Masina de spalat rufe Beko WTV9744XW0 review

 • Consum
  (5)
 • Functii
  (4.8)
 • Pret
  (4.4)
4.7

Sumar

Beko WTV9744XW0 este o masina de spalat premium cu un design elegant alb-negru, o capacitate buna de incarcare si un consum redus de energie. Cele 16 programe eficiente de spalare, viteza mare de centrifugare si garantia extinsa de 5 ani oferita de producator sunt alte avantaje importante ale acestei masini de spalat rufe care este o alegere excelenta pentru persoanele cu venituri mai mari.

Compania turceasca Beko este unul din cei mai mari producatori de aparate electrocasnice la nivel european, detinand mai multe branduri precum Grunding, Leisure sau Blomberg dar fiind si proprietarul producatorului autohton Arctic. Daca acum cativa ani produsele Beko se adresau persoanelor cu venituri mici si medii, in ultima perioada compania din tara semilunei a introdus in oferta si produse premium care se adreseaza clientilor cu venituri mai generoase. Un astfel de produs este si masina de spalat rufe pe care vom incerca sa v-o prezentam in cele ce urmeaza.

Masina de spalat rufe Beko WTV9744XW0

Masina de spalat rufe premium

Beko WTV9744XW0 este o masina de spalat rufe care face parte din gama Premium line care are un design elegant alb si un hulou supradimensionat cu rama si sticla de culoare neagra. Hubloul care are un element decorativ argintiu are deschiderea spre stanga si un diametru suficient de mare care permite incarcarea facila a hainelor mai voluminoase sau a lenjeriilor si perdelelor mai mari. Acest model are dimensiuni de 64 x 60 x 84 cm si o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind potrivita pentru familiile formate din 4 sau 5 membri.

Consum redus si zgomot rezonabil

Beko WTV9744XW0 are un consum anual de energie de 195 kWh care este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++, costul lunar cu energia consumata fiind de aproximativ 11 lei. Consumul anual de apa de 11.659 litri este de asemenea unul redus, mai ales daca luam in considerare capacitatea mare de incarcare a acestui model. Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad destul de redus de umezeala dupa stoarcerea la viteza maxima. Nivelul zgomotului de spalare de 46 dB este unul mai scazut decat al altor masini de spalat cu specificatii similare, insa nu acelasi lucru se poate spune despre zgomotul de centrifugare care poate sa atinga un nivel de 76 dB.

Cititi si: alte reviewuri de masini de spalat rufe

Beko WTV9744XW0

Panou de control modern

Panoul de control este format dintr-un display digital care este incadrat de 8 butoane cu touch pentru activarea functiilor speciale si pentru persoanlizarea programelor de spalare, un buton rotativ pentru selectarea programului si un buton pentru pornire/oprire. Acest model dispune de 16 programe de spalare pentru anumite tipuri de tesaturi precum bumbac sau sintetice dar si pentru anumite haine precum camasi, lenjerie, jeans sau haine de sport. In plus, exista un program special eliminarea alergenilor din hainele bebelusilor si un program rapid cu durata de 28 de minute care poate fi redusa la jumatate la activarea functiei Fast+.

Functii si tehnologii

Fiind un model high-end aceasta masina de spalat beneficiaza de mai multe tehnologii si functii moderne precum:

 • Aquafusion care economiseste cantitatea de detergent folosita
 • Optisense care eficientizeaza consumul de energie si apa cu ajutorul a 4 senzori
 • AddGarment care permite adaugarea altor rufe in primele minute de la startul programului de spalare
 • Aquawave care asigura o miscare fluida a rufelor care vor fi avea mai putine cute dupa spalare
 • ChlidLock prin care puteti sa blocati accesul copiilor la meniu

In plus, achizitionand aceasta masina de spalat veti putea beneficia de garantia extinsa de 5 ani oferita de Beko.

Puncte tari

+ design elegant

+ capacitate buna de incarcare

+ consum redus de energie

+ meniu intuitiv cu display digital

+ 16 programe eficiente de spalare

+ tehnologii si functii moderne

+ garantie extinsa de 5 ani

Puncte slabe

– pretul este in concordanta cu specificatiile

Concluzii

In concluzie, Beko WTV9744XW0 este o masina de spalat premium cu un design elegant alb-negru, o capacitate buna de incarcare si un consum redus de energie. Cele 16 programe eficiente de spalare, viteza mare de centrifugare si garantia extinsa de 5 ani oferita de producator sunt alte avantaje importante ale acestei masini de spalat rufe care este o alegere excelenta pentru persoanele cu venituri mai mari.