Cele mai bune vitrine de vinuri

Vitrinele de vinuri sunt aparate frigorifice care sunt concepute pentru a pastra sticlele de vin la o temperatura ideala inainte de servire. Depozitarea si servirea sunt etape foarte importante pentru savurarea aromelor elegante si complexe ale celor mai bune vinuri pe care le aveti in colectie. Daca va place sa incercati diferite vinuri din tara sau sa achizitionati vinuri din vacante si concedii atunci o vitrina de vinuri poate sa fie o investitie foarte buna. Intr-o vitrina de vinuri veti putea sa pastrati atat vinuri albe si rosii cat si roze la o temperatura constanta de aproximativ 13 °C. Pe langa temperatura, calitatea vinului poate sa fie alterata si de lumina, vibratii sau de o umiditate scazuta, in special daca veti pastra sticlele de vin o perioada mai lunga de timp.

Cele mai bune vitrine de vinuri

Model vitrina de vinuri


Capacitate

Volum

Consum anual

Clasa energetica

Numar rafturi

Numar zone de racire

Nivel zgomot

Sistem antivibratie


200 sticle

395 litri

167 kWh

A

6

1

41 dB

Da

46 sticle

145 litri

229 kWh

C

5

2

39 dB

Nu

32 sticle

110 litri

144 kWh

A

3

1

40 dB

Nu

24 sticle

64 litri

139 kWh

A

3

1

45 dB

Da

18 sticle

56 litri

140 kWh

A

5

1

44 dB

Da

WordPress Pricing Table

Untitled-300x31

Top 5 cele mai bune vitrine de vinuri

1. Liebherr Premium WKb 4212 – vitrina de vinuri premium

Liebherr Premium WKb 4212

Puncte tari

  • capacitate de 200 de sticle
  • consum energetic incadrat in clasa A
  • nivel redus al zgomotului
  • alarma pe usa
  • filtru de carbune activ
  • display digital
  • Usi rezistente UV

Puncte slabe

  • pretul este unul foarte ridicat

Untitled-300x31

2. Hoover HWCB 60 – vitrina de vinuri eficienta si eleganta

Hoover HWCB 60

Puncte tari

  • 2 zone de racire
  • 5 rafturi din lemn
  • nivel foarte redus al zgomotului
  • iluminare interioara cu led
  • usa reversibila
  • display digital

Puncte slabe

  • consumul energetic este incadrat doar in clasa C

Untitled-300x31

3. Electrolux ERW1170AO – raport excelent calitate/pret

Electrolux ERW1170AO

Puncte tari

  • consum redus de energie
  • display digital
  • nivel scazut al zgomotului
  • 3 rafturi din lemn
  • pret accesibil

Puncte slabe

  • cablul de alimentare este destul de scurt

Untitled-300x31

4. Hotpoint WL 24 A/HA  – vitrina de vinuri moderna

Hotpoint WL 24 AHA

Puncte tari

  • consum redus de energie
  • carcasa din inox
  • sistem antivibratie
  • iluminare interioara cu LED
  • sistem anticondens
  • 3 rafturi din lemn

Puncte slabe

  • pretul este mai mare in comparatie cu alte modele cu specificatii similare

Untitled-300x31

5. Electrolux ERW0673AOA – vitrina de vinuri compacta

Electrolux ERW0673AOA

Puncte tari

  • display digital
  • 5 rafturi din lemn
  • consum redus de energie
  • sistem antivibratie
  • design compact care permite amplasarea in spatii mai inguste

Puncte slabe

  • pretul este destul de ridicat avand in vedere capacitatea redusa

Untitled-300x31

Ghid de achizitie vitrina de vinuri

Temperatura la care trebuie sa fie servite vinurile difera in functie de culoare datorita compusilor chimici diferiti:

1. Vinurile albe

Trebuie servite la o temperatura cuprinsa intre 7 si 11°C in functie de soiul de struguri din care este facut vinul. Temperatura scazuta ajuta la accentuarea aciditatii, creascand prospetimea specifica unui vin alb foarte bun. Vinurile albe au, de asemenea, si compusi organici precum aldehidele si terpenele care la temperatura potrivita au o aroma de fructe care poate sa imbunatateasca gustul vinului. In cazul in care temperatura este prea scazuta, aceste arome se pierd, iar in cazul unei temperaturi ridicate dispare prospetimea.
Temperaturi ideale pentru cele mai populare vinuri albe
7°C: sauvignon blanc, pinot grigio;
–  8 – 9°C: chardonnay, riesling;
–  9-  10°C: sauternes, semillon;
– 11°C: viognier;

2. Vinurile rosii

Au un nivel mai mare de tanin si polifenoli care au un gust mai pronuntat la temperaturi putin mai ridicate. La temperaturi mai scazute vinul va avea mai multa aciditate, iar taninul va da un gust mai aspru vinului rosu. Pe de alta parte, daca vinul este servit la o aroma prea ridicata, alcoolul va domina aromele fructate mai subtile. Temperatura camerei este putin prea ridicata pentru vinurile rosii, astfel ca este bine sa fie pastrate in vitrina de vinuri pentru a elibera aromele in timp ce se incalzeste in pahar.
Temperaturi ideale pentru cele mai populare vinuri rosii:
12 – 14°C: beaujolais, merlot;
– 14 – 16°C: pinot noir, chianti, zinfandel, malbec, rioja;
– 17 – 19°C: bordeaux, cabernet sauvignon, shiraz;

Pentru a alege o vitrina de vinuri potrivita pentru nevoile dumneavoastra va trebui sa luati in considerare cateva aspecte tehnice precum:

1. Capacitatea

Reprezinta numarul maxim de sticle de vin pe care le veti putea depozita in vitrina. Majoritatea vitrinelor au o capacitate cuprinsa intre 18 si 48 de sticle, in timp ce vitrinele mari au o capacitate care poate sa depaseasca 200 de sticle de vin

2. Zonele de racire

Este important ca vitrina sa aiba mai multe zone de racire daca o folositi atat pentru a pastra sticlele o perioada mai indelungata de timp cat si pentru a le raci inainte de servire. Cele mai multe vitrine de vinuri au o singura zona de racire, iar cele premium pot sa aiba doua sau chiar trei zone de racire.

3. Consumul energetic

Avand in vedere ca vitrina va functiona fara intrerupere va trebui sa luati in considerare si clasa de eficienta energetica in care este incadrate. Consumul este comparabil cu cel al frigiderelor cu volum mai mic, si variaza intre 0.30 si 0.70 kWh pe zi pentru vitrinele rezidentiale.

4. Nivelul zgomotului

Este important in special daca vitrina este amplasata in living sau in bucatarie. Nivelul zgomotului poate varia intre 39 si 45 dB in functie de capacitate si dimensiuni.

5. Alte specificatii

Alte aspecte importante sunt:
panourile de comanda cu display digital care permit setarea facila a temperaturilor
filtrele de aer cu carbune care absorb mirosurile neplacute care ar putea sa afecteze calitatea vinurilor pastrate in vitrina
sisteme antivibratii care minimizeaza atat vibratiile care pot afecta gustul si culoarea vinului cat si nivelul zgomotului
controlul umiditatii din aerul interior care protejeaza dopul de pluta
sticla anti-UV care pot sa diminueze efectele negative pe care razele UV le pot avea asupra vinului
rafturile ajustabile din lemn care vor proteja eticheta sticlelor de vin