Top 5 cele mai bune multicookere
|User Review
( votes)Multicooker-ul este un aparat electric care, asa cum sugereaza si numele, permite prepararea rapida a numeroase feluri de mancare. Alegand un multicooker veti putea sa renuntati la alte aparate, oale si tigai pe care le foloseati doar la un anumit fel de mancare. De obicei, multicooker-ele au un numar de programe de gatire care va permit sa preparati orez, supe, tocanite sau prajituri fara sa trebuiasca sa va faceti griji in privinta setarilor potrivite.
Model Multicooker
Putere
Capacitate
Numar de programe
Greutate
Lungime cablu alimentare
Accesorii

1460 W
7.5 litri
14
11.3 Kg
1.2 m
-

1600 W
6 litri
6
6.4 Kg
1 m
carte de retete

1200 W
6 litri
25
7.8 Kg
1 m
bol, spatula, cos, carte de retete
Top 5 cele mai bune multicookere
1. Tefal Cook4Me Touch CY912831 – multicooker premium
Tefal Cook4Me Touch CY912831 este un multicooker performant, cu design modern si display digital tactil. Multicookerul dispune de o putere de 1600 W si 13 programe de automate, care permit atat gatirea sub presiune cat si gatirea la abur, rumenirea sau slow-cookingul. Conectivitatea Wi-Fi ofera accesul instant la numeroase retete din care puteti sa va inspirati. Consumul redus de energie, modurile de gatire si utilizarea facila fac din acest multicooker o alegere excelenta pentru orice familie.
Puncte tari
- putere de 1600 W;
- Â optiune multiple de gatire;
- display digital tactil;
- simplu si usor de utilizat;
- conectivitate Wi-Fi.
Puncte slabe
- pretul este mare.
2. Ninja OL750EUÂ – multicooker performant
Ninja OL750EU este un multicooker cu care are un panou de control simplu si 14 programe de gatire. Cu ajutorul acestui aparat veti putea sa gatiti, coaceti, sa prajiti sa gatiti sub presiune sau sa preparati lent alimentele. Functiile utile, constructia robusta si timpul scurt de gatire sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest multicooker Ninja.
Puncte tari
- design elegant;
- display digital;
- vas cu volum mare;
- 14 programe de gatire;
- functie de eliberare automata a aburului;
- putere de 1460 W.
Puncte slabe
- lipsa carte de retete.
3. Tefal Cook4ME CY851130 – multicooker inteligent
Tefal este unul din cei mai apreciati producatori de electrocasnice pentru bucatarie, astfel ca nu avea cum sa lipseasca din acest top. Multicookerul inteligent Tefal Cook4Me CY851130 se remarca atat prin design dar mai ales prin display-ul digital color de mari dimensiuni. Alte atuuri ale acestui multicooker sunt cele 6 moduri de gatit, optiunea de start intarziat sau mentinerea mancarurilor la cald.
Puncte tari
- putere de 1600 W;
- 6 moduri de gatire;
- display digital color;
- start intarziat;
- mentinere la cald.
Puncte slabe
- pretul este in concordanta cu specificatiile
4. Tefal CY505E30 One Pot  – multicooker versatil
Un alt multicooker produs de Tefal care are recenzii excelente de la clientii care l-au achizitionat este modelul CY505E30 One Pot. Acest model are o putere de 1200 W si dispune de 25 de programe de gatire. Capacitatea generoasa de 6 litri, panoul de control intuitiv si gama variata de programe sunt alte atuuri ale acestui multicooker versatil produs de Tefal.
Puncte tari
- 25 de programe;
- putere de 1200 W;
- functie mentinere la cald;
- sistem de siguranta;
- curatare facila.
Puncte slabe
- meniul nu este foarte intuitiv.
5. Crock-Pot Express CSC051XÂ – multicooker usor de folosit
Crock-Pot Express CSC051X este un multicooker cu putere de 1000 W care permite gatirea unei game variate de preparate, de la risotto si deserturi pana la iaurt si tocana. Dimensiunile compacte, cele 8 programe de gatire si curatarea facila sunt alte avantaje ale acestui multicooker performant din portofoliul Crock-Pot.
Puncte tari
- capacitate mare de 5.6 litri;
- 4 moduri de gatire;
- display digital;
- putere de 1000 W;
- functie de start intarziat.
Puncte slabe
- pretul este mai mare in comparatie cu alte modele.
Ghid de achizitie multicooker
Multicookerul este confundat adesea cu slow cooker-ul insa exista o diferenta majora intre cele doua:
- Multicooker-ul foloseste mai multe metode de preparara inclusiv gatirea cu presiune sau cu aburi astfel ca poate fi folosit pentru gatirea unui numar mare de feluri de mancare;
- Slow cooker-ul foloseste o singura metoda: prepararea alimentelor la anumite temperaturi pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 10 ore;
In Romania, oferta de multicookere nu este foarte variata insa pentru a alege un model bun va trebui sa luati in considerare cateva aspecte importante precum:
- Capacitatea – alegerea capacitatii multicooker-ului va trebui facuta in functie de numarul de persoane pentru care gatiti. Marea majoritate a multicooker-elor au o capacitate cuprinsa intre 3 si 6 kilograme, un model cu capacitate de 5 Kg fiind indeal pentru familiile formate din 4-5 persoane.
- Puterea – cu cat puterea multicooker-ului este mai mare cu atat aparatul va putea sa gateasca mai rapid preparatele. Nivelul de putere variaza intre 900 W pentru cele mai ieftine modele si 1200 W pentru cele mai scumpe.
- Gatirea sub presiune – aceasta optiune este una din cele mai importante pentru orice multicooker, deoarece se poate folosi pentru reducerea timpilor de gatire. Cele mai performante multicookere au mai multe niveluri de presiune dar si sisteme speciale de siguranta.
- Programe prestabilite de gatire – toate multicooker-ele moderne au programe prestabilite pentru anumite feluri de mancare mai populare, numarul acestora variind intre 5 si 50 de programe.
- Timer – va permite sa setati timpul de gatire dupa care aparatul se va inchide automat.
- Accesorii – cele mai multe modele au incluse atat pahare de masura car si diferite tipuri de spatule, linguri sau polonice.
Pentru a va ajuta sa gatiti diferite feluri de mancare delicioase la multicooker incercati sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
- Atunci cand gatiti un sote de legume, incalziti oala multicookerului in prealabil inainte sa adaugati uleiul si celelalte ingrediente;
- La mancarurile care necesita o perioada lunga de gatire, adaugati mai multe mirodenii deoarece acestea isi pierd destul de usor aromele;
- Verificati periodic supapa de presiune pentru a va asigura ca aceasta nu este blocata cu mancare;
- Pentru a evita ca mancarea sa se verse atunci cand deschideti capacul, nu adaugati ingrediente peste limita maxima permisa. Atunci cand gatiti sub presiune umpleti doar doua treimi din oala, diferenta fiind necesara pentru crearea presiunii;
- Cu exceptia soteurilor, orice fel de mancare care se gateste la multicooker trebuie sa contina lichide, altfel ingredientele cel mai probabil se vor arde.