Cele mai bune masini de spalat rufe Miele

Miele este o companie producatoare de aparate electrocasnice domestice si comerciale, fondata in anul 1899 si care are sediul central in Gutersloh, Germania. Miele este unul dintre producatorii de profil proeminenti si este bine reprezentata in Europa si in lume. Compania dispune de 12 unitati de productie pe plan mondial, 8 dintre ele fiind localizate in Germania. Produsele Miele se incadreaza in segmentul premium pe piata electrocasnicelor, fiind apreciate pentru fiabilitatea excelenta.

Miele

In anul 2010, compania Miele a inaugurat si prima fabrica de subansambluri in Romania intr-o comuna de langa Brasov. In anul 2011 a inaugurat si un magazin exclusiv in regie proprie in Brasov. In ceea ce priveste gama de electrocasnice produse de Miele, acestea includ: aspiratoare, cuptoare electrice si cu microunde, espressoare, hote, frigidere, congelatoare, racitoare de vinuri, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, uscatoare de rufe si sisteme de uscat.

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe Miele

1. Miele WCR 870 WPS

Miele WCR 870 WPS este o masina de spalat rufe de ultima generatie, cu un design modern, care ii permite integrarea intr-o locuinta noua sau renovata. Masina dispune dde o capacitate de incarcare de 9 Kg si utilizeaza un motor ProfiEco cu eficienta energetica incadrata in clasa A (pe o scara de la A la G). Viteza maxima de centrifugare este de 1600 de rotatii pe minut iar nivelul zgomotului este unul foarte redus, variind intre 46 si 72 dB. Conectivitatea Wi-Fi, display-ul digital tactil si gama variata de programe si tehnologii fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de Miele o alegere excelenta pentru cei care doresc un electrocasnic premium.

Puncte tariMiele WWG 660 WPS

+ display digital tactil;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ 16 programe de spalare;

+ viteza de centrifugare de 1600 RPM;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ tehnologii si functii moderne.

Puncte slabe

– pretul este pe masura specificatiilor.

Untitled-300x31

2. Miele WWV 980 WPS

O alta masina de spalat rufe produsa de Miele care are o eficienta energetica foarte buna este modelul WWV 980 WPS. Pe langa eficienta energetica incadrata in clasa A, motorul ProfiEco al acestei masini de spalat este unul foarte silentios, nivelul zgomotului variind intre 46 si 67 dB. Acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg de rufe si o viteza maxima de centrifugare de 1600 de rotatii pe minut. Designul minimalist, conectivitatea Wi-Fi si tehnologiile de ultima generatie sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe din portofoliul Miele.

Puncte tariMiele WWV 980 WPS

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ tehnologii si functii moderne;

+ 26 de programe de spalare;

+ nivel redus al zgomotului.

Puncte slabe

– pretul poate fi un impediment.

Untitled-300x31

3. Miele WEG675 WPS

Miele WEG675 WPS este o masina de spalat rufe cu un design modern, care impresioneaza prin hubloul mare cu rama cromata. Si acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind potrivita pentru familiile care au cel putin doi copii.  Motorul ProfiEco este atat fiabil cat si economic, eficienta energetica fiind incadrata in clasa A. Tehnologiile moderne, cele 16 programe de spalare si nivelul redus al zgomotului sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat aceasta masina de spalat rufe comercializata sub brandul Miele.

Puncte tariMiele WEG675 WPS

+ design elegant;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ nivel redus al zgomotului;

+ programe si tehnologii moderne;

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare.

Untitled-300x31

4. Miele WWG 760 WPS

Un alt model de masina de spalat rufe produsa de Miele care are specificatii tehnice foarte bune este WWG 760 WPS. Masina are o capacitate de incarcare de 9 Kg si are o eficienta energetica foarte buna, incadrata in clasa A. Acest model dispune de 16 cicluri de spalare si uscare, existand optiuni pentru anumite articole (sport, camasi, lenjerie) sau tesaturi (bumbac, bumbac eco, lana, sintetice, etc.). Viteza de centrifugare este de 1400 RPM si poate fi ajustata in 7 trepte in functie de tipul tesaturilor spalate. Conectivitatea Wi-Fi, tehnologiile si functiile moderne si sistemul CapDosing sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe produsa de Miele.

Puncte tariMiele WWG 660 WPS

+ conectivitate Wi-Fi;

+ eficienta energetica buna;

+ sisteme si tehnologii moderne;

+ gama variata de programe;

+ 7 trepte de centrifugare.

Puncte slabe

– pretul este mare.

Untitled-300x31

5. Miele WSD 023 WCS

Daca preferati o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg, atunci MIele WSD 023 WCS poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Acest model are o eficienta energetica incadrata in clasa A si viteza maxiima de centrifugare de 1400 RPM. Masina dispune de 12 cicluri de spalare, un program standard avand o durata de 3 ore si 39 minute. Motorul ProfiEco fiabil si silentions, functiile si tehnologiile moderne si pretul mai redus in comparatie cu modelele anterioare sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe produsa de Miele.

Puncte tariMiele WSD 023 WCS

+ clasa A de eficienta energetica;

+ tehnologii si sisteme moderne;

+ functii utile;

+ nivel redus al zgomotului;

+ raport bun calitate/pret.

Puncte slabe

– numarul de programe este mai mic in comparatie cu celelalte modele.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie masina de spalat rufe Miele

Masinile de spalat rufe produse de Miele au preturi mai mari, de aceea este important sa tineti cont de cateva aspecte inainte sa alegeti un anumit model. Cele mai importante specificatii pe care va trebui sa le aveti in vedere sunt:

Eficienta energetica

Eficienta energetica a unui aparat electrocasnic este unul dintre factorii decisivi pentru alegerea acestuia. Scumpirea energiei electrice face ca tot mai multe persoane sa aleaga aparate electrocasnice care consuma mai putina energie electrica. Si in cazul masinilor de spalat rufe, eficienta energetica este foarte importanta. Pretul de achizitie al unei masini de spalat rufe va fi mai mare cu cat eficienta energetica este mai buna. Aceasta diferenta se va simti mai ales la trecerile de la 2 clase. Totusi, banii dati in plus pe o masina cu o clasa energetica superioara ii veti recupera in primii cativa ani la factura de energie electrica.

Cele mai noi masini de spalat rufe produse de Miele au o eficienta energetica incadrata in clasa A, care indica eficienta energetica cea mai buna. Nu este de mirare, intrucat Miele se incadreaza in categoria premium. Exista si modele care au eficienta energetica incadrata in clasele B sau C, care au insa un pret mai redus.

Programe si functii

Fiecare producator de masini de spalat rufe incorporeaza diferite programe de spalare. La cei de la Miele veti regasi urmatoarele programe:

  • Automat plus – program care poata sa spele si sa usuce doua tipuri de textile;
  • Camasi – programul reduce semnificativ sifonarea;
  • Matase – tratare extrem de delicata a fibrelor naturale;
  • Lana – rufele nu intra la apa si sunt tratate cu deosebita atentie;
  • Express 20 – rufele usor murdare vor fi spalate in doar 20 de minute;
  • Imbracaminte outdoor – pentru special pentru materiale complexe;
  • Impermeabilizare – pentru rufele impermeabile;
  • Imbracaminte sport – program special pentru imbracamintea sportiva;
  • Delicate – program special pentru ingrijirea fibrelor sintetice;
  • Culori inchise/denim – protectie pentru hainele inchise.

Programele si functiile ce se regasesc pe masinile de la Miele vor fi prezente in functie de modelul ales. Programele mai sus amintite vor fi regasite pe majoritatea masinilor de spalat rufe. Functiile optionale pe care le veti regasi pe masinile de spalat Miele sunt: conectivitatea Wi-Fi care permite controlarea masinii prin intermediul aplicatiei Miele home, start intarziat cu pana la 24 de ore, indicator de etapa al programului, sertar de distribuire AutoClean, adaugare haine in timpul programului etc.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare a unei masini de spalat rufe reprezinta viteza cu care aceasta invarte rufele atunci cand trebuie sa fie stoarse. Cu cat viteza este mai mare, cu atat rufele vor fi mai uscate la scoaterea lor din masina. In general, masinile de spalat rufe de la Miele dispun de o viteza de centrifugare cuprinsa intre 1400 si 1600 de rotatii pe minut.

Consumul de apa si detergent

Consumul de apa si cel de detergent este influentat de programul pe care il alegeti. Spre exemplu, daca alegeti un program scurt sau un program Eco, veti economisi mult mai multa apa si detergent, cat si energie electrica prin reducerea timpului de spalare. Masinile de spalat Miele sunt foarte eficiente, astfel ca au un consum redus de energie si detergent.

Tehnologii smart

Miele Vs Bosch

Tehnologiilor pe care le regasiti pe masinile de spalat Bosch sunt similare cu cele utilizate de masinile de spalat rufe Miele. Ambele ofera modele cu posibilitatea de curatare a rufelor cu abur, posibilitatea de a adauga haine dupa inceperea programului, sau senzori care detecteaza automat greutatea rufelor introduse in cuva. In ceea ce priveste design-ul, Miele a pastrat un design destul de simplu si clasic pentru masinile lor de spalat.

Miele Vs LG

In ceea ce priveste comparatia Miele si compania sud-coreeana LG, cei de la LG au facut o treaba excelenta la design. Masinile de spalat comercializate sub brandul LG au finisaje elegante si panouri de control cu display-uri digitale tactile. In schumb, motoarele cu invertor produse de Miele sunt mai fiabile si nu exista probleme cu scurgerile de apa, cum au fost raportate la cele LG.

Miele Vs Samsung

Din nou, cei de la Samsung au masini de spalat mult mai placute la aspect si folosesc tehnologii de ultima generatie. Masinile de spalat Miele sunt mai simple si ofera utilizatorului exact ceea ce are nevoie: o masina de spalat usor de folosit, economica si cu o fiabilitate excelenta, confirmata de o garantie suplimentara oferita de producator.

Intrebari frecvente

Care este durata de viata a unei masini de spalat rufe Miele?

In mod normal, masinile de spalat rufe sunt facute sa dureze cel putin 10 ani. Inginerii de la Miele ne asigura ca utilizatorii ar trebui sa se bucure de masinile lor de spalat rufe pana la 20 de ani.

De ce sunt mai scumpe masinile de spalat rufe Miele?

In mare parte, masinile de spalat ale celor de la Miele sunt mai scumpe pentru ca rezista mai mult fata de alte branduri mai cunoscute. Multe branduri au facut ca masinile de spalat sa reziste exact cat este termenul de garantie, in timp ce la Miele durata de viata poate sa ajunga chiar si pana la 20 de ani.