Masina de spalat rufe Beko WTV9716DXST review

Beko WTV9716DXST
Masina de spalat rufe Beko WTV9716DXST

Product Name: Beko WTV9716DXST

Product Description: Beko WTV9716DXST este o masina de spalat rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg, eficienta energetica incadrata in clasa A+++ si nivel al zgomtoului cuprins intre 52 si 75 dB.

Brand: Beko

 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.9)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.8

Sumar

Beko WTV9716DXST este o masina de spalat performanta cu o capacitate generoasa de incarcare si un consum redus de energie. Gama variata de programe, tehnologiile moderne si garantia extinsa de 5 ani fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere excelenta pentru familiile cu venituri mai mari. 

Masina de spalat rufe este unul din aparatele electrocasnice care se regasesc in majoritatea caselor si apartamentelor, putand fi instalatata atat pe holuri si in bai cat si in bucatariile mai spatioase. Cu un buget mai mic veti putea alege un model cu eficienta energetica mai slaba si cu functii standard, iar cu o suma mai generoasa veti putea opta pentru o masina de spalat cu un consum redus de energie si apa si o gama variata de programe si optiuni. In plus, un model mai scump va avea si un design elegant care va permite incadrarea facila in case si apartamente moderne. O astfel de masina de spalat rufe cu specificatii tehnice bune si design modern este si modelul produs de Beko a carui prezentare o veti gasi in randurile urmatoare.

Masina de spalat rufe Beko WTV9716DXST

Masina de spalat rufe cu capacitate generoasa

Beko WTV9716DXST este o masina de spalat rufe cu design elegant din care ies in evidenta panoul de control si hubloul cu rama din sticla neagra. Directia de deschidere a hubloului este spre stanga iar diametrul larg de 35 cm permite incarcarea rapida chiar si a hainelor sau pledurilor mai voluminoase. Masina are dimensiuni de 60 x 64 x 84 cm si o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind un model potrivit pentru familiile formate din 4-5 persoane. 

Eficienta energetica A+++

Motorul masinii Beko WTV9716DXST este unul de tip Prosmart inverter care asigura un consum redus de energie si un nivel scazut al zgomotului si al vibratiilor. Consumul energetic estimativ anual de 195 kWh este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++, costul lunar cu energia consumata fiind de aproximativ 11 lei. Consumul anual de apa de 10.559 litri este de asemenea unul destul de scazut, mai ales daca luam in considerare capacitatea mare de incarcare a acestui model. Viteza maxima de centrifugare este de 1400 de rotatii pe minut, rufele avand un grad de umiditate de 53% dupa spalare si stoarcere. Nivelul zgomotului de spalare este de 52 dB insa cel de centrifugare poate sa atinga o valoare de cel mult 75 dB care poate fi deranjanta pentru celelalte persoane din casa. 

15 programe de spalare

Panoul de control contine un buton rotativ mare pentru selectarea ciclului de spalare, un display digital cu afisaj alb si mai multe butoane tactile pentru diferite functii si optiuni. Cele 15 programe de spalare includ optiuni pentru diferite tipuri de tesaturi (bumbac, sintetice, delicate) sau haine (echipament sportiv, jeans sau camasi), existand si un program rapid care poate fi utilizat pentru o cantitate redusa de rufe. Durata unui program standard este de 265 de minute care scade insa pana la 195 minute in cazul incarcarii partiale a masinii. Pe langa aceste programe, gratie tehnologiei HomeWhiz veti putea downloada un set de 5 programe prestabilite (mix, perdele, lenjerie, jucarii de plus sau prosoape). 

=> Vedeti si: alte reviewuri de masini de spalat rufe

Beko WTV9716DXST

Tehnologii de ultima generatie

Pe langa tehnologia HomeWhiz care permite si monitorizarea performantelor prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone sau tableta acest model utilizeaza si alte tehnologii utile precum:

 • SteamCure care utilizeaza aburul fierbinte pentru prevenirea formarii cutelor pe hainele delicate. Acelasi abur utilizat la inceputul ciclului de spalare va inmuia murdaria care va fi indepartata mai usor;
 • OptiSense care utilizeaza 4 senzori pentru optimizarea consumului de energie si apa;
 • SilentTech care asigura un mod de functionare mai silentios in comparatie cu masinile de spalat de generatie mai veche;
 • Aquawave care protejeaza hainele prin designul special al cuvei si forma paletelor;
 • Aquafusion care asigura utilizarea unei cantitati mai reduse de detergent.

Alte functii utile sunt Fast+ care reduce timpul de spalare la 55% pentru incarcaturile mai mici, AddGarment care permite adaugarea hainelor in primele minute ale ciclului de spalare, Antisifonare care utilizeaza miscari mai lente ale tamburului pentru impiedicarea formarii cutelor sau Child Lock care blocheaza accesul copiilor la meniu. Prin inscrierea masinii de spalat pe site-ul producatorului puteti beneficia de o garantie extinsa pana la 5 ani. 

Puncte tari

+ design modern

+ panou de control intuitiv

+ motor Prosmart inverter cu eficienta energetica A+++

+ nivel rezonabil al zgomotului

+ 15 programe de spalare

+ tehnologii si functii de ultima generatie

+ garantie extinsa de 5 ani

Puncte slabe

– durata programelor este destul de mare

Concluzii 

In concluzie, Beko WTV9716DXST este o masina de spalat performanta cu o capacitate generoasa de incarcare si un consum redus de energie. Gama variata de programe, tehnologiile moderne si garantia extinsa de 5 ani fac din aceasta masina de spalat rufe o alegere excelenta pentru familiile cu venituri mai mari. 

Manual de utilizare Beko WTV9716DXST