Cele mai bune aparate de aer conditionat 9 000 BTU

Daca pana nu demult aparatele de aer conditionat erau intalnite mai degraba in spatiile publice, putini consumatori dotandu-si locuinta cu aceste dispozitive, in ultimii ani vanzarile sunt in continua crestere. Caldura verii, devenita din ce in ce mai greu de suportat de la an la an, a facut ca oamenii sa isi doreasca un confort termic sporit acasa si sa investeasca intr-un aparat de aer conditionat.

Cele mai bune aparate aer conditionat 9000 BTU

Model Aparat


Eficienta energetica 

Debit de aer

Tip compresor 

Coeficient SEER

Coeficient EER

Nivel zgomot

Tip filtre

Alte functii


A++

558 m3/h

Digital Inverter 8-POLE

6.4

3.35

19-37 dB

Antibacterian

Antialergic

Dezumidificare

Good Sleep

Fastcool

Wi-FI

A++

460 m3/h

Rotativ DC Inverter

7.2

3.3

21 - 38 dB

HEPA

Catalizator

Dezumidificare

Sleep

Wi-Fi

A++

552 m3/h

Digital Inverter 8-POLE

6.4

3.35

21 - 38 dB

Antibacterian

Antialergic

Dezumidificare

Good sleep

A++

670 m3/h

Inverter Rotary

6.1

3.04

19 dB 

HD

Activ Carbon

Dezumidificare

6th Sense

Super Silent

A++

520 m3/h 

Inverter

6.2

2.8

53 dB 

Silver Ion

Bio

Dezumidificare

Sleep mode

WordPress Pricing Table

Untitled-300x31

Ghid de achizitie aparat de aer conditionat 9000 BTU

Cererea mare de pe piata a dus la o oferta si mai mai generoasa, astfel ca exista numeroase aparate, de la cele mai simple la cele performante si oferte pentru orice buget. Persoanele care locuiesc la bloc in apartamente cu doua-trei camere se orienteaza, de regula, catre aparate de aer conditionat cu o capacitate de 9 000 BTU, care fac fata cu brio intr-o incapere obisnuita. Totusi, capacitatea de racire nu este totul, mai sunt si alte aspecte care trebuie luate in considerare, asa ca in continuare va vom prezenta cele mai importante caracteristici de luat in calcul la alegerea unui aparat de aer conditionat cu o capacitate de racire de 9 000 BTU.

1. Tipul aparatului

In linii mari este vorba despre aparate fixe si aparate mobile, insa cele fixe se impart la randul lor in mai multe categorii (de perete, de tavan, multisplit). Cele mai populare modele sunt cele fixe, intrucat sunt compacte, nu ocupa mult spatiu, sunt destul de usor de instalat, iar durata lor de functionare este mare daca sunt ingrijite corespunzator.

Aparatele de aer conditionat mobile nu au nevoie de o instalare specifica inainte de functionarea propriu-zisa, pot fi folosite imediat ce sunt scoase din cutie. In plus, un alt mare avantaj este acela ca pot fi mutate cu usurinta dintr-o incapere in alta. Totusi, potrivit consumatorilor performantele acestor aparate nu se ridica la nivelul celor realizate de aparatele de aer conditionat fixe.

2. Clasa energetica

Multi oameni nu isi cumpara aparate de aer conditionat deoarece se tem de consumul mare energetic. Aparatele moderne sunt destul de economice, insa trebuie aruncata o privire si la clasa energetica in momentul achizitionarii. Pentru ca este un dispozitiv ce va fi utilizat pe perioade mari de timp, expertii recomanda achizitionarea unui aparat din clasele energetice A++ sau A+++. Astfel, functionarea prelungita nu va incarca prea mult factura la energie electrica.

Un alt aspect ce trebuie urmarit la acest capitol este legat de consumul energetic raportat la capacitate. Acesta se masoara cu ajutorul a doi coeficienti SEER si SCOP. Primul coeficient indica rata eficientei energetice in cazul racirii, iar al doilea rata sezoniera atunci cand se foloseste aparatul pentru incalzire. Aceste doua valori trebuie sa fie cat mai mari.

3. Puterea de racire

Acesta este  un parametru esential care trebuie urmarit la cumpararea unui aparat de aer conditionat. Este important ca acest factor sa fie corelat cu suprafata care se doreste a fi racita, prin masuratori exacte. Spre exemplu, unui aparat cu o capacitate de racire de 9 000 BTU ii va corespunde o suprafata de aproximativ 40 mp, daca incaperiele au o inaltime maxima de 2.5 m. Daca inaltimea creste, atunci suprafata racita va fi mai mica. De asemena, trebuie luate in calcul toate sursele de caldura: aparatele electrocasnice, pozitionarea ferestrelor catre soare pe parcursul zilei, gatitul des la surse de caldura.

Este important ca persoanele interesate de montarea unui dispozitiv de racire sa inteleaga ca un aparat cu o putere mai mica nu va face fata suprafatei si va consuma mai multa energie electrica in incercarea de a raci, iar un aparat cu mult mai mare se va uza prematur prin repetarea ciclurilor de incalzire/racire.

4. Designul

Pentru ca majoritatea persoanelor nu uita de design nici cand isi aleg electrocasnicele, producatorii vin in intampinarea lor cu design-uri de ultima generatie, aparate plate, adaptate pozitionarii pe colt etc. Totusi, un design sofisticat se va reflecta si in pretul produsului, asa ca variantele cu design modern sunt preferate de cei care au un buget mai generos pentru aceasta achizitie.

5. Sistemul de filtrare

Dincolo de functia de racire, aparatele de aer conditionat au rolul de a creste calitatea aerului dintr-o locuinta prin intermediul filtrelor. Exista numeroase tipuri de filtre, cele mai des intalnite fiind urmatoarele:

  • Filtre de plastic ce asigura o filtrare grosiera;
  • Filtre din carbune activ pentru eliminarea mirosurilor;
  • Filtre electrostatice ce distrug alergenii;
  • Filtre de ionizare cu rol in retentia prafului si a bacteriilor.

6. Nivelul de zgomot

Pentru un aparat cu utilizare frecventa asa cum este cel de aer conditionat, nivelul de zgomot este foarte important. Cei care isi doresc un astfel de dispozitiv trebuie sa stie ca zgomotul emis va fi proportional cu viteza fluxului de aer. Pentur utilizarea si pe timpul noptii este indicata achizitia unui aparat de aer conditionat cu un nivel de zgomot cuprins intre 30 si 40 decibeli (dB).

7. Functii utile

Pe langa telecomanda, aparatul poate avea in dotare diferite functii ce faciliteaza functionarea aparatului si, in plus, ofera posibilitatea unei experiente personalizate. Cea mai moderna functie este cea Wi-Fi, ce ajuta la controlarea aparatului de la distanta, insa nu toate aparatele vin dotate cu aceasta optiune. In schimb, populare sunt functiile de programare (poate fi setata ora la care sa porneasca si sa se opreasca aparatul), auto-curatare, functii de depistare automata a erorilor, reglare automata a fluxului de aer.

8. Garantia extinsa si piese de schimb

Chiar daca aparatul este de cea mai buna calitate, defectiunile pot aparea in timp, asa ca este indicat sa optati pentru o perioada de garantie cat mai mare. Pe cat posibil, consumatorii pot chiar sa opteze pentru extragarantie, chiar daca va fi perceput un cost suplimentar.

Dincolo de acest aspect, este esential ca aparatul de aer conditionat sa fie produs de un brand cunoscut precum Whirlpool, Samsung, Carrier sau Electrolux. Acest lucru ofera garantia calitatii, insa asigura si piese de schimb sau consumabile atunci cand este nevoie.