Masina de tuns iarba MAKITA PLM4628N review

  • Putere
    (4.8)
  • Optiuni
    (4.9)
  • Pret
    (4.3)
4.7

Sumar

MAKITA PLM4628N este o masina de tuns iarba pe benzina solida si fiabila, cu un motor puternic si un volum mare de colectare. Latimea mare de taiere, cele 7 trepte de inaltime si manevrabiliatea excelenta sunt argumente solide in favoarea achizitionarii acestui model produs de compania japoneza Makita.

Daca masinile de tuns iarba cu alimentare electrica sunt mai potrivite pentru persoane fara experienta si pentru suprafete mai mici de gazon, cele pe benzina sunt pentru profesionisti. Aceste masini au dimensiuni mai mari si motoare mai puternice, fiind capabile sa tunda rapid suprafete de gazon sau iarba de pana la 1500 de metri patrati. Latimea mare de taiere, optiunile variate de inaltime si capacitatea mare a sacului colector sunt alte avantaje ale masinilor de tuns iarba cu alimentare pe benzina. In cele ce urmeaza va vom prezenta o astfel de masina de tuns iarba care este produsa de compania japoneza Makita.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune masini electrice de tuns gazonul

Masina de tuns iarba MAKITA PLM4628N

Masina de tuns iarba pentru profesionisti

MAKITA PLM4628N este o masina de tuns iarba pe benzina cu o constructie solida si o carcasa din otel de foarte buna calitate. Acest model are dimensiuni de 86.1 x 56.5 x 45.5 cm si o greutate de 31.2 de Kg, fiind potrivita pentru gazoane cu suprafete medii si mari care pot ajunge pana la 1600 de metri patrati. Cosul de colectare are o capacitate de 60 de litri astfel ca nu va trebui sa il goliti des chiar daca aveti o curte sau un gazon mai mare.

Putere si eficienta

MAKITA PLM4628N are un motor performant Briggs & Stratton 500E  in 4 timpi cu o putere de 2.7 cp si o capacitate cilindrica de 140 cm3 care poate propulsa masina cu o viteza maxima de 3.6 km/h. Rezervorul de benzina are o capacitate de 0.8 litri iar cel de ulei de motor are o capacitate de 0.47 litri, astfel ca nu va trebui sa le alimentati prea des. Nivelul de zgomot de 86.9 dB este comparabil cu cel al altor modele pe benzina cu putere similara, insa ar trebui sa va protejati auzul cu ajutorul unor casti de protectie fonica.

Cititi si: alte reviewuri de aparate si masini pentru gradina

MAKITA PLM4628N

Optiuni si manevrabilitate

Toate cele 4 roti sunt pe rulmenti, cele din fata avand un diametru de 20.3 cm iar cele din spate 27.9 cm, masina putand sa fie folosita cu usurinta chiar si pe terenurile putin denivelate si in panta. Acest model are o singura treapta de viteza, o latime buna de taiere de 46 de cm dar si un maner ergonomic in forma de D care poate fi ajustabil pe inaltime pentru a oferi o utilizare cat mai confortabila. In ceea ce priveste treptele de inaltime a teierii, MAKITA PLM4628N beneficiaza de 7 niveluri care pot fi setate intre 30 si 75 mm. In plus, tehnologia 4 Cut asigura maruntirea eficienta a ierbii la taiere care va ocupa astfel un spatiu mai mic in recipientul de colectare.

Intretinere si depozitare

Asamblarea acestui model nu este foarte simpla, insa daca ati mai lucrat cu astfel de masini nu ar trebui sa intampinati prea multe probleme. Daca doriti, puteti apela la service-urile Makita pentru a primi un instructaj si sfaturi de utilizare dar si pentru a achizitiona un ulei care va proteja motorul performant. Inainte de a depozita masina lasati motorul sa se raceasca iar pentru curatare incercati sa folositi o carpa umezita, utilizarea jetului de apa putand sa deterioreze motorul.

Puncte tari

+ constructie solida

+ motor cu putere buna

+ cos colector cu capacitate mare de colectare

+ maner rgonomic si manevrabilitate buna

+ 7 trepte de taiere

Puncte slabe

– pretul este in concordanta cu specificatiile

Concluzii

In concluzie, MAKITA PLM4628N este o masina de tuns iarba pe benzina solida si fiabila, cu un motor puternic si un volum mare de colectare. Latimea mare de taiere, cele 7 trepte de inaltime si manevrabiliatea excelenta sunt argumente solide in favoarea achizitionarii acestui model produs de compania japoneza Makita.