Cele mai bune aragazuri electrice

» Nu ratati reducerile de pana la 30% la produsele din campania CRazy Days de la eMag
Click aici pentru oferta

Aragazul vechi nu mai face fata cerintelor actuale ale familiei? Aveti un aragaz vechi care s-a defectat si necesita inlocuit? Pe piata sunt suficiente modele moderne, care functioneaza pe baza de curent electric si sunt la fel de eficiente, daca nu, chiar mai eficiente decat cele pe gaz. Aragazul electric este un aparat electrocasnic care poate fi luat in considerare, deoarece tehnologia a avansat foarte mult in ultimul timp si asigura utilizarea in siguranta la un cost mai redus.

Cele mai bune aragazuri electrice

In timp ce aragazul alimentat cu gaz poate avea un avantaj financiar, cel pe curent electric este mult mai sigur si mai performant. Aragazul electric nu arde vasele la exterior, nu elimina gazele arse si nu prezinta pericol de explozie. In plus, permite setarea in mod precis a temperaturii de preparare a alimentelor, intocmai ca in retetele de pe internet sau din cartile de bucate moderne.

Top 5 aragazuri electrice

1. Aragaz electric Electrolux LKI564200X

Electrolux LKI564200X este un aragaz electric care are atat specificatii tehnice excelente, cat si un design premium. Plita cu inductie dispune de 4 zone de gatit, iar panoul de control are butoane retractabile si un display digital care afiseaza timpul si cronometrul. Cuptorul multifunctional are autocuratare catalitica si dispune de un grill. Eficienta energetica a cuporului este incadrata in clasa A, iar functiile suplimentare includ deshidratarea, utilizarea aburului pentru pastrarea proprietatilor nutritive ale alimentelor sau crearea unei cruste crocante pentru paine.

Puncte tari

Electrolux LKI564200X+ design elegant;

+ eficienta energetica buna;

+ plita cu inductie;

+ cuptor multifunctional;

+ curatare facila a plitei.

Puncte slabe

– pretul este destul de mare;

– instalarea nu este foarte usoara.

Untitled-300x31

2. Aragaz AEG CIB56481BM

Un alt aragaz electric care se remarca printr-un design elegant este modelul CIB56481BM, comercializat sub brandul german AEG. Aragazul are o plita cu inductie din sticla neagra si un panou de control intuititv, cu butoane retractabile. Cuptorul cu volum de 58 litri permite atat coacerea, cat si gatirea cu abur sau la grill. Eficienta energetica a cuptorului este incadrata in clasa A, iar ghidajele telescopice asigura accesul facil la rafturile acestuia. Display-ul digital, iluminarea interioara a cuptorului sau functia Booster sunt alte atuuri ale acestui aragaz electric produs de AEG.

Puncte tari

AEG CIB56481BM+ design modern;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ plita cu inductie;

+ cuptor multifuntional;

+ mod de gatire cu abur;

+ display digital.

Puncte slabe

– instalarea trebuie facuta de un electrician autorizat.

Untitled-300x31

3. Aragaz electric Whirlpool ACMT 6533/IX

Whirlpool ACMT 6533/IX este un aragaz electric cu design premium, care se poate incadra usor intr-o bucatarie cu alte aparate electrocasnice din inox. Aragazul are o plita vitroceramica si un panou de control format dint 6 butoate rotative si un display digital. Cuptorul dispune de 11 functii de gatit, iar pentru curatarea acestuia aveti la dispozitie optiunea de autocuratare catalitica. Eficienta energetica buna, optiunea de gatire la grill si curatarea facila fac din acest aragaz o alegere buna pentru orice bucatarie.

Puncte tari

+ finisaje din inox

+ display digital;

+ 11 functii disponibile;

+ gatire la grill;

+ autocuratare catalitica.

Puncte slabe

– plita este vitroceramica;

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

4. Aragaz electric Electrolux LKR560000X

Un alt aragaz electric produs de compania suedeza Electrolux, care impresioneaza prin design, este modelul LKR560000X. Aragazul are o plita vitroceramica cu 4 zone de gatit si un cuptor electric multifunctional. Panoul de control are o organizare clasica, iar eficienta energetica este incadrata in aceeasi clasa A. Cuptorul dispune de 3 functii de gatire (coacere, gril si dezghetare), iar incalzirea se poate face de jos, de sus sau de sus si jos.

Puncte tari

Electrolux LKR560000X+ design modern;

+ 3 functii de gatire;

+ eficienta energetica buna;

+ ventilator integrat;

+ 3 moduri de incalzire a cuptorului.

Puncte slabe

– plita vitroceramica;

– lipsa afisaj digital.

Untitled-300x31

5. Aragaz electric Hansa FCCX68219

Ultimul aragaz electric din acest top este Hansa FCCX68219, care impresioneaza prin desingul minimalist, cu finisaje din inox. Plita vitroceramica dispune de 4 zone de gatire si de indicatoare pentru caldura reziduala. Aragazul are un display digital cu afisaj rosu si butoane rotative clasice pentru cuptor si zonele de gatit de la plita. Eficienta energetica este incadrata in clasa A iar pentru curatare aveti la dispozitie optiunea cu abur Steam Cleaning. Cele 8 functii pentru cuptor, sertarele pe ghidaj cu role si retetele de pe usa sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest aragaz produs de Hansa.

Puncte tari

+ design elegant cu finisaje din inox;

+ display digital;

+ 8 functii de gatire;

+ retete pe usa;

+ curatare cu abur.

Puncte slabe

– plita vitroceramica;

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

Ghid de achizitie aragaz electric

Pentru a achizitiona un aragaz electric bun, persoanele interesate trebuie sa tina cont de anumite criterii si sfaturi ale specialistilor, oferite cu scopul de a se facilita deciziile celor interesati.

1. Designul 

In ceea ce priveste designul, cele mai apreciate modele sunt cele plita din sticla, finisaje netede si lucioase asigurand un design minimalist, care se va incadra perfect in orice bucatarie moderna. Noua generatie de aragazuri electrocasnice sunt foarte moderne si elegante, combinand inoxul cu sticla neagra si cu panouri de control intuitive.

2. Dimensiunile

Inainte de a achizitiona un aragaz electric, trebuie sa tineti cont si dimensiunile aparatului electrocasnic. Pentru apartamentele de mici dimensiuni, sunt potrivite modele cu dimensiunea 50 x 50 cm. Modelele cu dimensiuni mai mari se potrivesc bucatariilor din apartamentele spatioase sau din casele mari. In ceea ce priveste latimea si adancimea, in cazul bucatariilor medii atentia se poate indrepta catre modele de 50 x 50 cm, in timp ce modelele de 60 x 60 cm sunt potrivite bucatariilor cu o suprafata de gatit mai mare, acestea fiind si mai convenabil de utilizat.

3. Puterea aragazului electric

Un astfel de aparat electrocasnic electric se alege si in functie de puterea pe care o are. Aceasta se exprima in unitati de masura diferite, in functie de tipul produsului. Spre exemplu, unitatea de masura pentru temperatura si valoare calorica a unui aragaz care utilizeaza gaz este BTU. In cazul unui aragaz cu plita si cuptor electric, puterea se masoara in kW. Cu cat valorile sunt mai mari, cu atat se incalzeste mai repede plita.

4. Capacitatea 

Aragazul electric trebuie sa aiba o capacitate suficient de mare pentru a face fata cerintelor membrilor familiei. Capacitatea se exprima in numarul zonelor de gatit, in distributia lor, sau in capacitatea cuptorului care este masurata in litri. Capacitatea cuptorului aragazului electric standard incepe de la 55-60 de litri. Cuptorul aragazului electric poate sa includa un grill, un rotisor, tavi speciale de gatit si alte accesorii interesante si utile.

5. Plita aragazului

Optiunea plitei pe inductie a aragazului electric necesita o analiza speciala. Datorita faptului ca plita pe inductie are mai multe avantaje, specialistii le recomanda potentialilor cumparatori, persoane care doresc sa investeasca intr-un aparat electrocasnic electric pentru prepararea alimentelor, sa aleaga plita pe inductie. Aceasta incalzeste repede vasele, insa este important ca utilizatorii sa foloseasca numai vase speciale pentru acest tip de incalzire, care sunt usor de observat datorita semnelor si marcajelor speciale.

In plus, aragazul electric trebuie sa fie eficient din punct de vedere energetic, iar plita cu inductie asigura acest avantaj. Siguranta in utilizare a aragazului electric cu plita pe inductie este un avantaj foarte important. In cazul plitei cu inductie, dupa ce utilizatorii iau vasul de pe ochiul de gatit, alimentarea cu electricitate se va opri automat. Nu in ultimul rand, intretinerea plitei pe inductie se face foarte usor, curatarea devenind o joaca de copii. O alta optiune este reprezentata de plita vitroceramica, care insa nu este la fel de precisa in setarea temperaturii.

6. Functiile cuptorului 

Cuptorul acestui electrocasnic poate fi clasic sau multifunctional. La cel clasic, incalzirea se va produce atat sus, cat si jos. Cuptorul multifunctional, pe de alta parte, ofera utilizatorilor doua regimuri de incalzire mai mari, pentru un proces de coacere mai eficient si mai diversificat. Cuptoarele moderne au functii si caracteristici suplimentare, precum dezghetarea alimentelor, functia pentru pizza, incalzirea redusa sau accelerata. Sunt si cuptoare care  au functia de curatare catalitica, ce presupune arderea grasimii acumulate pe suprafata interioara a cuptorului, utilizatorului revenindu-i doar sarcina de a sterge cu o carpa.

7. Optiunile suplimentare 

Aragazul electric poate avea functii suplimentare ce pleaca de la iluminarea cuptorului si se termina cu sisteme complexe de selectie prin control via smart phone sau touch screen. Cu cat aceste functii sunt mai moderne si inovative, cu atat pretul aragazului electric va fi mai mare. Cu toate acestea, este inutila achizitionarea unui aragaz electric scump, cu functie touch screen si versatil, daca cei care il vor detine nu planuiesc sa gateasca mult si des.  Optiunile simple sunt cele mai cautate: timerul, iluminarea, sistemul de vetilare.

In concluzie, un aragaz electric performant are o durata de utilizare mare, ofera numeroase avantaje si confera bucatariei un aspect elegant si ultra-modern.