Cel mai bun uscator de par

Uscatorul de par este un accesoriu important in toate locuintele, mai ales daca exista un numar mai mare de membri in aceasta. In special persoanele care au parul mai lung, vor avea nevoie de un uscator de par mai mare si mai puternic. Chiar daca dupa dus veti reusi sa ii oferiti parului forma dorita, cu ajutorul uscatorului veti reusi sa o obtineti mult mai repede si va avea un efect de durata, asta bineinteles daca veti folosi un uscator de calitate. Exista mai multe criterii de alegere a unui uscator de par, de la putere, caldura emanata, usurinta in utilizare, confortul sau chiar manevrabilitatea.

Cele mai bune uscatoare de par

Top 5 uscatoare de par in 2022

1. Dyson Supersonic HD03

Compania britanica Dyson este recunoscuta pentru calitatea superioara a produselor sale, iar uscatorul de par Supersonic HD03 nu face exceptie. Acest model are o putere de 1600 W care permite uscarea rapida chiar si a parului lung. Temperatura poate fi ajustata in 4 trepte iar viteza in 3 niveluri, in functie de preferinte. Accesoriile pentru diferite tipuri de par, lungimea mare a cablului de alimentare si finisajele premium sunt alte atuuri ale acestui uscator de par din portofoliul Dyson.

Puncte tariDyson Supersonic HD03

+ 4 trepte de temperatura

+ 3 trepte de viteza

+ gama variata de accesorii

+ functie de ionizare

+ utilizare facila

Puncte slabe

– pretul poate fi considerat un impediment

Untitled-300x31

2. Philips Prestige BHD827/00

Un alt uscator de par cu recenzii excelente de la clientii care l-au achizitionat este Prestige BHD827/00 de la Philips. Acest model utilizeaza tehnologia SenseiQ care masoara constant temperatura parului si ajusteaza temperatura de uscare pentru a preveni deteriorarea acestuia. Cele 6 programe de uscare, accesoriile pentru coafara si masajul si scalpului si manerul ergonomic fac din acest uscator de par o alegere excelenta pentru doamnele si domnisoarele cu venituri mai mari.

Puncte tariPhilips Prestige BHD827/00

tehnologie SenseiQ

+ 6 programe de uscare

+ maner ergonomic

+ accesorii variate

+ ingrijire cu ioni

Puncte slabe

– pretul este destul de mare

Untitled-300x31

3. Valera SWISS AIR4EVER SR4 DRC

Daca preferati un uscator de rufe utilizat de profesionisti atunci puteti alege modelul Valera SWISS AIR4EVER SR4 D RC. Uscatorul are o putere de 2400 W, 2 setari de viteza si 6 setari de temperatura care permit uscarea rapida a parului fara deteriorarea acestuia. Motorul digital fara perii, tehnologia Smart Airflow si nivelul redus al zgomotului sunt alte avantaje ale acestui uscator profesional produs de Valera.

Puncte tariValera SWISS AIR4EVER SR4 D RC

+ putere de 2400 W

+ 6 trepte de viteza

+  nivel redus al zgomotului

+ tehnologie Smart Airflow

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor

Untitled-300x31

4. Philips HP8283/00

Un alt uscator produs de Philips care are specificatii tehnice excelente este modelul HP8283/00. Uscatorul dispune de o putere de 2300 W care poate fi setata in 6 trepte de viteza. Acest model utilizeaza uscarea cu ioni negativi care intensifica stralucirea parului si elimina incarcarea statica. Senzorul MoistureProtect care masoara umiditatea parului in timp real, tehnologia ThermoProtect si aparatul de masaj pentru scalp sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestui uscator de par produs de Philips.

Puncte tariPhilips HP8283/00

+ putere de 2300 W

+ 6 trepte de viteza

+ tehnologie ThermoProtect

+ senzor de umiditate

+ uscare cu ioni negativi

Puncte slabe

– aparatul de masaj se descarca repede

Untitled-300x31

5.  Philips HPS920/00

Daca preferati un uscator de par mai ieftin atunci Philips HPS920/00 poate fi una din cele mai bune optiuni. Uscatorul are 2 concentratoare si un motor CA cu putere de 2300 W. Uscatorul dispune de un element ceramic care genereaza caldusa si are un cablu cu lungime mare de 3 metri. Tehnologia TermoProtect, tratamentul cu ioni negativi si raportul bun intre calitate si pret sunt alte avantaje ale acestui uscator de par produs de Philips.

Puncte tariPhilips HPS920/00

+ putere de 2300 W

+ tratament cu ioni negativi

+ element de incalzire ceramic

+ garantie extinsa de 5 ani

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este destul de ridicat

Ghid de achizitie uscator de par

Bineinteles, puterea este cea care va permite sa va uscati parul intr-un timp mult mai scurt, cat si sa va ofere un rezultat satisfacator. Caldura emanata de acesta este in stransa legatura cu puterea si aceasta este prevazuta cu anumite trepte de putere. Din experienta va spun ca nu am folosit niciodata cea mai puternica treapta a unui uscator de par, intrucat aerul emanat era mult prea fierbinte.

Usurinta in utilizare este un aspect la fel de important ca puterea si caldura emanata de uscator. Degeaba aveti un uscator mare si puternic, daca va va fi foarte incomod sa il utilizati pentru a va usca parul. In saloanele de frizerie sau la coafoare ati observat probabil ca se folosesc uscatoare de par foarte mari si puternice. Ei bine, un astfel de uscator nu este potrivit pentru a fi folosit pe propriul par, intrucat este destul de greu de utilizat. Exista foarte multe uscatoare de par mai compacte, usoare ce pot fi cu usurinta folosite cu o singura mana pe propriul par. In plus, nu veti avea nevoie de un uscator profesional in propria locuinta.

Confortul este un alt aspect de luat in calcul cand vine vorba de achizitionarea unui uscator de par. Manerul acestuia trebuie sa fie cat mai moale si sa aiba o greutate potrivita pentru a-l putea tine cat mai bine in mana. Exista manere din diferite materiale, cum ar fi plastic moale, cauciuc, metal etc. Cele din cauciuc si plastic moale sunt cele mai comode pentru palma, asadar acestea vi le recomand sa le folositi.

Manevrarea uscatorului de par este strans legata de greutatea acestuia. Daca uscatorul este mai greu si are dimensiuni mai mari, va fi si mai greu de mutat in diferite parti si unghiuri pentru o uscare completa. Pentru uscatoare nu este la fel ca pentru alte obiecte sau electrocasnice, adica cu cat este mai mare cu atat este mai bun. Intr-adevar, puterea este posibil sa fie mai mare, insa si cele mai mici si compacte au o putere suficienta pentru o uscare rapida si eficienta si sunt mult mai comode pentru utilizarea pe propriul par.

Tipuri de uscatoare de par

In ceea ce priveste tipurile de uscatoare de par, exista cateva mari categorii, care se aleg in functie de firul de par pe care il aveti: uscator de par cu ioni, uscator ceramic sau cu turmalina. Pe majoritatea etichetelor producatorilor veti gasi uscatoare de par cu ioni negativi. Acesti ioni in teorie ar trebui sa usuce mai rapid parul, cat si sa patrunda mai bine printre firele de par. Este recomandat un astfel de uscator cu ioni pentru cei care au un par cu fir gros ce este predispus la electrizare. Uscatorul de par cu ioni reuseste sa patrunda in profunzimea firelor de par pentru a inlatura mai rapid apa. De asemenea poate fi folosit si pentru parul care si-a pierdut in timp stralucirea.

Uscatorul cu elemente ceramice interioare este recomandat pentru persoanele cu un par mai fragil si care vor sa isi protejeze in timp parul impotriva caldurii excesive. Astfel de uscatoare vin cu trepte de caldura reglabile si mentin temperaturi constante.

Uscatorul de par cu turmalina se aseamana cu cel din ceramica, insa acesta are si proprietatea de a degaja ioni negativi din uscator pentru a elimina posibilitatea de electrizare a parului.

Specificatii importante

Cele mai importante specificatii ale unui uscator de par sunt:

1. Dimensiunile si greutatea uscatorului de par – asa cum am mentionat si anterior, greutatea si dimensiunile sunt foarte importante pentru o mai buna utilizare a acestuia pe propriul par. Asadar, alegeti un uscator cu o greutate si o dimensiune medie, dar cu o putere suficient de mare.

2. Treptele de putere si cele de caldura – sunt importante, intrucat tipul de par difera. Pentru parul mai sensibil, este important sa aveti diferite trepte pentru a vedea care este cea mai potrivita. Unii in schimb prefera sa foloseasca uscarea cu aer rece, pentru a nu distruge firul de par si a-l pastra sanatos cat mai mult timp posibil.

3. Carligul de agatat este foarte util, insa nu neaparat necesar. Daca doriti sa aveti mereu uscatorul la indemana, va puteti orienta spre un uscator ce are un astfel de carlig, dar va puteti folosi si de un uscator care nu are.

4. Difuzerul si setarea turbo sunt necesare in momentul cand aveti un par foarte des si cu un fir foarte gros. Astfel, veti avea nevoie de o putere suficient de mare pentru a va usca parul, dar folositi o temperatura potrivita pentru a nu distruge firul de par.

Cand trebuie sa inlocuiesc uscatorul de par?

De obicei, uscatoarele de par isi pierd din putere de-a lungul timpului sau motorasele ce emana caldura se deterioreaza sau chiar se distrug. Chiar daca uscatorul nu se strica, va recomand sa il inlocuiti la maxim 5 ani, intrucat pierde foarte mult din putere si din temperatura de uscare in timp.

Sfaturi de utilizare in siguranta a uscatorului de par

Pentru a nu avea incidente neplacute, va recomand sa tineti uscatorul la o distanta de cel putin 10 centimetri fata de par in momentul utilizarii, sa nu il folositi la treapta maxima de putere un timp mai mare de 2-3 minute si sa incercati sa folositi o treapta medie de caldura.

Intrebari frecvente

Uscatoarele de par consuma multa energie?

Simplu spus, nu. Acestea consuma relativ putin curent, in special datorita faptului ca nu sunt folosite in fiecare zi. Chiar daca aveti o familie mai numeroasa si este utilizat de 3 ori pe saptamana de fiecare, nu o sa consume prea mult curent, in functie si de puterea uscatorului.

Poti sa iti arzi parul cu un uscator de par?

Da, este posibil daca il folosesti prea mult timp la putere maxima si la o temperatura mult prea ridicata. Cat timp pastrati o distanta potrivita fata de par, o treapta de caldura medie si in combinatie cu aerul rece, nu va va afecta parul cu absolut nimic.