Cel mai bun aspirator de piscina

» Nu ratati reducerile de pana la 50% la produsele din campania
Crazy Season de la eMag
Click aici pentru oferta

Piscina este un loc ideal pentru a va petrece timpul vara la soare. Cat de placut este ca dupa o zi incinsa sa stati si sa inotati in apa rece a piscinei. Totusi, aceasta trebuie pastrata curata cat mai mult timp posibil pentru a rezista in timp si pentru a face experienta de innot cat mai placuta. Cu siguranta ca ati fost cel putin o data la un strand si ati gasit diferite musculite sau impuritati in apa. Acest lucru se datoreaza lipsei unui sistem de filtrare a apei sau a unui aspirator de piscina. Un aspirator performant de piscina curata toare reziduurile ce raman in apa, atat pe podea si pereti cat si de la linia apei.

Cele mai bune aspiratoare de piscina

Top 5 aspiratoare de piscina

1. Maytronics Dolphin Supreme M700

Robotul pentru curatarea piscinei Maytronics Dolphin Supreme M700 este un aparat performant care dispune de sistem de navigatie si software de scanare, putand fi controlat prin intermediul unui smartphone. Robotul are o putere de aspiratie de 19 m3/h (47.500 litri pe ciclu de o ora), fiind potrivit pentru piscinele cu o lungime maxima de 15 metri. Tehnologia CleverClean, filtrul tridimensionat si sistemul de prevenire a rasucirii cablului sunt alte atuuri ale acestui robot de aspirare.

Puncte tariMaytronics Dolphin Supreme M700

+ sistem de navigatie si software de scanare;

+ putere mare de aspiratie;

+ curatarea eficienta a peretilor si a liniei de plutire;

+ filtru tridimensional;

+ tehnologii moderne.

Puncte slabe

-greutatea este destul de mare;

– pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

2. Tyger Shark Hayward 2

Un alt robot de aspirare pentru piscina care ofera curatarea automata este Tyger Shark Haward. Aspiratorul are o capacitate de filtrare de 17 m3/h si poate curata piscine cu o adancime maxima de 3 metri. Lungimea generoasa a cablului, optiunea de memorare a formea piscinei si durata mare de lucru sunt alte argumente favorabila achizitionarii acestui robot de aspirare pentru piscine.

Puncte tariTiger Shark Hayward

maner ergonomic;

+ capacitate buna de filtrare;

+ durata mare de lucru;

+ curatare trepte, pereti si podea.

Puncte slabe

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

– pretul este mare.

Untitled-300x31

3. Zodiac RA 6700 Alpha IQ

Un alt robot de aspirare performant din acest top este potrivit atat pentru piscinele dreptunghiulare cat si ovale cu dimensiuni maxime de 15 x 7 metri. Acest robot are trei motoare care dezvolta o putere de absorbtie de 150W si o capacitate de filtrare de 17 m3/h. Senzorul Nav System, sistemul eficient de filtrare si sistemul de tractiune cu 4 roti fac din acest robot de aspirare o alegere excelenta pentru piscinele cu dimensiuni medii.

Puncte tariZodiac RA 6700 Alpha IQ

+ traciune cu 4 roti;

+ filtru de reziduri fine;

+  3 motoare;

+ cablu cu lungime de 21 metri.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

4. Oase PondoVac 5

Daca preferati un aspirator clasic pentru curatarea piscinei atunci Oase PondoVac 5 este una din cele mai bune solutii pe care le puteti alege. Aspiratorul dispune de un motor cu putere de 1700 W care dezvolta un debit maxim de 8000 l/h si o capacitate de curatare de 6 m3/h. Sistemul eficient de filtrarem gama variata de accesorii si sistemul patentat cu 2 camere de aspirare sunt alte avantaje ale acestui aspirator pentru piscina produs de Oase.

Puncte tariOase PondoVac 5

+ sistem patentat de aspirare;

+ motor cu putere de 1700 W;

+ cablu cu lungime de 7.5 metri;

+ gama variata de accesorii;

+ sistem eficient de filtrare.

Puncte slabe

– greutatea este mare.

Untitled-300x31

5.  Oase Pondovac 4

Daca va doriti un aspirator de piscina cu un pret mai mic atunci PondoVac 4 de la Oase poate fi ceea ce cautati. Aspiratorul permite curatarea manuala a piscinelor cu o adancime maxima de 2.4 metri. Cu acest model veti putea curata atat peretii si podeaua piscinei cat si scarile de acces. Cele 5 duze disponibile, reglarea manuala a puterii de aspirare si raportul bun intre calitate si pret fac din acest aspirator o alegere excelenta pentru piscinele mai mici.

Puncte tariOase PondoVac 4

+ putere ajustabila;

+ 5 duze de aspirare;

+ sistem de aspirare cu 2 camere;

+ roti pentru transport.

Puncte slabe

– furtunul de aspirare este mai scurt.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie aspiratoare de piscina

Aspiratoarele de piscina sunt de 3 tipuri:

1. Aspiratoare care se ataseaza la pompa de piscina (suctiune)

Aspiratoarele ce se ataseaza la pompa de piscina si vin cu sistem suctiune sunt probabil cele mai intalnite in majoritatea piscinelor. Sunt usor de montat si se comporta precum un aspirator normal de casa, doar ca se foloseste pentru a curata partea de jos a piscinei.
Principalul avantaj al unui astfel de aspirator este ca veti reusi sa curatati toate reziduurile gasite, intrucat acestea sunt manuale. Pretul de asemenea este unul mai bun fata de aspiratoarele automate.
Exista si dezavantaje pentru un astfel de aspirator, cel mai mare fiind faptul ca de fiecare data va trebui sa cautati reziduurile prin piscina si sa le aspirati manual cu ajutorul capului cu suctiune. Pe langa aceasta, s-ar putea ca de la exterior sa nu reusiti sa vedeti tot timpul mizeria de pe fundul piscinei, lucru ce va ingreuneaza si mai mult munca.

2. Roboti de aspirare pentru piscina

Robotii de aspirare pentru piscina sunt cei mai eficienti si cei mai usor de folosit. Un astfel de robot de aspirare curata in mod autonom murdaria de pe fundul piscinei si de pe peretii acesteia. Avantajul principal al unui astfel de robot este ca nu mai trebuie sa verificati pe unde exista mizerie sau depuneri, intrucat robotul o face in mod automat. Acesta detecteaza unde exista pereti in psicina si este ca un robot automat de aspirare de casa, care stie exact pe unde trebuie sa mearga.
Si dezavantajul acestuia este exact la fel ca cel al robotului automat de aspirare, si anume ca nu mereu reuseste sa curete exact cum trebuie. S-ar putea sa lase si anumite mizerii prin unele locuri, asadar verificati dupa ce acesta si-a finalizat ciclul de aspirare.

3. Aspiratoare pentru piscina cu presiune

Aspiratoarele de piscina cu presiune sunt un alt tip de aspiratoare manuale ce pot fi folosite pentru a curata piscina de reziduuri. Fata de aspiratorul cu suctiune, cel cu presiune reuseste sa curete mult mai bine si mai eficient zona in care este folosit. Datorita presiunii create de motorasul aspiratorului, acesta va indeparta orice urma de murdarie de pe peretii sau de pe fundul piscinei.
Un astfel de aspirator vine cu un furtun lung cu diferite accesorii pentru a indeparta murdaria. Se poate folosi si fara accesorii, doar cu ajutorul furtunului pentru a aspira microorganismele prezente in apa, cum ar fi mustele, tantarii sau diferite insecte. Acestea au preturi asemanatoare cu cele de suctiune, putin mai ridicate, insa mult mai reduse fata de un robot automat de aspirare pentru piscina.
Dezavantajul principal ramane acelasi ca la aspiratorul cu suctiune, si anume ca trebuie sa curatati manual piscina si este posibil ca vederea murdariei sa va fie ingreunata de apa. Totusi, daca este nevoie si apa este atat de mare, va puteti chiar scufunda pentru cateva secunde si sa curatati fundul piscinei.

Specificatii importante ale aspiratoarelor pentru piscina

  • Raza de operare – Unul din cei mai importanti factori ai unui aspirator de piscina este lungimea furtunului si a cablului de alimentare. In primul rand, cablul trebuie sa fie suficient de lung pentru a va putea deplasa pana in fiecare colt al piscinei. Apoi, in ceea ce priveste aspiratoarele manuale, manerul si furtunul trebuie sa fie suficient de lungi pentru a ajunge cu usurinta pana in partea de jos a piscinei. Verificati intai adancimea piscinei si mai apoi achizitionati un aspirator cu o lungime suficienta;
  • Adaptabilitatea – Al doilea criteriu important este adaptabilitatea aspiratorului pentru diferitele forme ale piscinei. Poate ca piscina dumneavoastra are cateva scari solide pentru urcare si coborare sau diferite trepte pentru adancimi diferite. Un robot de aspirare automat va trebui mutat in cazul in care se loveste de aceste denivelari, intrucat nu poate sa le urce. Daca aveti foarte multe denivelari in partea de jos a piscinei sau forme diferite, este mai bine sa va achizitionati un aspirator manual cu furtun;
  • Curatare trepte – Este bine ca aspiratoarele manuale sa aiba si un cap special pentru curatarea treptelor. Acesta are o forma diferita si este prevazut cu anumite capitonaje special concepute pentru a curata cat mai bine suprafata treptelor, acestea fiind cele mai utilizate de fiecare data. Verificati accesoriile incluse in pachet pentru a va asigura de o curatare cat mai buna a piscinei;

Intrebari frecvente

Cat de des trebuie curatata piscina?

Simplu spus, piscina trebuie curata de fiecare data cand incep sa apara depuneri mai serioase in partea de jos sau pe pereti. Chiar si cand apa este murdara, va trebui fie sa o goliti, fie sa o curatati cu aspiratorul daca exista doar diferite
obiecte sau microorganisme prezente la suprafata ei. Totusi, daca nu ati folosit piscina mai mult de 2 sau 3 saptamani, este recomandata o curatare inainte de reutilizarea acesteia. Filtrarea apei este si aceasta importanta pentru a pastra apa cat mai curata.

Cat costa intretinerea unei piscine?

In functie de dimensiunea piscinei, s-ar putea sa va surprinda costul intretinerii acesteia. Achizitionarea echipamentului necesar pentru intretinere este cel mai scump. Un sistem de filtrare a apei este aproximativ 600 de lei, dar depinde din
nou de dimensiunile piscinei. In acesta mai trebuie adaugat periodic si diferite solutii pentru a pastra apa curata si mai includem costul unui aspirator de piscina, care poate sa fie chiar si doar 2-300 de lei pentru un aspirator manual si poate ajunge chiar si la 2000 de lei pentru un robot automat de curatare.