Centrala termica conventionala Ariston Clas Evo 28 review

  • Randament
    (5)
  • Consum
    (4.5)
  • Pret
    (4.5)
4.7

Primavara este aproape, insa, pana va reusi sa puna stapanire pe intreaga tara, luna februarie se anunta una destul de capricioasa. Drept urmare, este inca momentul ideal pentru a investi intr-o centrala termica menita sa asigure incalzirea locuintei. Ba, mai mult, aproape de finalul sezonului rece, apar si o multime de oferte demne de luat in calcul cand vine vorba de instalarea unui astfel de dispozitiv. Iar printre cele mai bune recomandari se numara si centrala termica conventionala Ariston Clas Evo 28 care se remarca, mai intai de toate, datorita aspectului sau cochet si practic.

centrala-termica-Ariston-Clas-Evo-28

Centrala termica conventionala Ariston Clas Evo 28 are o dimensiune de 400 x 315 x 770 mm si o greutate de doar 31 kg, ceea ce o face simplu de instalat in orice incapere, chiar daca aceasta nu este foarte generoasa din punct de vedere al spatiului. De regula, multi proprietari de locuinte mai mici, cum ar fi o garsoniera, pretind ca nu vor sa instaleze o centrala termica din cauza dimensiunilor mari. Insa, pentru modelul recomandat, acest lucru nu reprezinta deloc o problema, mai ales ca ea are o montare de tip murala. Accesoriile de montare a dispozitivului pe perete fac si ele parte din dotari.

⇒ Cititi si: alte reviewuri de centrale termice

Care sunt motivele pentru care o centrala termica conventionala precum Ariston Clas Evo 28 poate fi o alegere cu adevarat inteligenta

Din punct de vedere al specificatiilor, aceasta centrala are o putere termica utila minima de 11.6 kW, iar puterea utila maxima este de 28.1 kW. Alimentarea sa se face cu gaz metan, ceea ce o face de la inceput o alegere buna pentru utilizator. Consumul maxim generat este de 2.83 mc, iar suprafata spatiului ce trebuie incalzit este de 200 mp.

Pe langa aspectul inovativ care asigura economisirea de spatiu, se poate observa ca aceasta centrala termica aduce economii si din alte puncte de vedere. De exemplu, daca atunci cand proprietarul paraseste locuinta alege sa inchida caloriferele, este impiedicata risipa de caldura. De asemenea, tot pentru economii este recomandata si fixarea unei temperaturi optime a apei, de maximum 50 de grade Celsius.

Centrala vine cu un display digital care permite posesorului acestei centrale sa vada toate informatiile care l-ar putea interesa, ceea ce face ca dispozitivul sa nu fie deloc unul greu de folosit. Mai mult decat atat, eficienta combustiei este de 93.6%. Iar pentru ca iarna aceasta a demonstrat ca gerurile aspre nu sunt inca istorie, centrala termica conventionala Ariston Clas Evo 28 vine si cu protectie la inghet.

Din punct de vedere al presiunii, se poate spune ca cea stabilita pentru incarcarea vasului de expansiune este de 1 bar. Capacitatea acestui vas a fost stabilita la 6.5 l, ceea ce il face suficient de incapator. Nivelul de zgomot nu este nici el o problema, fiind de doar 38 dB.

Din punct de vedere al pretului, aceasta centrala termica nu este deloc una scumpa, mai ales daca se urmaresc ofertele din aceasta perioada. Desigur, trebuie luata in considerare si dimensiunea dispozitivului care face ca pretul sa fie unul economic.