Cele mai bune masini de spalat rufe Electrolux

Electrolux este o companie producatoare de aparate electrocasnice care a fost fondata in anul 1919 in Stockholm, Suedia. Compania este al doilea cel mai mare producator mondial de electrocasnice dupa Whirlpool. In luna mai 2008, compania anuntase ca va inchide fabrica de frigidere din Italia. Pana in prezent compania deja a mutat majoritatea productiei sale spre zone mai ieftine ale Europei si Americii de Nord.

Electrolux Logo

Electrolux este prezenta si in Romania inca din anul 1995 si cuprinde o divizie de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si o fabrica de aragazuri la Satu Mare. Fabrica de la Satu Mare a fost preluata in 1997 si s-a numit pana atunci Samus. Principalele tari in care se exporta productia din Romania sunt: Rusia, Suedia, Norvegia si Israel.

Electrolux este un producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre marcile detinute de acesta se numara si AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe Electrolux

1. Electrolux EW9F161B

Electrolux EW9F161B este o masina de spalat rufe de generatie noua, care are o capacitate de incarcare generoasa, de 10 Kg de rufe. Masina dispune de un motor Inverter cu o eficienta energetica excelenta, care este incadrata in cea mai buna clasa, A. Pe langa eficienta energetica foarte buna, motorul este si silentiosn, nivelul zgomotului variind intre 47 dB pentru spalare si 75 dB pentru centrifugare. Tehnologiile moderne, conectivitatea Wi-Fi si cele 24 de programe de spalare fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de Electrolux o alegere excelenta pentru familiile cu veniuri mai mari.

Puncte tariElectrolux EW9F161B

+ panou de controltactil;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 24 de cicluri de spalare;

+ viteza de centrifugare de 1600 RPM;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ tehnologii si functii moderne.

Puncte slabe

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

2. Electrolux EW8F169SA

O alta masina de spalat rufe produsa de Electrolux care are specificatii foarte bune este modelul EW8F169SA. Masina are un motor inverter cu eficienta energetica incadrata in clasa B si un design modern, cu panou de control intuitiv. Acest model dispune de o gama variata de programe, care includ atat un ciclu rapid de spalare cat si unul cu abur pentru prevenirea formarii cutelor de pe haine. Capacitatea generoasa de incarcare, conectivitatea Wi-Fi si viteza mare de centrifugare sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe comercializata sub brandul Electrolux.

Puncte tariElectrolux PerfectCare800 EW8F169SA

+ display digital mare;

+ eficienta energetica incadrata in clasa B;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ programe si functii variate;

+ viteza mare de centrifugare.

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

Untitled-300x31

3. Electrolux EW8F148B

Electrolux EW8F148B este o masina de spalat rufe cu un design modern, din care iese in evidenta hubloul mare cu sticla albastra. Masina are o capacitate de incarcare de 8 Kg si o eficienta energetica buna, incadrata in clasa B, pe o scara de la A la G. Acest model dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut si are un nivel al zgomotului de 51 dB pentru spalare si cel mult 75 dB pentru stoarcere. Tehnologiile moderne, cele 14 programe de spalare si functiile moderne fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere foarte buna pentru orice locuinta renovata sau noua.

Puncte tariElectrolux EW8F148B

+ design modern;

+ eficienta energetica incadrata in clasa B;

+ 14 programe de spalare;

+ functii si optiuni moderne;

+ tehnologii de ultima generatie;

Puncte slabe

– pretul intreg este destul de mare.

Untitled-300x31

4. Electrolux Dual-Care EW7W369S

Daca preferati o masina de spalat rufe cu uscator, atunci modelul Electrolux W7W369S este una din cele mai buna optiuni de pe piata. Masina are o capacitate de incarcare de 9 Kg pentru spalare si 8 Kg pentru uscare si dispune de o viteza maxima de centrifugare de 1600 de rotatii pe minut. Acest model dispune de o gama variata de programe de spalare si uscare, existand chiar si un program rapid cu durata de doar o ora. Tehnologiile moderne, functiile de siguranta si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe cu uscator produsa de Electrolux.

Puncte tariElectrolux Dual-Care EW7W369S

+ capacitate generoasa de incarcare;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii moderne;

+ functii utile;

+ viteza mare de centrifugare.

Puncte slabe

– eficienta energetica nu este foarte buna.

Untitled-300x31

5. Electrolux EW7F348W

O alta masina de spalat rufe produsa de Electrolux care are un pret mai accesibil este modelul EW7F348W. Masina are un design minimalist cu display digital tactil de tip BigLED. Acest model are o eficienta energetica incadrata in clasa C si o capacitate de incarcare de 8 Kg de rufe. Viteza de centrifugare maxima este de 1400 de rotatii pe minut iar nivelul zgomotului variaza intre 51 si 75 dB. EW7F348W utilizeaza mai multe tehnologii moderne dezvoltate de Electrolux precum SensiCare, SteamCare sau FreshScent. Gama variata de programe, optiunile si functiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produsa de Electrolux.

Puncte tariElectrolux PerfectCare700 EW7F348W

+ display digital mare;

+ gama variata de programe;

+ ntehnologii moderne;

+ programe variate;

+ raport bun intre calitate si pret;

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

Untitled-300x31

Ghid de alegere masina de spalat rufe Electrolux

Masinile de spalat rufe au preturi destul de mari, de aceea este important sa faceti o minima documentare inainte de alegerea unui anumit model. Cele mai importante specificatii pe care va trebui sa le aveti in vedere sunt:

Eficienta energetica

Eficienta energetica este un aspect foarte important in ceea ce priveste majoritatea electrocasnicelor. Inclusiv si in cazul masinilor de spalat rufe, acest aspect poate face diferenta in achizitia unei masini in detrimentul alteia. Este foarte probabil ca pretul de achizitie pentru o masina cu o clasa energetica superioara sa fie mai mare fata de o masina cu o clasa energetica mai slaba. Totusi, in timp veti resimti acest lucru in factura de energie electrica mult mai mica.

In ceea ce priveste masinile de spalat rufe Electrolux, majoritatea vin cu o clasa energetica buna, adica A, B sau C, putine dintre acestea avand o clasa energetica mai slaba. Tehnologiile moderne asigura atat o fiabilitate mai buna a motorului cat si un consum redus de energie. Cele mai mari diferente dintre consumul energetic se pot observa  la trecerea de la una sau doua clase de energie.

Programele de spalare

Printre principalele programe pe care le veti regasi la masinile de spalat rufe Electrolux se numara:

 • Eco 40-60 – program scurt de cel mult o ora pentru economie;
 • Bumbac – program special pentru rufe din bumbac;
 • Sintetice – program pentru rufe sintetice;
 • Delicate – pentru rufele cu tesaturi speciale;
 • Abur pentru casmir;
 • Steam FreshScent – spalare si clatire cu abur;
 • Centrifugare/Evacuare;
 • Clatire;
 • Rapid 14 min – program foarte scurt;
 • Jachete – program dedicat pentru jachete;
 • Denim – program special pentru un anumit tip de haine;
 • UltraWash – pentru rufele foarte murdare;
 • ColourPro;
 • Lana/matase – program special pentru tesaturi delicate;
 • Prespalare – pentru o spalare mai intensa;
 • Pete – pentru hainele foarte patate;
 • Clatire suplimentara;
 • Soft Plus;
 • Plus steam – si mai mult abur;
 • Silentios.

Programele regasite pe masinile Electrolux difera in functie de modelul ales. Unele modele permit chiar si ajustarea timpului de spalare pentru anumite programe.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare se refera la viteza cu care masina de spalat reuseste sa stoarca rufele ude. Pentru masinile Electrolux, viteza maxima de centrifugare variaza in general intre 1400 si 1600 de rotatii pe minut. Trebuie sa tineti cont totusi ca veti putea folosi aceasta viteza pentru un numar redus de programe, pentru protejarea tesaturilor.

Consumul de apa si detergent

Consumul de apa si de detergent este direct proportional cu programul pe care il alegeti. De exemplu, la utilizarea programului Eco, masina va incerca sa economiseasca cat mai multa apa, energie, detergent si timp. Totusi, pentru a beneficia la maximum de economia acestui program, va trebui sa nu incarcati la maxim masina.

Tehnologiile utilizate

Una dintre tehnologiile regasite pe masinile Electrolux este numita de acestia UltraCare. Aceasta tehnologie face ca detergentul si balsamul sa fie dizolvate inainte ca acestea sa ajunga in tambur pentru a oferi hainelor un aspect de noi cat mai mult timp.

O alta tehnologie des intalnita este SteamCare care presupune ca la finalul programului sa se foloseasca aburul pe haine pentru a elimina formarea cutelor.

Tehnologia ColourCare a celor de la Electrolux mentine culoarea hainelor pe parcursul spalarii si nu veti avea culori sterse sau pierderi de culoare de pe haine. O alta tehnologie este denumita SensiCare care ajusteaza programul de spalare automat in functie de greutatea hainelor introduse.

In plus, pentru masinile de spalat rufe cu Wi-Fi, acestea vor putea fi conectate la aplicatia mobila direct de pe telefonul dumneavoastra.

Functiile si optiunile suplimentare

Functia de abur disponibila la masinile de spalat rufe Electrolux va permite sa calcati mult mai rar hainele dupa spalare sau chiar deloc. Functia de Wi-fi va permite sa personalizati programele de spalare si sa controlati masina de spalat cu ajutorul aplicatiei mobile. Hainele isi vor pastra mereu culoarea datorita sistemelor masinilor Electrolux care purifica apa pentru ca detergentul sa fie eficient si la temperaturi mai joase.

Intrebari frecvente

Cat dureaza un program standard de spalare?

In medie, pentru masinile de spalat rufe Electrolux, un program standard va dura o ora si jumatate. Totusi, puteti personaliza aceste programe dupa bunul plac sau chiar sa folositi programele scurte pentru o spalare mai rapida.

Ce inseamna tehnologia Steam Care?

Datorita sistemului Steam Care implementat pe masinile de spalat Electrolux, hainele dumneavoastra vor avea mai putine cute dupa spalare. Aceasta tehnologie adauga abur la finalul ciclului de spalare, astfel ca fibrele sunt relaxate, iar cutele sunt reduse cu pana la o treime. Intrucat hainele nu vor mai fi expuse la caldura fierului de calcat, acestea vor arata mult mai bine mai mult timp cu un minim de efort.