Cele mai bune masini de spalat rufe 8 Kg

Masina de spalat rufe are o capacitate maxima de incarcare ce se masoara in kilograme. Aceasta capacitate reprezinta greutatea maxima a hainelor pe care o masina de spalat le poate spala intr-un singur ciclu, in mod eficient. Cu alte cuvinte, masina de spalat trebuie sa suporte acea greutate in mod obisnuit fara probleme.

Pentru o masina de spalat rufe aceasta capacitate maxima este reprezentata de cantitatea de haine uscate. In momentul cand hainele sunt ude sau imbibate complet in apa, acestea vor avea o greutate mult mai mare decat atunci cand sunt uscate. Chiar daca unele haine au o tesatura mult mai voluminoasa, la contactul cu apa acestea isi vor micsora volumul.

Insa, exista intrebarea: cate haine vor incapea intr-o masina cu o capacitate de 8 kilograme? Pentru a face mai usor raspunsul la aceasta intrebare, vom lua greutatea medie a hainelor.

Spre exemplu, un tricou obisnuit are o greutate de aproximativ 200 de grame. In schimb, o pereche de blugi poate cantari chiar si 1 kilogram. Asternuturile de la un pat dublu in schimb, cele pentru perne, plapuma, cearsafuri si husa, cantaresc aproximativ 3 kilograme. Prosoapele variaza ca greutate in functie de marime, insa un prosop obisnuit cantareste aproximativ 500 de grame.

Bineinteles, acestea sunt niste valori generale, astfel ca pentru a putea fi cat mai exacti le puteti cantari direct inainte de a le pune in masina de spalat. Cantitatea de rufe nu trebuie insa sa depasca greutatea maxima suportata de masina de spalat.

Cele mai bune masini de spalat rufe 8 Kg

Model masina de spalat


Consum per program

Clasa energetica

Viteza de centrifugare

Nivel zgomot

Numar programe

Functii speciale

Tehnologii


0.47 kWh

A

1400 RPM

70 dB

12

Autodozare

Water Control

Cap Dosing

0.47 kWh 

A

1400 RPM

75 dB

14

SteamCare

UltraCare

SensiCare

0.48 kWh 

A

1200 RPM

71 dB

14

Wi-Fi

Steam+

AIDD

SmartThinQ

0.47 kWh

A

1400 RPM

72 dB

15

Add Item

Antisifonare

Steam

Fast+

0.55 kWh

B

1400 RPM

72 dB 

22

Spalare cu abur

Bubble Soak

Wi-Fi

AI Control

WordPress Pricing Table

Untitled-300x31

Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe 8 KG

1. Miele WWD 320 WPS

Miele WWD 320 WPS este o masina de spalat rufe premium, care are un design modern si performante excelente. Masina are o eficienta energetica incadrata in cea mai buna clasa, A, un ciclu de spalare standard avand un consum de doar 0.47 kWh. Viteza de centrifugare este de cel mult 1400 de rotatii pe minut, iar nivelul zgomotului variaza intre 50 dB pentru spalare si  70 dB pentru stoarcerea la viteza maxima. Fiabilitatea foarte buna, curatarea eficienta chiar si a petelor dificile si functiile utile sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat aceasta masina de spalat rufe produsa in Germania de Miele.

Puncte tariMiele WWD320 WPS

+ design modern;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ nivel redus al zgomotului;

+ viteza de centrifugare de 1400 RPM;

+ programe variate de spalare;

+ fiabilitate excelenta.

Puncte slabe

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

2. Electrolux PerfectCare800 EW8FN148B

O alta masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 8 Kg, care are recenzii foarte bune de la clientii care au achizitionat-o este PerfectCare800 EW8FN148B de la Electrolux. Masina are o gama variata de programe si o eficienta energetica incadrata in clasa A, pe o scara de la A la G. Acest model utilizeaza mai multe sisteme si tehnologii moderne dezvoltate de Electrolux precum SensiCare, Fresh Scent sau SteamCare. Designul elegant, functiile utile si viteza mare de centrifugare de 1400 RPM sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe produsa de compania suedeza Electrolux.

Puncte tari

+ design elegant;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ tehnologii si functii moderne;

+ 14 cicluri de spalare;

+ program de spalare cu abur;

+ extragarantie de 5 ani.

Puncte slabe

– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.

Untitled-300x31

3. Haier HW80-B14959S8U1S

Un model de masina de spalat rufe 8 Kg care are un design premium, este Haier HWD80-B14959S8U1S. Acest model are o eficienta energetica incadrata in clasa A si un panou de control tactil, cu un display digital mare, situat in partea centrala. Masina dispune de conectivitate Wi-Fi, putand fi controlata prin intermediul smartphone-ul. Tehnologiile si functiile moderne (Smart Dual Spray, Smart Detecting sau iTime), cele 11 de programe de spalare si panoul de control inovativ sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe produse de compania chineza Haier.

Puncte tariHaier HW80-B14959S8U1S

+ panou de control inovativ;

+ conectivitate Wi-Fi;

+ design premium;

+ nivel redus al zgomotului;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A.

Puncte slabe

– carcasa se murdareste destul de usor.

4. LG F2WV9S8P2E

O masina de spalat rufe care permite spalarea a 8.5 Kg de rufe si are specificatii tehnice excelente este modelul F2WV9S8P2E produs de compania sud-coreeana LG. Masina are un motor Inverter Direct Drive cu eficienta energetica incadrata in clasa A si nivel maxim al zgomotului de doar 71 dB. Viteza maxima de centrifugare este de 1200 RPM, iar controlul se poate face si prin intermediul aplicatiei pentru smartphone gratie conectivitatii Wi-Fi. Tehnologiile moderne, functiile si optiunile utile si display-ul digital mare fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de LG o alegere excelenta pentru familiile formate din 4 persoane.

Puncte tariLG F2WV9S8P2E

+ design premium;

+ display digital mare;

+ eficienta energetica foarte buna;

+ functii si tehnologii moderne;

+ raport corect intre calitate si pret.

Puncte slabe

– viteza maxima de centrifugare este de doar 1200 RPM.

Untitled-300x31

5. Beko B5WFU58415M

Beko B5WFU58415M este o masina de spalat rufe cu dimensiuni compacte si capacitate de incarcare de 8 Kg. Masina are un motorProSmart Inverter care este atat fiabil, dar mai ales economic si silentios. Eficienta energetica este incadrata in clasa A, iar nivelul zgomotului este de cel mult 72 dB. Acest model dispune de 15 cicluri de spalare si are o viteza maxima de centrifugare care poate fi ajustata in 4 trepte in functie de tipul hainelor sau articolelor spalate. Conectivitatea Bluetooth, tehnologiile moderne precum OptiSense sau Aquawave si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe de generatie noua produsa de Beko.

Puncte tariBeko B5WFU58415M

+ design compact;

+ motor ProSmart Inverter fiabil;

+ eficienta energetica incadrata in clasa A;

+ nivel redus al zgomotului;

+ extragarantie pentru motor si produs.

Puncte slabe

– exista doar 4 trepte de centrifugare.

Untitled-300x31

Ghid de alegere masina de spalat rufe 8 kg

Pentru a alege o masina de spalat rufe performanta va trebui sa luati in considerare cateva specificatii importante precum:

Eficienta energetica

Probabil ca deja ati auzit de eficienta energetica in cazul multor aparate electronice si electrocasnice. Aceasta eficienta reprezinta consumul de energie al unui aparat, calculat pentru o anumita perioada de timp. Va puteti da seama de eficienta energetica a unei masini de spalat in functie de clasa energetica in care se incadreaza. Eficienta energetica este incadrata in clase de la A (indica cea mai buna eficienta) la G (indica un consum energetic ridicat). Ca recomandare, incercati sa achizitionati un model cu eficienta energetica cat mai buna, incadrata in clasele A-C, chiar daca are un pret de achizitie mai ridicat. Acest cost il veti recupera in primii ani de utilizare prin reducerea facturilor la energie electrica.

Dimensiunile

In ceea ce priveste dimensiunile, acestea sunt direct proportionale cu capacitatea de incarcare. Masinile de spalat cu cu o capacitate de incarcare mai mica vor avea dimensiuni compacte, in timp ce acelea cu o capacitate de incarcare mai generoasa, vor avea dimensiuni mai mari. Totusi, exista si masini de spalat rufe slim cu o capacitate de incarcare de 8-9 Kg, care au o adancime mai mica, putand fi instalate si pe un hol mai mic, sau intr-o baie mai ingusta.

Producatorii

In lumea masinilor de spalat rufe exista mai multe branduri care se bucura de popularitate: Bosch, Miele, LG, Samsung, AEG, Beko sau Electrolux. Modelele unor branduri ofera tehnologii de ultima generatie in timp ce altele dispun de o fiabilitate peste medie. Astfel, in cazul in care doriti sa va achizitionati o masina de spalat performanta, dar care sa ofere si un raport bun intre calitate si pret atunci puteti alege unul din brandurile enumerate mai sus.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare in cazul masinilor de spalat se refera la totatul de rotatii pe minut pe care il poate efectua o masina de spalat pentru a stoarce de apa rufele. Masinile de spalat au in general o viteza maxima de centrifugare cuprinsa intre 1000 si 1400 de RPM, pentru a putea stoarce eficient rufele. Nu alegeti masinile de spalat care nu au minim 1000 RPM intrucat vgradul de umiditate al rufelor dupa stoarcere va fi destul de ridicat.

Consumul de apa

Consumul de apa este de asemenea important, mai ales ca in ultimii ani costul apei curente este in crestere. Totusi, cele mai noi modele dispun de tehnologii moderne, care ajusteaza automat consumul de apa in functie de cantitatea de rufe incarcata in masina. Prin aceasta functie se reduce atat cantitatea de apa consumata, cat si timpul programelor de spalare.

Tehnologiile si functiile

Masinile de spalat de ultima generatie pot fi conectate la Wi-fi si chiar pot sa fie controlate cu ajutorul telefonului mobil. Majoritatea producatorilor au inceput sa investeasca in crearea de aplicatii mobile personalizate de unde veti putea controla mai multi parametrii. In plus, masinile de spalat vin cu o multime de senzori, cum sunt cei de detectare automata a greutatii hainelor, detectarea tipului de tesatura folosit sau alegerea automata a programului de spalare. Utilizarea aburului fierbinte, a bulelor de aer sau

Intrebari frecvente

Masinile de spalat rufe smart merita investitia?

Masina de rufe smart merita investitia daca o sa va si folositi de acele functii. Unele functii cum este cel de detectare automata a greutatii hainelor sau a programarii automate a acesteia sunt chiar utile. Totusi, daca masina are functii extra de care nu aveti nevoie, nu se merita sa platiti in plus pentru acestea. Luti insa in considerare si tehnologiile pe care ati putea sa le folositi ulterior, precum cele de diagnosticare a erorilor, sau de descarcare a unor programe suplimentare de spalare.

Ce functii ar trebui sa aiba o masina de spalat rufe moderna?

Printre cele mai importante functii pe care trebuie sa le aiba o masina de spalat rufe moderna amintim:

  • eficienta de spalare buna si protectie impotriva bacteriilor;
  • functie de adaugare rufe in timpul programului;
  • silentiozitate si vibratii reduse in timpul programului;
  • program cu abur pentru indepartarea bacteriilor si alergenilor din haine;
  • programe special concepute pentru anumite tipuri de haine si posibilitatea de a personaliza unele programe;
  • aplicatie de monitorizare a programului;
  • detectare inteligenta a tipului de rufe introduse in masina;
  • detectarea automata a greutatii hainelor.

Pe langa aceste functii de baza, trebuie sa fie eficienta din punct de vedere energetic, sa aiba suficiente programe de spalare si o viteza mare de centrifugare.