Cele mai bune masini de spalat rufe 9 Kg
|Black Friday 2024!
» Black Friday la eMag - Reduceri de până la 80%! » Vedeți aici - Cele mai mari reduceri anunțate de eMag» Black Friday la Fashion Days - Reduceri de până la 80%! » Black Friday la Dyson - Reduceri de până la 30%! » Black Friday la PC Garage Reduceri de până la 50%!» Black Friday la Karcher - Reduceri de până la 50%! » Black Friday la Cărturești - Reduceri de până la 50%!
Capacitatea de incarcare a masinii de spalat rufe reprezinta cantitatea maxima de haine pe care o poate spala masina, intr-un singur ciclu de spalare. Cantitatea de haine este exprimata in kilograme. Spalarea trebuie sa se faca intr-un mod eficient, adica cu un consum normal de apa, energie, detergent si intr-un timp rezonabil.
Aceasta cantitatea de rufe care poate fi incarcata este reprezentata de hainele uscate, inainte de spalare. Acest fapt este normal, intrucat hainele atunci cand sunt ude si imbibate in apa vor avea o greutate mult mai mare fata de atunci cand sunt uscate. Unele tesaturi vor avea un volum mai mare, insa greutatea lor este destul de mica. La contactul cu apa, acestea isi vor micsora volumul.
Cate haine vor incapea intr-o masina de spalat cu o capacitate de 9 kilograme? Pentru a raspunde la aceasta intrebare vom lua in considerare greutatea medie a anumitor articole. De exemplu, un tricou obisnuit are o greutate de aproximativ 200 de grame. In cazul in care doriti sa spalati doar tricouri, veti imparti 9000g (9 kg) la 200g, rezultand un numar de 45 de tricouri.
Pe de alta parte, o pereche de blugi cantareste aproximativ 1 kilogram, astfel ca veti putea spala doar 9 perechi de blugi la o singura spalare. Lenjeria de pat are o greutate mai mare. Pentru un pat dublu, o lenjerie va cantari aproximativ 5 kilograme. Prosoapele, in functie de marime, vor cantari aproximativ 500 de grame.
Acestea sunt niste valori medii dupa care va puteti orienta, insa cel mai bine este sa cantariti exact pentru a putea afla greutatea hainelor. Greutatea totala nu trebuie sa depaseasca cele 9 kilograme permise.
Model masina de spalat
Consum per program
Clasa energetica
Viteza de centrifugare
Nivel zgomot
Numar programe
Functii speciale
Tehnologii
0.49 kWh
A
1400 RPM
68 dB
16
Autodozare
Temporizator
Wi-Fi Connect Twin Dos
0.46 kWh
A
1200 RPM
71 dB
15
Reload
Speed Perfect
Silence Drive
VarioDrum
0.49 kWh
A
1400 RPM
75 dB
14
Time Start
Wi-Fi
ProStem
ProSense
0.49 kWh
A
1400 RPM
69 dB
14
Auto Weight
Steam
i-Time
0.49 kWh
A
1400 RPM
72 dB
22
Wi-Fi
Bubble Soak
AI Control
Eco Bubble
Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe 9 KG
1. Miele WEG675 WPS
Daca va doriti o masina de spalat rufe incadrata in clasa premium, atunci Miele WEG675 WPS poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Masina dispune de un motor inverter ProfiEco cu o eficienta energetica incadrata in cea mai buna clasa, A. In plus, motorul este durabil, fiabil si silentios, nivelul maxim al zgomotului fiind de cel mult 68 dB. Acest model dispune de 16 cicluri de splare si de o viteza maxima de centrifugare de 1400 rotatii pe minut. Conectivitatea Wi-Fi, sistemele de siguranta si tehnologiile de ultima generatie fac din aceasta masina de spalat rufe produsa de Miele o alegere foarte buna pentru familiile cu venituri mai mari.
Puncte tari
+ design premium;
+ eficienta energetica incadrata in clasa A;
+ 16 cicluri de spalare;
+ conectivitate Wi-Fi;
+ nivel foarte redus al zgomotului;
+ fiabilitate excelenta.
Puncte slabe
– pretul este pe masura specificatiilor;
– lipsa unui program cu abur.
2. Bosch WGG24200BY
O alta masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg, care are specificatii tehnice excelente este modelul WGG24200BY produs de Bosch. Masina are un design elegant si un display digital tactil. Motorul EcoSilence Drive are o eficienta energetica incadrata in clasa A, un program standard consumand doar 0.46 Kwh. Viteza maxima de centrifugare este de 1200 RPM, iar nivelul zgomotului este de cel mult 71 dB. Tehnologiile moderne, gama variata de programe si functiile utile sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat rufe premium, produsa de compania germana Bosch.
Puncte tari
+ design modern;
+ display digital mare;
+ consum foarte redus de energie;
+ programe variate de spalare;
+ nivel redus al zgomotului;
+ extragarantie de 5 ani si 10 ani pentru motor.
Puncte slabe
– viteza de centrifugare mai redusa;
– pretul este mare;
3. AEG LFR73944CE
AEG LFR73944CE este o alta masina de spalat rufe performanta care are o capacitate de incarcare de 9 Kg de rufe. Masina are un motor inverter cu magnet permanent, cu eficienta energetica incadrata in clasa A si o viteza maxima de centrifugare de 1400 RPM. Acest model dispune de 14 cicluri de spalare si de numeroase functii precum Extra Clatire, Time Save sau Remote Start. Tehnologia ProSense care ajusteaza consumul in functie de cantitatea de rufe incarcata, conectivitatea Wi-Fi si utilizarea aburului pentru improspatarea hainelor sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe produsa de o companie din grupul suedez Electrolux.
Puncte tari
+ design elegant;
+ motor inverter economic;
+ conectivitate Wi-Fi;
+ functii si tehnologii moderne;
+ improspatare cu abur.
Puncte slabe
– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.
– pretul este mare.
4. Haier HW90-B14979-S
O alta masina de spalat rufe cu specificatii tehnice foarte bune si un pret mai redus fata de modelele anterioare, este Haier HW90-B14979-S. Masina are un design elegant, care ii permite incadrarea facila in orice locuinta moderna. Motorul DirectMotion este economic (eficienta energetica incadrata in clasa A) si silentios (nivelul maxim al zgomotului este de 69 dB). Cele 14 cicluri disponibile includ atat un program rapid, cat si unul eco sau unul cu abur. Viteza maxima de centrifugare este de 1400 RPM iar tamburul iluminat faciliteaza verificarea stadiului de spalare a hainelor. Tehnologiile moderne, panoul de control tactil cu display digital mare si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestei masini de spalat rufe produsa de compania chineza Haier.
Puncte tari
+ design elegant;
+ motor Direct Motion;
+ eficienta energetica incadrata in clasa A;
+ nivel al zgomotului de cel mult 69 dB;
+ raport bun intre calitate si pret.
Puncte slabe
– lipsa conectivitatii Wi-Fi;
– brand mai putin cunoscut in Romania.
5. Samsung WW90T734DBX/S7
Daca doriti o masina de spalat rufe 9 Kg cu un raport corect intre calitate si pret atunci Samsung WW90T734DBX/S7, poate fi ceea ce cautati. Acest model are o eficienta energetica incadrata in clasa A si conectivitate Wi-Fi. Masina dispune de un motor inverter cu eficienta energetica incadrata in clasa A, un program consumand doar 0.49 kWh si 50 litri de apa. Numarul mare de programe de spalare, functiile moderne (pornire intarziata, kilo detector sau selectare grad de murdarie) si tehnologiile de ultima generatie sunt alte argumente favorabile achizitionarii acestei masini de spalat rufe comercializate sub brandul Samsunt.
Puncte tari
+ design premium;
+ conectivitate Wi-Fi;
+ eficienta energetica incadrata in clasa A;
+ 22 deprograme de spalare;
+ tehnologii moderne;
+ raport bun calitate/pret.
Puncte slabe
– nivelul zgomotului este putin mai ridicat.
Ghid de alegere masina de spalat rufe 9 kg
Pentru a alege o masina de spalat rufe performanta, va trebui sa tineti cont de cateva specificatii importante precum:
1. Eficienta energetica
Un prim aspect foarte important dupa care se ghideaza multe persoane in alegerea unei masini de spalat rufe este eficienta energetica a acesteia. Eficienta energetica este data de consumul de energie care este incadrat intr-o anumita clasa de eficienta energetica. Puteti vedea cat de eficienta este masina de spalat rufe in functie de clasa de energie in care se incadreaza. Incepand din martie 2021, clasele de eficienta energetica pentru masinile de spalat rufe sunt incadrate pe o scara de la A la G. Evident modelele cu eficienta energetica incadrata in clasele A si B vor fi cele mai scumpe, iar cele cu un consum mai ridicat, incadrat in clasele E sau F vor fi mai ieftine.
2. Dimensiunile
Dimensiunile unei masini de spalat difera in functie de producator si de tipul masinii de spalat, dar si de capacitatea maxima de incarcare. Asadar, o masina cu o capacitate mare de incarcare va fi mai voluminoasa. Majoritatea masinilor de spalat rufe cu incarcare frontala si capacitate de 9 Kg au dimensiuni de aproximativ 60 cm latime, 55 – 60 cm adancime si 85 cm inaltime. Masinile de spalat cu incarcare verticala vor avea o latime mai mica, insa inaltimea este de aproximativ 90 cm.
3. Compania producatoare
Exista mai multe branduri de masini de spalat rufe cunoscute, printre care Samsung, LG, AEG, Bosch, Miele sau Beko. Masinile de spalat rufe din portofoliul producatorilor germani Miele, Bosch sau AEG au atat specificatii tehnice foarte bune cat si o fiabilitate peste medie. De asemenea, companiile sud-coreene Samsung sau LG au o gama variata de masini de spalat rufe care utilizeaza tehnologii de ultima generatie.
4. Viteza de centrifugare
Viteza de centrifugare a masinii de spalat rufe reprezinta viteza cu care masina reuseste sa stoarca rufele de apa. Aceasta viteza se masoara in rotatii pe minut. O masina de spalat buna trebuie sa aiba o viteza de cel putin 1200-1400 RPM. Cu cat viteza maxima de centrifugare este mai mare, cu atat gradul ponderat de umiditate al rufelor dupa stoarcere va fi mai mic. De asemenea, este important ca viteza de centrifugare sa poate fi setata in cat mai multe trepte, pentru diferite tipuri de tesaturi.
5. Consumul de apa
Consumul de energie precum si cel de apa sunt doi factori importanti in decizia de achizitie a unei masini de spalat rufe. Daca o masina de spalat are un consum de energie redus, atunci este foarte probabil ca si consumul de apa sa fie mic. Totusi, o capacitate de incarcare mai mare a masinii de spalat rufe inseamna si un consum mai mare de apa. Unele programe care utilizeaza abur fierbinte contribuie, de asemenea, la cresterea consumului de apa.
6. Tehnologii si functii
In ceea ce priveste tehnologiile si functiile, acestea sunt foarte importante deoarece contribuie la eficientizarea consumului si la usurinta utilizarii masinii de spalat. Cele mai noi masini de spalat rufe dispun de conectivitate Wi-Fi pentru control la distanta si pentru a oferi diferite informatii in timp real. Alte functii utile sunt cele de detectare automata a greutatii hainelor sau a tesaturilor introduse, ajustand programele de spalare in functie de acestea. Improspatarea cu abur, pornirea intarziata, spalarea silentioasa sau clatirea suplimentara sunt alte functii care pot face diferenta dintre o masina de spalat buna si una excelenta.
Intrebari frecvente
Cat dureaza un program standard la o masina de 9 Kg?
In medie, programul standard al unei masini de spalat cu capacitate de 9 kg variaza intre 3 ore si 30 de minute si 4 ore. Unele modele dispun de programe rapide pentru o cantitate mai redusa de rufe sau de senzori care ajusteaza durata programelor de spalare in functie de cantitatea de rufe incarcate.
Programele scurte de spalare sunt eficiente?
In ceea ce priveste programele scurte de spalare, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte. In primul rand, aceste programe sunt destinate pentru spalarea rapida a unei cantitati mai reduse de rufe. In al doilea rand, veti putea folosi un astfel de program pentru improspatarea unor haine putin purtate, nu pentru indepartarea unor pete dificile de iarba, fructe sau vin.