera sau ibric;

+ ambalaj metalic.

Puncte slabe

– pretul este putin mai mare.

Untitled-300x31

5. Tchibo Privat Kaffee Brazil Mild

Daca preferati o cafea macinata cu un gust mai putin intens, atunci Tchibo Privat Kaffee Brazil Mild este o alegere excelenta. Cafeaua este provenita din boabe 100% Arabica si are o intensitate evaluata de producator la 2, pe o scara de la 1 la 6. Cafeaua are note subtile de nuci si are un granulatie speciala pentru prepararea la espressor.

Puncte tariTchibo Privat Kaffee Brazil Mild

+ 100% cafea Arabica;

+ gust mai putin intens;

+ note de nuci;

+ potrivita pentru espresso sau cappuccino;

Puncte slabe

– este doar pentru espressor.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie cafea macinata

=> Vedeti si: Top 5 Espressoare de cafea

Alegerea unei cafele macinate bune nu este foarte usoara, deoarece trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante. Unele persoane prefera o cafea Arabica sau Robusta, in timp de altii prefera blendurile cu note de citrice, florale sau de ciocolata. Pentru a va ajuta sa alegeti o cafea macinata cu care sa preparati o bautura delicioasa, care sa se potriveasca preferintelor si modului de preparare dorit, va vom prezenta in continuare un ghid de achizitie.

1. Cantitatea

Alegerea cantitatii de cafea macinata ambalata trebuie sa fie facuta atat in functie de numarul de persoane cat si de cat de des preparati bauturile pe baza de cafea. In general, cele mai mici pungi de cafea macinata au 100 grame, iar cele mai mari pot ajunge pana la 1 Kg. Daca nu consumati o cantitatea mare de cafea zilnic, este preferabil sa alegeti o punga de 250-300 grame pe care sa o folositi in cel mult doua saptamani.

2. Tipul cafelei

Pentru inceput trebuie sa stiti ca 95% din cafeaua comercializata provine din boabe Robusta sau Arabica. Aceste tipuri de cafea au caracteristi si gust diferit, una fiind mai buna pentru espressor si cealalta pentru cafetiera sau ibric.

Cafeaua provenita din boabele Arabica, are in general arome de fructe sau vin. Cafeaua este mai dulce si are un nivel mai ridicat de aciditate, care contribuie la aroma fina si bogata.

Cafeaua Robusta are o aroma mai puternica, tinzand sa lase un gust amar dupa ce o beti. Aceste boabe contin aproape de doua ori mai multa cofeina decat boabele Arabica.

Unele marci prefera sa combine cafeaua Arabica si Robusta pentru a obtine o paleta de arome echilibrata si pentru a crea gustul dulce-amarui care este apreciat de pasionatii de cafea.

3. Gradul de prajire

Atunci cand cumparati cafea macinata, este important sa tineti cont si de gradul de prajire al cafelei. Cu cat boabele de cafea sunt mai prajite, cu atat gustul va fi mai pronuntat si mai amar. Gradul de prajire se incadreaza cel mai adesea in 4 trepte:

  • Prajire intensa – cafeaua va avea un gust clasic amarui, datorita uleiurilor aromatice produse in timpul prajirii;
  • Prajire medie-intensa – cafeaua macinata are culoarea unei ciocolate negre si un gust care ofera un echilibru intre aromele cafelei si gustul amarui;
  • Prajire medie – un nivel mediu de prajire al boabelor face ca gustul sa fie doar putin amarui. Acest tip de prajire este cel mai popular printre pasionatii de cafea;
  • Prajire usoara – cafeaua are o culoare maro deschis, iar gustul este mai dulce si mai putin intens.

4. Granulatia

Granulatia cafelei macinate este importanta daca vreti sa va bucurati la maximum de bauturile pe baza de cafea pe care le preparati. Este important ca granulatia sa fie potrivita si pentru modul de preparare al cafelei. Verificati pe ambalaj sau in specificatii daca granulatia este fina, medie sau mare. Pentru cafeaua la espressor aveti nevoie de o cafea cu granulatie fina, iar pentru filtru si ibric granulatia trebuie sa fie mai mare.

5. Data prajirii

Savoarea cafelei este data de uleiurile aromatice din boabele de cafea. Aceste uleiuri se evapora in timp, daca cafeaua nu este pastrata intr-un recipient inchis. De regula, cafeaua trebuie folosita in termen de 14 zile de la deschiderea pungii. Daca doriti sa prelungiti aceasta perioada, puteti sa pastrati cafeaua in congelatorul unei combine frigorifice No Frost.

Intrebari frecvente

Cum se pastreaza cafeaua macinata?

Cafeaua macinata poate fi pastrata intr-un recipient cu inchidere etansa, care nu permite intrarea aerului. Exista o gama variata de recipiente pentru cafea macinata, cu forme si dimensiuni diferite din care puteti alege. O alta optiune este pastrarea cafelei in pungi alimentare cu inchidere cu fermoar.

Cafea macinata sau cafea instant?

Cafeaua macinata este superioara celei instant atat in ceea ce priveste intensitatea, cat si aromele. Cafeaua instant se dizolva in apa, iar bautura preparata va avea un nivel mai ridicat de cofeina in comparatie cu cea preparata din cafea macinata.