Aragaz mixt Arctic AEM5611DTLA review

Arctic AEM5611DTLA
  • Design
    (4.7)
  • Consum
    (3.5)
  • Calitate/Pret
    (4.6)
4.3

Sumar

Arctic AEM5611DTLA este un aragaz mixt cu design elegant, cu arzatoare eficiente si un cuptor electric incapator. Butoanele cu aprindere integrata, garantia extinsa de 5 ani si raportul excelent intre calitate si pret sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestui aragaz produs de Arctic. 

Aragazurile moderne rivalizeaza cu plitele si cuptoarele incorporabile atat in ceea ce priveste designul cat si performantele. Un aragaz de ultima generatie va avea un design mai deosebit care ii va permite integrarea alaturi de alte aparate electrocasnice cu finisaje gri, argintii sau din inox. In ceea ce priveste alimentarea, cele mai populare modele sunt cele cu plita pe gaz care este mai economica si cu un cuptor electric care permite gatirea si prepararea unei game variate de mancaruri. In continuare va vom prezenta un aragaz modern cu alimentare mixta care este produs de compania autohtona Arctic. 

Aragaz mixt Arctic AEM5611DTLA

Aragaz cu design elegant

Arctic AEM5611DTLA este un aragaz mixt cu design interesant gri antracit care se va incadra usor in orice bucatarie cu mobilier gri sau negru. Capacul superior este metalic iar geamul de la cuptor este din sticla transparenta, care permite astfel verificarea facila a stadiului de preparare al mancarurilor. Aragazul are o latime de doar 50 cm, putandu-se instala si intr-o bucatarie ingusta sau intr-una de mici dimensiuni. 

Plita cu arzatoare eficiente

Arctic AEM5611DTLA are o plita cu 4 arzatoare cu eficienta ridicata: doua arzatoare normale cu putere de 2 kW, un arzator auxiliar cu putere de 1 kW si un arzator rapid cu putere de 2.9 kW care se va putea folosi pentru vasele si tigaile mai mari. Toate cele 4 arzatoare beneficiaza de supape de siguranta care vor opri alimentarea cu gaz in cazul stingerii accidentale a flacarii. Cele doua gratare din fonta asigura o stabilitate buna vaselor de diferite marimi si se pot scoate usor pentru a fi curatate in chiuveta. 

Cuptor electric cu volum generos

Cuptorul electric are o eficienta energetica incadrata in clasa A, un ciclu standard de gatire avand un consum de 0.91 kWh. Volumul cuptorului este de 66 de litri, permitand utilizarea unor vase sau tavi mai mari pentru o cantitate generoasa de mancare. In interiorul cuptorului se gasesc o tava din fonta pentru prepararea unor fripturi sau a unor deserturi si un grilaj metalic care se poate utiliza ca suport pentru alte vase si tavi. Acest model utilizeaza un element de incalzire inferioara care permite rumenirea si crearea unei cruste crocante pentru o gama variata de preparate. In plus, sistemul de iluminare interioara asigura verificarea facila a stadiul de gatire fara deschiderea usii de la cuptor. 

⇒ Cititi si: alte reviewuri de aragazuri

Arctic AEM5611DTLA

Panou de control intuitiv

Panoul de control contine 7 butoane rotative negre, din care 4 sunt aferente arzatoarelor de la plita. Celelalte 3 butoane sunt aferente cuptorului, unul fiind pentru cronometrul mecanic, unul pentru selectarea functiilor de gatire si unul pentru setarea temperaturii. Pentru aprinderea arzatoarelor de la plita exista un alt buton de mici dimensiuni. Confirmarea fiabilitatii acestui aragaz este data si de garantia extinsa de 5 ani oferita de compania producatoare. 

Puncte tari

+ design elegant

+ arzatoare cu eficienta ridicata

+ supape de siguranta

+ cuptor electric cu incalzire inferioara

+ garantie extinsa de 5 ani

+ raport bun calitate/pret

Puncte slabe

– butoanele plitei nu au aprindere integrata

Concluzii

In concluzie, Arctic AEM5611DTLA este un aragaz mixt cu design elegant, cu arzatoare eficiente si un cuptor electric incapator. Butoanele cu aprindere integrata, garantia extinsa de 5 ani si raportul excelent intre calitate si pret sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestui aragaz produs de Arctic. 

Manual Arctic AEM5611DTLA