Care sunt cele mai bune marci de electrocasnice?

Fiabilitatea aparatelor electrocasnice este foarte importanta, deoarece oricine isi doreste ca aparatul achitionat sa aiba o durata cat mai lunga de viata. Trimiterea aparatelor in service si repararea sau inlocuirea acestora poate sa dureze destul de mult timp, creand numeroase inconveniente pentru clienti.

Cele mai fiabile aparate electrocasnice

Una din cele mai bune modalitati de determinare a fiabilitatii unui brand de electrocasnice este procentul de aparate pentru care a fost contactata echipa de service pentru reparatii. Daca in Romania marii retaileri precum eMag sau Altex nu au pus la dispozitia publicului o situatie cu numarul de aparate electrocasnice vandute si procentul sau producatorul aparatelor care ajung in service, in Statele Unite ale Americii, un retailer din Boston intocmeste in fiecare an un top al fiabilitatii brandurilor de electrocasnice pentru care a fost contactata echipa de service in primul an de la vanzare. Este vorba de magazinul Yale, un business de familie, care a fost infiintat in anul 1923. Pentru 2023, topul celor mai fiabile branduri de aparate electrocasnice este urmatorul:

Top 10 cele mai fiabile branduri de electrocasnice in 2023
Loc Brand Procent produse service
1 LG 4.4%
2 GE Profile 6.8%
3 LG Studio 7.4%
4 Maytag 7.4%
5 Bosch 8.7%
6 Speed Queen 8.9%
7 Miele 9.2%
8 Signature Kitchen 9.3%
9 Gaggenau 9.9%
10 GE Appliances 10.1%
WordPress Data Table Plugin

Yale precizeaza ca acest top se bazeaza pe 40.000 de solicitari de service inregistrate pe parcursul unui an. Reprezentatii companiei mai precizeaza ca Bosch, Thermador si Whirlpool au cele mai bune retele de service-uri si ofera cele mai multe piese de schimb in timp ce Samsung si LG au o infrastructura de service care nu poate sa tina pasul cu numarul mare de produse vandute.

Nu toate brandurile din acest top sunt disponibile si in Romania, astfel ca daca ar fi sa facem un  top cu cele mai fiabile braduri de aparate electrocasnice de la noi din tara acesta ar fi:

 1. LG 4.4%- este pentru prima pozitia pentru al doilea an la rand, cele mai fiabile produse fiind combinele frigorifice side by side, masinile de spalat rufe si uscatoarele automate de rufe;
 2. Bosch 10% – brandul german dovedeste o fiabilitate buna la aparate frigorifice, plite si cuptoare incorporabile in 2023;
 3. Miele 10.4% – intreaga gama de produse are o fiabilitate buna insa masinile de spalat rufe si cele de spalat vase sunt cele mai fiabile aparate ale producatorului german.
 4. KitchenAid 11.2% – brand cu produse high-end dintre care cele mai fiabile sunt masinile de spalat vase si aparatele frigorifice.

In continuare va vom prezenta topurile celor mai fiabile branduri de masini de spalat rufe, combine frigorifice side by side, masini de spalat vase si aragazuri care sunt disponibile si in Romania.

=> Vedeti si Topul Celor Mai Bune Masini De Spalat Rufe

Cele mai fiabile branduri de masini de spalat rufe in 2023

Masinile de spalat rufe produse de LG au fost cele mai fiabile in 2023, urmate de cele comercializate sub brandurile GE Profile si Speed Queen.

 1. LG 2.1% masini de spalat rufe care au necesitat reparatii;
 2. GE Profile 5.1% unitati care au fost servisate;
 3. Speed Queen 5.9% masini de spalat rufe care au necesitat interventia echipelor de service.

=> Vedeti si Topul Celor Mai Bune Combine Frigorifice

Cele mai fiabile marci de combine frigorifice side by side in 2023

Procentul de aparate combine frigorifice pentru care s-a solicitat inverventia echipei de service este de 14.7%, mult mai mare comparativ cel de 9.7% pentru toate aparatele electrocasnice. Totusi, marea majoritatea a problemelor sunt legate de dispenserele de gheata si o mica parte au fost pentru functionarea defectuoasa a compresoarelor.

 1. LG 6.9% au fost servisate;
 2. Bosch 10.7% combine frigorifice pentru care s-a solicitat interventia echipei de service;
 3. Kitchen Aid 25.5% unitati servisate;
 4. Beko 25.9% pentru care s-a cerut ajutorul tehnicienilor de la service.

Cele mai fiabile branduri de masini de spalat vase in 2023

In 2023 s-au inregistrat peste 39.000 telefoane de la persoane care au reclamat probleme de functionare ale masinilor de spalat vase, in crestere de la 37.000 in 2022. Procentul de masini de spalat vase pentru care s-a solicitat interventia echipei de service este de 6.8%. Iata topul brandurilor de masini de spalat vase care sunt dispobile si in Romania:

 1. LG 3.5% interventii service;
 2. Bosch 5.1% interventii service;
 3. Kitchen Aid 6.2% interventii service;
 4. Miele 6.7% interventii service;
 5. Beko 11.2% interventii service;

Cele mai fiabile branduri de aragazuri in 2023

Procentul de aragazuri care au necesitat interventii de service in primul an este de 8.5% comparativ cu 9.7% cat este pentru toate tipurile de electrocasnice. Topul celor mai fiabile aragazuri sunt:

 1. LG 4.1% interventii service;
 2. Beko 13.6% interventii service;
 3. Bosch 14.7% interventii service;

Sursa: Yaleappliance