Aragaz Electrolux EKC54952OK review

Electrolux EKC54952OK
  • Design
    (5)
  • Functii si optiuni
    (4.8)
  • Calitate/Pret
    (4.4)
4.7

Sumar

Electrolux EKC54952OK este un aragaz electric modern cu un design elegant si un consum redus de energie. Plita vitroceramica, cuptorul incapator si panoul de control cu display digital sunt alte avantaje ale acestui aragaz electric din portofoliul Electrolux. 

Aragazurile moderne reprezinta o alternativa excelenta la plitele si cuptorarele care se incorporeaza in mobilierul din bucatarie. Un aragaz elegant va avea finisaje negre sau din inox astfel ca se va integra perfect intr-o bucatarie recent renovata. Un aragaz electric poate avea o plita vitroceramica cu zone de gatit puternice si un cuptor cu incalzire atat in partea inferioara cat si superioara care va poate ajuta sa gatiti preparate delicioase pentru intreaga familie. In cele ce urmeaza va vom prezenta un astfel de aragaz de generatie noua care este produs de compania suedeza Electrolux. 

Aragaz electric Electrolux EKC54952OK

Aragaz electric cu finisaje elegante

Electrolux EKC54952OK este un aragaz electric modern cu finisaje elegante de culoare neagra si display digital in partea frontala. Finisajele lucioase, butoanele rotative mari si manerul cromat de la cuptor contribuie la designul interesant al aragazului care se va incadra usor in orice bucatarie cu amenajare moderna. Acest model are dimensiuni de 50 x 60 x 85.8 cm si un cuptor cu volum generos de 58 litri care permite utilizarea unor tavi sau vase cu dimensiuni mai mari. 

Plita vitroceramica

Electrolux EKC54952OK are o plita vitroceramica cu 4 zone de gatire, doua zone avand un circuit dublu, una ovala si cealalta rotunda. Puterea zonelor de gatire variaza intre 1200 W (2 zone) si 2000 W (1 zona), existand si una cu putere intermediara de 1700 W. Fiecare zona de gatire are un indicator de caldura reziduala care va semnala faptul ca arzatoarele sunt in continuare fierbinti. Curatarea plitei se face usor insa va trebui sa aveti grija sa nu utilizati produse 

Cuptor cu grill

Cuptorul aragazului contine o tava colectare din email, un gratar cromat cu ghidaje pentru scoaterea usoara si doua tavi din email pentru prajituri. Cuptorul dispune atat de incalzire superioara si inferioara cat si de un ventilator Hot Air care asigura distribuirea uniforma a caldurii pentru ca alimentele sa se gateasca mai rapid. In plus, aveti la dispozitie si functia PlusSteam care foloseste aburul pentru a crea o crusta crocanta si o culoare mai apetisanta painii, cozonacului sau placintelor. Pentru o friptura crocanta la exterior si suculenta la interior puteti folosi grillul din dotare. 

⇒ Cititi si: alte reviewuri de aragazuri

Electrolux EKC54952OK

Panou de control cu display digital

Panoul de control are 6 butoane rotative, cate unul pentru fiecare zona de gatire de la plita, unul pentru cuptor (permite setarea temperaturii intre 50 si 250 grade Celsius) si unul pentru aprinderea luminii sau pentru alte functii de la cuptor. Sub display-ul digital cu afisaj galben se afla alte doua butoane care permit setarea timpului de gatire sau al ceasului. Un alt buton dreptunghiular activeaza functia PlusSteam iar pentru curatarea cuptorului aveti la dispozitie optiunea de curatare catalitica la o temperatura ridicata. Consumul energetic este incadrat in clasa de eficienta A, un ciclu standard de gatire in modul ventilatie avand un consum de 0.75 kWh. 

Puncte tari

+ design elegant negru

+ plita vitroceramica cu 4 zone extensibile

+ cuptor electric cu grill

+ ventilatie si incalzire superioara cuptor

+ functii de siguranta

+ panou de control cu display digital

Puncte slabe

– pretul intreg depaseste 2000 de lei

Concluzii 

In concluzie, Electrolux EKC54952OK este un aragaz electric modern cu un design elegant si un consum redus de energie. Plita vitroceramica, cuptorul incapator si panoul de control cu display digital sunt alte avantaje ale acestui aragaz electric din portofoliul Electrolux.