Cel mai bun detergent de rufe

» Nu ratati reducerile de pana la 40% la produsele din campania
Crazy Days de la eMag
Click aici pentru oferta

Nimănui nu-i place să aibă haine murdare sau urât mirositoare, de aceea este important sa alegeți un detergent de rufe de calitate. Cei mai buni detergenți pentru rufe elimină cu ușurință petele, nu au un miros prea puternic și protejează chiar și țesăturile delicate.

Cel mai bun detergent de rufe

=> Vedeți și: Top 5 Dezinfectanți de Rufe

Dar achiziționarea unui detergent de rufe nu mai este la fel de simplă ca în trecut, deoarece există o gamă variată din care să alegeți. Veți găsi pudră, lichid, capsule și chiar gel, iar unii detergenți sunt concepuți pentru a spăla anumite tipuri de haine sau țesături. Pentru a vă ajuta, am pregătit un ghid de achiziție in cele ce urmează, care explică totul despre diferitele tipuri de detergenți pentru rufe. De asemenea veți găsi un top al celor mai apreciați detergenți de rufe care sunt disponibili pe piața autohtonă.

Top 3 detergent de rufe pudră

1. Ariel+ Extra Clean Power

Ariel+ Extra Clean Power este un detergent de rufe cu o greutate de 2.55 Kg care poate fi utilizat pentru 34 de spălări. Acest detergent se dizolva instant chiar si la temperaturi scăzute și este eficient chiar și în îndepărtarea murdăriei pătrunse adânc în fibrele textile. Formula concentrată, enzimele naturale și protejarea culorilor sunt alte atuuri ale acestui detergent pudra produs de Ariel

Puncte tariAriel +Extra Clean Power

+ dizolvare rapidă;

+ eficiență la temperaturi scăzute;

+ miros proaspăt;

+ protejează culorile.

Puncte slabe

– ambalaj din plastic.

Untitled-300x31

2. Persil Color

Un al detergent de rufe automat cu recenzii foarte bune este Persil Color. Acest detergent pudră dispune de o formulă nouă care protejează culorile vibrante ale hainelor pe care le curăță în profunzime. Eficiența la temperaturi scăzute, ingredientele biodegradabile și mirosul proaspăt sunt alte aspecte importante ale acestui detergent din portofoliul Persil.

Puncte tariPersil color

+ protejează culorile;

+ eficient și la 20 °C;

+ ingrediente biodegradabile;

+ raport bun calitate/preț;

Puncte slabe

– mirosul este mai pronunțat.

Untitled-300x31

3. Tide Touch Of Lenor Color

Tide Touch of Lenor Color este un detergent conceput pentru a curăța rufele dar și pentru a le da o notă de prospețime. Eliminarea eficientă a petelor, protejarea culorilor hainelor și dizolvarea instantă fac din acest detergent o alegere excelentă pentru orice familie.

Puncte tariTide Touch of Lenor Color

+ dizolvare instant;

+ asigură prospețimea hainelor;

+ protejează culorile;

+ combinat cu balsam de rufe.

Puncte slabe

– este iritant pentru ochi.

Untitled-300x31

Top 3 detergent de rufe lichid

1. Ariel Sensitive Skin

Ariel Sensitive Skin este un detergent testat dermatologic și care nu conține coloranți și alergeni din parfum. Acest detergent se dozează foarte ușor și este eficient chiar și la o temperatură de 30 ºC. Mirosul discret, utilizarea pentru hainele bebelușilor și numărul redus de alergeni sunt alte avantaje ale acestui detergent de rufe lichid produs de Ariel.

Puncte tariAriel Sensitive Skin

+ potrivit pentru hainele bebelușilor;

+ eficiență la programe de 30 ºC;

+ miros delicat;

+ dozare facilă.

Puncte slabe

– capacul nu se poate utiliza pentru dozare.

Untitled-300x31

2. Persil Power Gel

Un al detergent de rufe recomandat de clienții care l-au achiziționat este Persil Power Gel. Acest detergent curăță țesăturile în profunzime, chiar și la o temperatură de 20 °C. Mirosul plăcut, ambalajul reciclabil și eficiența în eliminarea petelor dificile sunt alte argumente favorabile achiziționării acestui detergent produs de compania germană Persil.

Puncte tariPersil Power Gel

+ elimină petele dificile;

+ eficient și la 20 °C;

+ miros plăcut;

+ recipient reciclabil;

Puncte slabe

– prețul este puțin mai mare.

Untitled-300x31

3. Omo Ultimate Color Concentrat

Omo Ultimate Color Concentrat este un detergent lichid care este ideal pentru îndepărtarea petelor dificile. Formula concentrată, protejarea culorilor și recipientul din plastic reciclat sunt alte avantaje ale acestui detergent.

Puncte tariOmo Ultimate Color Concentrat

+ formulă concentrată;

+ eficient pentru petele dificile;

+ protejează culorile;

+ recipient din plastic reciclabil.

Puncte slabe

– mirosul este puternic.

Untitled-300x31

Top 3 detergent de rufe capsule

1. Persil Discs Color

Persil Discs Color este un detergent sub forma de capsule care curăță eficient rufele si asigură un miros plăcut în mașina de spălat rufe. Acest detergent conține ingrediente biodegradabile în proporție de 92% și este eficient chiar și la o temperatură de 20 ºC. Mirosul persistent impregnat rufelor, dizolvarea rapida și utilizarea facilă sunt alte avantaje remarcate de clienții care au achiziționat acest detergent de rufe produs de Persil.

Puncte tariPersil Discs Color

+ dizolvare rapidă;

+ eficient și la 20 ºC;

+ miros persistent;

+ utilizare facilă.

Puncte slabe

– pretul este destul de mare.

Untitled-300x31

2. Ariel All In One PODS Mountain Spring

Un al detergent de rufe tip capsule care este apreciat de clienți este Ariel All In One PODS Mountain Spring. Capsulele detergentului se dizolvă rapid, fiind eficiente chiar și la temperaturi scăzute sau la programele scurte. Utilizarea facilă, mirosul fresh și raportul bun dintre calitate și preț fac din acest detergent o alegere pe care nu o veți regreta.

Puncte tariAriel All in One PODS Mountain Spring

+ eficient și la program scurt;

+ miros plăcut;

+ dizolvare rapidă;

+ ingrediente majoritar biodegradabile;

Puncte slabe

– prețul este pe măsura specificațiilor.

Untitled-300x31

3. Dero 2in1 Levențică

Dero 2in1 Levănțică este un detergent care îndepărtează 99 de pete frecvente de pe haine și alte articole. Parfumul intens, utilizarea la temperaturi scăzute și curățarea eficientă sunt alte avantaje ale acestui detergent.

Puncte tariDero 2in1 Levantica

+ curățare eficientă;

+ miros intens de levănțică;

+ utilizare la programe cu temperatură scăzută;

+ brand autohton.

Puncte slabe

– capsulele nu se dizolvă foarte repede.

Untitled-300x31

Ghid de achiziție detergent de rufe

Tipuri de detergent de rufe

Există mai multe tipuri de detergent pentru rufe disponibile pe piață:

 1. Detergent pudră – acest tip de detergent tradițional este economic, deoarece, în general, este mai ieftin decât cel lichid. Pudra vine de obicei cu o mică măsură și se adaugă direct în compartimentul pentru detergent. Acest fapt poate duce la blocarea compartimentului, așa că asigurați-vă că îl curățați în mod regulat.

  Detergentul pudră este, în general, mai bun pentru îndepărtarea murdăriei, eliminând ușor petele proaspete. Totuși, acest tip de detergent este eficient și pe petele dificile, care sunt pătrunse adânc în fibrele textile.

  Detergentul pudră poate lăsa uneori un reziduu alb și pudrat pe haine, în special dacă dozarea este mai generoasă. Recomandăm să utilizați un detergent pudră de calitate pentru petele dificile și pentru hainele albe. Folosirea unui detergent pudră bun vă va ajuta, de asemenea, să preveniți ca hainele albe să devină gri sau galbene în timp.

 2. Detergent lichid și gel – În general, mai scumpe decât pudra, detergentul lichid nu conține în mod obișnuit înălbitor, astfel că poate întâmpina dificultăți în curățarea hainelor foarte murdare. Cu toate acestea, sunt excelente pentru menținerea culorilor vii și pentru spălarea de zi cu zi. Detergentul lichid se poate adăuga atât direct în cuva mașinii de spălat cât și în sertarul pentru detergent, minimizând astfel murdăria.

  Detergenții lichizi au un impact mai redus asupra mediului, primind evaluări bune pentru reutilizarea apei gri. Dacă aveți o mașină de spălat rufe performantă sau obișnuiți să utilizați programul eco al mașinii dumneavoastră, atunci un detergent lichid bun este cea mai bună modalitate de a evita depunerea de pete albe pudrate pe hainele dvs.

  3. Detergent capsulesunt capsule de unică folosință, conținând concentrație detergent lichid pentru rufe, ambalate într-o folie plastic solubilă, pe care o adăugați direct în mașina de spălat. În funcție de marcă și tip, capsulele de detergent pentru rufe pot conține și balsam de rufe sau alte ingrediente. Sunt ușor de utilizat – fără măsurare, doar adăugați o capsulă cu hainele murdare eliminând astfel riscul vărsării asociate cu detergentul lichid sau cu cel pudră.

  Cu toate acestea, această comoditate vine cu un cost atât ca preț cât și din faptul că nu puteți ajusta cu ușurință doza la greutatea încărcăturii de rufe, așa cum puteți face cu detergentul pudră sau lichid. Astfel, prețul per spălare poate fi semnificativ mai mare decât cel al detergentului pudră.

Factori importanți în alegerea unui detergent de rufe

Atunci când alegem un detergent de rufe, este esențial să luăm în considerare mai mulți factori pentru a ne asigura că alegeți produsul potrivit nevoilor dumneavoastră:

1. Tipul hainelor 

Tipul de țesătură sau culoarea reprezintă un aspect foarte important în alegerea detergentului de rufe. Dacă aveți preponderent haine din țesături delicate, trebuie să alegeți un detergent care oferă o curățare eficientă fără a afecta integritatea fibrelor textile. De asemenea, există detergenți speciali pentru haine albe, negre sau colorate. Familiile cu copii mici trebuie să aleagă un detergent care să fie potrivit pentru pielea sensibilă a celor mici și eficiente în îndepărtarea petelor comune de mâncare.

2. Eficiența în îndepărtarea unei game variate de pete

Atunci când evaluăm eficiența unui detergent de rufe, un aspect important este capacitatea de a îndepărta o gamă variată de pete. Detergenții care se descurcă bine în îndepărtarea petelor diverse, precum cele de grăsime, vin sau iarbă, sunt esențiali pentru a face față provocărilor cotidiene la care sunt supuse hainele. Atât detergenții pudră, cât și cei sub forma de capsule sau lichide se descurcă bine cu majoritatea tipurilor de pete.

3. Cantitatea

Ambalajele mari de detergent pot fi avantajoase pentru familiile care au o cantitate mare de rufe periodic, oferind un raport calitate-preț mai bun și evitând achizițiile frecvente. Aceste ambalaje generoase pot fi, de asemenea, ideale pentru persoanele care preferă să aibă mereu un stoc consistent de detergent la îndemână. În schimb, ambalajele mai mici pot fi potrivite pentru familiile cu o cantitate redusă de rufe sau pentru cei care doresc să încerce diverse tipuri de detergent. Alegerea corectă a cantității ambalate nu doar că optimizează gestionarea bugetului, dar și asigură eficiența pe termen lung în procesul de spălare, adaptându-se în mod corespunzător la dinamica fiecărei gospodării.

4. Alergii și sensibilități

Detergenții hipoalergenici sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu pielea sensibilă sau predispusă la reacții alergice. Acești detergenți sunt produși pentru a minimiza riscul de iritații cutanate, astfel că nu conțin aditivi sau substanțele chimice cunoscute că provoacă reacții adverse.

Un alt aspect important este alegerea detergentului fără parfumuri. Detergenții care nu conțin acești aditivi reduc riscul de iritații, fiind o alegere potrivită pentru persoanele cu sensibilități cutanate sau alergii la anumite substanțe chimice.

5. Simplu sau cu balsam

Alegerea dintre un detergent simplu și unul cu balsam de rufe depinde în mare măsură de preferințele personale și de nevoile specifice ale fiecărei persoane. Detergentul simplu este o opțiune eficientă pentru curățarea hainelor, eliminând murdăria și petele fără a adăuga parfum suplimentar sau substanțe de înmuiere. Acesta poate fi preferat în special de persoanele cu piele sensibilă sau alergii la aditivii din detergenți.

Pe de altă parte, detergentul cu balsam de rufe oferă nu doar o curățare eficientă, ci și un plus de prospețime și catifelare a hainelor. Aditivii de balsam pot conferi hainelor un miros plăcut și un aspect moale. Această opțiune poate fi preferată de cei care doresc ca hainele lor să aibă o senzație plăcută la atingere și să miroasă proaspăt.

Sfat: Detergenții pentru rufe nu sunt la fel de eficienți dacă apă este dură, deoarece au dificultăți în a face spumă în cantități suficiente. În general, va trebui să utilizați puțin mai mult detergent dacă locuiți într-o zonă cu apă dură. Este esențial să vă amintiți să utilizați la fiecare spălare un produs împotriva depunerilor de calcar precum Calgon.

=>Vedeți și: Top 5 Mașini de Spălat Rufe 8 Kg

Întrebări frecvente

Care sunt avantajele si dezavantajele detergentului pudră?

Avantaje

 • Mai ieftin: Detergentul pudră este de obicei mult mai economic decât detergentul lichid. Acest fapt poate fi un factor important pentru familii cu mai mulți membri, care spală mai multe cicluri pe pe săptămână;
 • Mai prietenos cu mediul înconjurător: detergentul pudra este de obicei ambalat în cutii de carton  reciclabile, făcându-l cea mai bună opțiune pentru cei care sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător;
 • Mai eficient în îndepărtarea petelor: Multe studii arată că detergentul pudră curăță mai eficient decât cel lichid, deoarece poate conține substanțe de curățare care nu pot fi adăugate în detergentul lichid. Pudra este deosebit de eficientă în îndepărtarea petelor precum cele de sânge sau noroi;
 • Durată de depozitare mai lungă: Pudra tinde să aibă o durată mai lungă de utilizare decât detergenții lichizi.

Dezavantaje

 • Lasă reziduuri: Unul dintre dezavantajele detergentului pudră este că praful nu se dizolvă întotdeauna complet, lăsând reziduuri pe rufe și în interiorul mașinii de spălat;
 • Mai puțin potrivit pentru spălarea la rece: Detergentul pudră tinde să se dizolve mai bine în apă mai caldă și s-ar putea să nu fie potrivit pentru ciclurile de spălare la rece;
 • Conțin mai mulți agenți chimici: Pudra tinde să conțină mai mulți agenți chimici, iar unele ingrediente precum sulfatul de sodiu pot deteriora țevile de evacuare;
 • Poate deteriora hainele: Există unele opinii cu privire la posibilitatea ca detergentul pudră să deterioreze mai ușor hainele decât cel lichid, deoarece conțin mai mulți agenți chimici și pot fi mai abrazive.

Care sunt avantajele si dezavantajele detergentului lichid?

Avantaje

 • Tratarea prealabilă a petelor: Unul dintre avantajele detergentului lichid pentru rufe este că puteți turna o cantitate direct pe pete pentru a le trata înainte de spălare;
 • Fără reziduuri: De asemenea, deoarece detergentul este deja dizolvat, nu există riscul de a lăsa reziduuri pe haine sau în mașina de spălat;
 • Eficient la temperaturi scăzute: Detergenții lichizi pot fi utilizați pentru spălarea la temperaturi scăzute, deoarece detergentul este deja dizolvat, fiind excelent pentru spălarea articolelor delicate;
 • Potriviți pentru haine colorate: Detergenții lichizi sunt, de asemenea, eficienți în menținerea culorilor vii ale hainelor colorate, deoarece nu conțin înălbitor.

Dezavantaje

 • Eficiență scăzută în îndepărtarea petelor: Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale detergenților lichizi pentru rufe este performanța lor scăzută în îndepărtarea petelor, cum ar fi cele de sânge, iarbă și noroi;
 • Mai scumpe: De asemenea, sunt de obicei mult mai scumpi decât detergenții pudră, deci nu reprezintă o opțiune economică pentru gospodăriile care spală de mai multe ori pe săptămână;
 • Mai puțin prietenoase cu mediul: Detergenții lichizi pentru rufe sunt ambalați în recipiente din plastic, așa că nu reprezintă o opțiune prietenoasă cu mediul înconjurător.