Cele mai bune frigidere Beko

Compania turcesca Beko este unul din cei mai mari producatori de aparate electrocasnice la nivel european si are un portofoliu variat ce contine atat electrocasnice mari cat si aparate mici. Totusi, cele mai populare electrocasnice comercializate sub brandul Beko sunt frigiderele, combinele frigorifice sau masinile de spalat rufe. Motto-ul Beko este: “Electrocasnice cu tehnologii ingenioase”, iar focusul companiei este sa ofere aparate electrocasnice economice si fiabile.

beko logo

Frigiderele produse de Beko se remarca printr-un design atragator, cu finisaje elegante argintii sau gri antracit, care le permit instalarea in orice bucatarii moderne. Un frigider Beko de ultima generatie dispune pe langa un design modern si de ultimele tehnologii dezvoltate de compania turceasca, care permit pastrarea alimentelor in conditii optime cu un consum rezonabil de energie.

Top 5 frigidere Beko in 2022

1. Frigider Beko RDNE650E40DZXBRN

Daca doriti un frigider cu volum generos si finisaje elegante atunci Beko RDNE650E40DZXBRN poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Acest model are un volum net de 630 litri din care 465 litri sunt alocati spatiului frigorific si 165 litri celui de congelare. Frigiderul are un display digital extern cu selectoare tactile si un dozator de apa care poate fi util in zilele cu temperaturi ridicate.

Compresorul ProSmart Inverter are o eficienta energetica incadrata in clasa E si un nivel al zgomotului de doar 37 dB. In interior, exista doua compartimente Harvest Fresh pentru fructe si legume si unul Dairy cu temperatura constanta pentru branzeturile si carnea proaspete. Frigiderul are un sistem de racire Neo Frost Dual Cooling si mai multe tehnologii moderne dezvoltate de Beko precum Everfresh+ sau AeroFlow.

Puncte tari

Beko RDNE650E40DZXBRN+ design modern cu finisaje Dark Inox;

+ display digital extern;

+ nivel redus al zgomotului;

+ 2 compartimente in frigider;

+ functii si tehnologii moderne;

+ extragarantie pentru produs si compresor.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor;

– lipsa conectivitatii Bluetooth sau Wi-Fi;

– rezervorul de apa este destul de mic.

Untitled-300x31

2. Frigider Beko RDNE505E30DZMN

Un alt frigider produs de Beko care are specificatii tehnice bune este modelul RDNE505E30DZMN. Frigiderul are finisaje din inox si un display digital pe usa congelatorului. In interior, frigiderul are o organizare flexibila, cu rafturi din sticla securizata, si doua compartimente pentru fructe si legume si alimente proaspete precum branzeturi, carne sau peste. Sistemul de racire Neo Frost asigura conditii optime de temperatura si umiditate atat in frigider cat si in congelator. Dozatorul de apa, tehnologiile moderne si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte atuuri ale acestui frigider din portofoliul Beko.

Puncte tari

Beko RDNE505E30DZMN+ display digital extern;

+ dozator de apa;

+ sistem de racire Neo Frost;

+ organizare eficienta a spatiului frigorific;

+ tehnologii si functii moderne;

Puncte slabe

– pretul este destul de mare;

– consum energetic incadrat in clasa F;

– modificarea directiei de deschidere a usilor este dificil de realizat.

Untitled-300x31

3. Frigider Beko RDNT401I30WBN

Beko RDNT401I30WBN este frigider cu design gri antracit minimalist, care este potrivit pentru orice bucatarie noua sau renovata. Frigiderul are un compresor cu eficienta energetica incadrata in clasa F si utilizeaza tehnologia Neo Frost Dual Cooling care asigura racirea independenta a celor doua spatii interioare. Frigiderul are un volum net de 375 litri (277 litri spatiul frigorific si 98 litri congelatorul), fiind potrivit pentru o familie formata din 3-4 persoane. Conngelatorul are o organizare simpla, iar frigiderul dispune de un compartimente pentru legume si fructe si de unul pentru branzeturi, ce ofera conditii optime de pastrare pentru acestea.

Puncte tari

Beko RDNT401I30WBN+ design elegant;

+ tehnologie Neo Frost Dual Cooling;

+ organizare moderna a spatiului frigorific;

+ functii si tehnologii moderne;

+ iluminare tip coloane LED.

Puncte slabe

– nu are display digital extern;

– consum energetic destul de ridicat.

Untitled-300x31

4. Frigider Beko RDSA290M30XBN

Daca doriti un frigider compact cu un pret mai accesibil atunci Beko RDSA290M30XBN poate fi ceea ce cautati. Compresorul frgiiderului are o eficienta energetica incadrata in clasa F iar racirea este realizata prin doua circuite separate pentru frigider si congelator. FSpatiul frigorific are o compartimentare moderna cu 2 sertare cu umiditate controlata, 3 rafturi din sticla securizata si un raft metalic pentru sticle. Sistemul de iluminare cu led utilizeaza o lumina rece, contribuind astfel la pastrarea prospetimii alimentelor mai mult timp.

Puncte tari

Beko RDSA290M30XBN

+ dimensiuni compacte;

+ design elegant;

+ sistem de iluminare cu LED;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ pret accesibil.

Puncte slabe

– sistem de racire static;

– lipsa unui compartiment pentru alimentele proaspete;

Untitled-300x31

5. Frigider Beko RSSE445K31XBN

Daca preferati un frigider cu o usa care sa dispuna doar de un spatiu frigorific atunci modelul RSSE445K31XBN produs de Beko poate fi o alegere excelenta. Acest model are un volum de 402 litri si o eficienta energetica incadrata in clasa F. La interior, spatiul are o organizare moderna, cu doua compartimente, 5 rafturi din sticla securizata si un raft metalic pentru sticle. Sistemul de iluminare este tip LED iar nivelul zgomotului are o valoare de 38  dB, comparabila cu cea a celeorlalte modele.

Puncte tari

Beko RDSA290M30XBN+ design minimalist;

+ organizare eficienta a spatiului interior;

+ sistem de iluminare cu LED;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ raport bun calitate/pret.

Puncte slabe

– sistem de racire static;

– nu dispune de display digital extern;

Untitled-300x31

Ghid de achizitie frigider Beko

Pentru a va asigura ca alegeti un frigider Beko potrivit pentru nevoile familiei dumneavoastra va trebui sa tineti cont de cateva specificatii importante precum:

1. Volumul spatiilor interioare

Interior frigider Beko

Beko are in portofoliu o gama variata de frigidere, de la modele cu volum care depaseste 600 de litri, potrivit pentru familiile cu mai multi membri, pana la altele cu volum mai mic de 300 de litri, care sunt destinate familiilor fara copii. La majoritatea frigiderelor Beko volumul spatiului frigorific este de aproximativ doua treimi, in timp de congelatorului ii este alocat restul de o treime.

2. Dimensiunile

Dimensiunile sunt direct proportionale cu volumul, astfel ca un frigider cu volum de peste 600 de litri va avea o latime de 82-84 cm, o adancime de 75-77 cm si o inaltime de 185-190 cm. Un volum mai mic de 300 de litri inseamna si dimensiuni compacte: latime 58-60 cm, adancime de 58-60 cm si inaltime de 160-165 cm. Masurati spatiul disponbil inainte de achizitia unui frigider pentru a va asigura ca veti unde sa il instalati.

3. Eficienta energetica

Majoritatea frigiderelor Beko disponibile in acest moment dispune de motoare inverter care au o eficienta energetica incadrata in clasele E sau F, pe o scara de la A la G. Chiar daca vi se pare ca eficienta energetica nu este cea mai buna, trebui sa tineti cont ca clasa E este echivalentul fostei clase A+++, iar clasa F a clasei A++. In plus, chiar si modelele altor producatori precum Bosch, Samsung sau LG au o eficienta energetica similara cu frigiderele produse de Beko.

4. Sistemul de racire

Neo frost

Toate frigiderele de generatie noua produse de Beko utilizeaza tehnologia NeoFrost care contine doua sisteme:

  • No Frost – asigura un nivel optim de umiditate in frigider si nu permite formarea ghetii in congelator;
  • Active Dual Cooling – asigura racirea din cele doua spatii prin curenti de aer ce actioneaza independent.

Cu ajutorul acestor tehnologii, alimentele isi vor pastra proprietatile nutritive o perioade de pana la 3 ori mai mare in comparatie cu cele pastrate intr-un frigider de generatie mai veche.

5. Nivelul zgomotului

Pe langa fiabilitate buna, compresoarele inverter produse de Beko sunt si foarte silentioase, nivelul zgomotului variind intre 37 si 39 dB. Aceste valori sunt foarte redusa, ceea ce inseamna ca nu veti fi deranjati chiar daca veti instala frigiderul pe un hol sau intr-o bucatarie deschisa.

6. Tehnologiile utilizate

Cele mai performante frigidere Beko utilizeaza mai multe tehnologii si sisteme moderne dezvoltate de Beko. Pe langa Neo Frost, de care am amintit anterior, alte tehnologii utile sunt:

  • HarvestFresh – utilizeaza 3 culori (rosu, verde si albastru) pentru a simula ciclul natural al luminii solare in compartimentul pentru fructe si legume. Scopul este prelungirea duratei in care legumele si fructele isi pastreaza proprietatile nutritive;
  • AeroFlow – asigura distribuirea uniforma a aerului rece in frigider si reduce fluctuatiile de temperatura care duc la deshidratarea alimentelor proaspete;

Ever fresh

  • EverFresh+ – asigura un nivel optim de umiditate pentru ca fructele si legumele sa isi pastreze prospetimea o perioada mai lunga de timp.

7. Panou de control si functii

Cele mai performante frigidere Beko dispun de panouri de control externe, care contin atat un display digital cat si selectoare tactile. Modelele mai ieftine au panouri de control mecanice, situate in spatiul frigorific. In functie de frigiderul pe care il alegeti veti putea avea si acces la anumite functii moderne precum:

mod vacanta

  • MultiMode – permite alegerea din 5 moduri diferite de utilizare pentru frigider sau congelator. Astfel veti putea sa transformati congelatorul in frigider, sau sa il opriti atunci cand nu aveti alimente depozitate in acest spatiu. Si spatiul frigorific poate fi oprit din functiune, putand sa functioneze doar congelatorul atunci cand sunteti plecati o perioada mai lunga;
  • Vacation Mode – reduce consumul energetic atunci cand sunteti plecati in concediu;
  • Racire si congelare rapida – raceste rapid alimentele din frigider sau congelator, fiind utile atunci cand faceti cumparaturi si se schimba raportul de aer cu alimente.

Alte optiuni utile sunt semnaul sonor care va atentioneaza ca ati lasat usa frigiderului deschisa sau avertizarea luminoasa in cazul in care apare o disfunctionalitate.

Intrebari frecvente

Care este garantia de care beneficiaza frigiderele Beko?

Majoritatea frigiderelor Beko beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani prin inscrierea produsului pe site-ul: https://extragarantie.beko.ro/Mai mult, si compresoarele interter beneficiaza de o extragarantie de 10 ani.

Toate frigiderele Beko sunt No Frost?

Chiar daca majoritatea frigiderelor Beko utilizeaza tehnologia Neo Frost (care include No Frost), exista si modele mai ieftine care utilizeaza sisteme de racire statice. Un astfel de sistem nu elimina comple umiditatea din congelator, facand necesara dezghetarea periodica pentru a asigura functionarea corecta a compresorului.