Rasnita de cafea Krups GVX242 review

  • Eficienta
    (4.8)
  • Optiuni
    (5)
  • Pret
    (4.7)
4.8

Sumar

Krups GVX242 este o rasnita de cafea puternica, eficienta si usor de utilizat. Metoda de macinare cu discuri, cele 17 niveluri de granulatie si selectorul pentru cestile de cafea fac din aceasta rasnita o alegere ideala pentru toti iubitorii de cafea. 

Bauturile pe baza de cafea ne fac diminetile mai frumoase si ne ajuta sa facem fata stresului si problemelor din timpul zilei. Gustul bauturilor pe baza de cafea este influentat atat de calitatea si metoda de prajire a boabelor cat si de metoda de preparare a cafelei. Desi exista numeroase tipuri de cafea macinata, cele mai bune bauturi pe baza de cafea se obtin din boabe de cafea proaspat macinate. Pentru aceasta veti avea nevoie de o rasnita care va putea sa macine o cafea mai fina potrivita pentru ibric cat si una mai grosiera pentru espressor sau cafetiera. In continuare va vom prezenta una din cele mai bune rasnite de cafea care este disponibila si la magazinele din Romania.

⇒ Vedeti si: Topul celor mai bune espressoare automate

Rasnita de cafea Krups GVX242

Rasnita de cafea moderna

Krups GVX242 este o rasnita de cafea moderna cu un design din plastic de culoare negru-argintiu. Rasnita are dimensiuni de 16 x 20 x 26.6 cm si o greutate de doar 1.5 Kg, astfel ca nu va ocupa prea mult loc si va putea fi transportata cu usurinta. Palnia rasnitei este din plastic transparent si are o capacitate de 200 g, suficienta pentru prepararea cafelelor pentru familie si prieteni. Acest model are o putere de 100 W ceea ce ii permite sa macine cu usurinta boabele de cafea indiferent de tipul de granulatie ales.

Modalitate de functionare

Daca majoritatea rasnitelor folosesc cutite rotative care incalzesc boabele de cafea in procesul de macinare, facandu-le sa isi piarda din gust prin evaporatea uleiurilor volatile, Krups GVX242 foloseste discuri de macinare. Aceste discuri sau bavuri macina boabele fara sa le incalzeasca, asigurand astfel un gust intens si o aroma puternica cafelei indiferent de tipul de preparare ales. Nivelul de zgomot este destul de ridicat, insa avand in vedere ca macinarea este foarte rapida, acest aspect nu ar trebui sa conteze in decizia de achizitionare.

Cititi si: alte reviewuri de espressoare si cafetiere

Krups GVX242

Control si niveluri de macinare

Panoul de control este format dintr-un buton de pornire oprire cu lumina albastra, un buton rotativ pentru selectarea numarului de cesti de cafea pe care doriti sa le preparati si un buton rotativ pentru selectarea nivelului de macinare a boabelor. Veti putea astfel sa macinati rapid o cantitate potrivita de cafea pentru minim 2 si maximum 12 cesti de cafea, care vor avea un gust si o savoare deosebite. Selectorul de finete are disponobile 17 niveluri de granulatie potrivite atat pentru prepararea unei cafele la ibric sau la cafetiera cat si pentru espressoarele manuale. Curatarea recipientelor din plastic se poate face cu ajutorul periei de curatare care este inclusa in pachet.

Puncte tari

+ putere de 100 W

+ selector cu 17 niveluri de macinare a boabelor de cafea

+ optiuni pentru macinarea cafelei pentru 2 – 12 cesti de cafea

+ macinare rapida

Puncte slabe

– nivelul de zgomot este destul de ridicat

Concluzii

In concluzie, Krups GVX242 este o rasnita de cafea puternica, eficienta si usor de utilizat. Metoda de macinare cu discuri, cele 17 niveluri de granulatie si selectorul pentru cestile de cafea fac din aceasta rasnita o alegere ideala pentru toti iubitorii de cafea.