Cum prelungim durata de utilizare a aparatelor electrocasnice mari?

ยป Nu ratati reducerile de pana la 30% la produsele din campania CRazy Days de la eMag
Click aici pentru oferta

Aparatele electrocasnice de bucatarie au preturi ridicate, iar pentru a le asigura o durata de utilizare cat mai lunga trebuie intretinute periodic. In continuare va vom prezenta cateva sfaturi importante care pot prelungi durata de viata a aparatelor electrocasnice mari precum combine frigorifice, masini de spalat rufe sau masini de spalat vase.

Prelungire viata electrocasnice mari

Sfaturi de intretinere pentru toate aparatele electrocasnice

1. Cititi instructiunile de utilizare din manualul furnizat de producator. Orice aparat electrocasnic functioneaza cel mai bine atunci cand este utilizat conform specificatiilor din manualul de utilizare. Nerespectarea acestor instructiuni poate duce la o functionare defectuoasa a aparatelor electrocasnice.

2. Patrati aparatul electrocasnic curat. Aparatele electrocasnice mari functioneaza mai bine atunci cand sunt curate la interior, in timp ce stergerea scurgerilor de apa de pe carcasa exterioara reduce riscul de corodare a suprafetelor emailate care pot rugini mai usor.

Sfaturi de intretinere a masinilor de spalat rufe

Intretinere masina de spalat ruffe3. Nu incarcati masinile de spalt rufe cu o cantitate mai mare decat cea maxima acceptata. Acest sfat este foarte important si usor de respectat. O masina de spalat rufe cu o incarcatura prea mare va suprasolicita motorul, care se va defecta mai usor. In plus, hainele nu vor fi curatate bine si vor trebui spalate din nou.

4. Utilizati o cantitate corecta de detergent. Prea putin detergent nu va indeparta petele si nu va improspata hainele iar o cantitate prea mare va duce la depunerea acestuia pe articolele spalate. Asigurati-va ca utilizati un tip de detergent potrivit pentru masina dumneavoastra de spalat.

5.  Utilizati o pudra sau un gel anticalcar.  Pentru a va proteja masina de spalat rufe de depunerile de calcar utilizati substante anticalcar la fiecare ciclu de spalare. Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, atunci va trebui sa utilizati o cantitate mai mare de pudra anticalcar la fiecare spalare, protejand rezistenta de incalzire a masinii si celelalte componente.

Sfaturi de intretinere a combinelor frigorifice, frigiderelor si congelatoarelor

Intretinere frigider6. Dezghetarea periodica a congelatorului. Daca aparatul frigorific nu dispune de un sistem de racire No Frost atunci va trebui sa dezghetati congelatorul si sa il curatati cel putin de doua ori pe an, preferabil inaite de stratul de gheata sa fie mai gros de 1 cm. Prin dezghetarea periodica a congelatorului veti asigura o durata de viata mai lunga a aparatului frigorific dar veti reduce si consumul energetic.

7. Curatati periodic evaporatorul si compresorul aparatului frigorific. Evaporatorul si compresorul frigiderului sau combinei frigorifice sunt situate din partea din spate, iar curatarea acestora este adesea omisa. Daca evaporatorul sau compresorul sunt acoperite de praf, acestea se vor supraincalzi, crescand consumul energetic si putand duce la defectarea aparatului frigorific.

Sfaturi de intretinere a masinilor de spalat vase

Intretinere masina spalat vase8. Aruncati resturile de alimente din farfurii. Vasele nu trebuie clatite inainte de a le pune in masina de spalat insa este necesara indepartarea resturilor de alimente.

9. Incarcati corect masina de spalat vase. Asta inseamna sa nu incarcati prea multe vase, pahare sau tacamuri si sa le puneti pe rafturile si in cosurile special amenajate.

10. Curatati garnitura periodic. Acest sfat este adesea trecut cu vederea, iar alimentele acumulate in garnitura masinii pot duce la scurgeri, de aceea este importanta curatarea garniturii dupa fiecare 10-15 cicluri de spalare.

11. Curatati filtrul masinii de spalat vase. Prin curatarea periodica a filtrului situat in partea inferioara veti asigura functionarea corecta a masinii de spalat vase si veti evita eventualele defectiuni ale sistemului de evacuare a apei.