Cuptor incorporabil Beko BIM12300XPS review

Beko BIM12300XPS
Cuptor incorporabil Beko BIM12300XPS

Product Name: Beko BIM12300XPS

Product Description: Beko BIM12300XPS este un cuptor incorporabil electric cu volum de 71 litri, 4 moduri de gatire si display digital.

Brand: Beko

 • Eficienta energetica
  (4.5)
 • Functii si optiuni
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.5

Sumar

Beko BIM12300XPS este un cuptor incorporabil modern, cu eficienta energetica buna si 4 moduri de gatire. Panoul de control intuitiv, functia de curatare pirolitica si garantia extinsa de 5 ani fac din acest cuptor incorporabil produs de Beko o alegere excelenta pentru orice bucatarie moderna. 

Aparatele electrocasnice incorporabile in mobilier sunt preferate in general de tinerii care se muta intr-o casa noua sau care doresc sa renoveze un apartament mai vechi. Plitele si cuptoarele incorporabile pot fi atat electrice cat si cu alimentare pe gaz, ambele optiuni avand atat avantaje cat si dezavantaje. Pretul electrocasnicelor incorporabile este unul destul de ridicat, mai ales daca se opteaza pentru modele cu design modern si specificatii tehnice foarte bune. In continuare va vom prezenta un cuptor electric incorporabil lansat in acest an de compania turceasca Beko. 

Cuptor incorporabil Beko BIM12300XPS

Cuptor incorporabil modern

Beko BIM12300XPS este un cuptor incorporabil elegant cu design negru-argintiu, butoane cromate si sticla transparenta. Finisajele lucioase si display-ul digital contribuie la designul modern al cuptorului care se va putea integra usor alaturi de alte electrocasnice cu carcasa din inox. Dimensiunile acestui cuptor sunt de 59.5 x 59.4 x 56.7 cm iar pentru incorporare veti avea nevoie de o nisa in mobilier cu dimensiuni: 57 x 59 x 55 cm. 

Eficienta energetica A+

Beko BIM12300XPS are un volum de 71 de litri si un consum energetic anual incadrat in clasa de eficienta A+, un ciclu standard de gatire avand un consum de 0.88 kWh. Sistemul de balamale SoftClose permite inchiderea si deschiderea facila a usii, care nu va face niciun zgomot. In interior, veti gasi un gratar metalic care poate fi folosit atat ca suport cat si pentru gatirea unei fripturi si o tava adanca pentru deserturi sau pentru mancarurile suculente. Manipularea tavilor este facila gratie sistemului telescopic cu brate extensibile care permite scoaterea acestora in exterior fara pericolul rasturnarii. Iluminarea cu halogen asigura un nivel bun de vizibilitate astfel ca nu va trebui sa scoate preparatele pentru a le verifica. 

4 moduri de gatire

Panoul de control contine un display digital incadrat de 3 butoane tactile pentru setarea timpului de gatire si activarea unor functii si doua butoane rotative push-in pop-out pentru pornire/oprire si setarea temperaturii. Pentru gatirea preparatelor aveti la dispozitie 4 moduri:

 • 3D Cooking – utilizeaza simultan toate elementele de incalzire a cuptorului pentru o distribuire uniforma a caldurii;
 • Incalzire inferioara – utilizeaza doar elementul inferior, acest mod fiind potrivit pentru pizza;
 • Gatire conventionala – utilizeaza elementele de incalzire superior si inferior, fiind potrivit pentru prajituri, biscuiti si foietaje;
 • Gatire cu ventilare – utilizeaza ventilatorul pentru distribuirea uniforma a caldurii, grabind procesul de gatire. 

⇒ Vedeti si: alte reviewuri de plite si cuptoare

Beko BIM12300XPS

Curatare facila

Pentru curatarea cuptorului aveti la dispozitie autocuratarea pirolotica prin care rezidurile sunt transformate in cenusa prin utilizarea unui program de 90 sau 120 de minute si 480 de grade Celsius. Cenusa rezultata se sterge usor cu un burete umezit. O alta optiune este SteamShine care utilizeaza aburul dintr-un vas pentru imuierea grasimilor si indepartarea rapida a acestora. Daca veti achizitiona acest cuptor in perioada urmatoare veti putea beneficia de garantia extinsa de 5 ani oferita de producator prin inscrierea produsului pe beko.ro/extragarantie

Puncte tari

+ design modern

+ display digital

+ 4 moduri de garire

+ eficienta energetica A+

+ rafturi cu sistem telescopic

+ autocuratare pirolitica

+ garantie extinsa de 5 ani

Puncte slabe

– pretul intreg este mare

Concluzii

In concluzie, Beko BIM12300XPS este un cuptor incorporabil modern, cu eficienta energetica buna si 4 moduri de gatire. Panoul de control intuitiv, functia de curatare pirolitica si garantia extinsa de 5 ani fac din acest cuptor incorporabil produs de Beko o alegere excelenta pentru orice bucatarie moderna. 

Manual de utilizare Beko BIM12300XPS