▷Bosch WAG235DREU, Uscator de rufe, 9 Kg, Clasa A+++, 15 programe – Pareri si Review

▷Bosch WAG235DREU Uscator de Rufe ⭐ Pareri si Review
Uscator de rufe Bosch WAG235DREU

Product Name: Bosch WAG235DREU

Product Description: Bosch WAG235DREU este un uscator de rufe cu pompa de caldura care are o capacitate de incarcare de 9 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A+++. Uscatorul dispune de 15 cicluri de uscare si are un nivel al zgomotului de 64 dB.

Brand: Bosch

 • Design
  (4.9)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.4)
4.8

Sumar

Bosch WAG235DREU este un uscator de rufe cu design elegant si eficienta energetica excelenta. Programele variate de spalare, functiile si tehnologiile moderne si garantia extinsa de 5 ani sunt alte avantaje ale acestui uscator de rufe produs de compania germana Bosch.

Pros

+ design premium;

+ eficient energetica excelenta;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ 15 cicluri de uscare;

+ functii si tehnologii moderne;

+ garantie extinsa;

Cons

– pretul este mare;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Uscatoarele automate de rufe asigura uscarea rapida a hainelor, care pot fi purtate in aceeasi zi in care sunt spalate. Totusi, trebuie sa tineti cont ca aceste aparate electrocasnice au un consum energetic insemnat, care il depaseste pe cel al celorlalte aparate electrocasnice din locuinte. Totusi cele mai noi modele de uscatoare automate de rufe dispun de tehnologii si functii moderne, care asigura eficientizarea consumului energetic. Bosch WAG235DREU este un uscator de rufe performant, iar in continuare vom analiza specificatiile importante ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Cele Mai Bune Uscatoare De Rufe

Uscator de rufe Bosch WAG235DREU

Bosch WAG235DREU – design, capacitate si dimensiuni

Uscatorul de rufe Bosch WAG235DREU are un design premium, cu o carcasa neagra si un hublou supradimensionat cu rama cromata si sticla transparenta. Lateralele uscatorului dispun de un design Anti Vibration care reduce nivelul vibratiilor si al zgomotului din timpul uscarii. Hubloul se deschide inspre dreapta si are un diametru suficient de larg pentru a facilita incarcarea rufelor umede. Capacitatea de incarcare a uscatorului este de 9 Kg, fiind potrivit pentru familiile formate din 4-5 persoane.

Dimensiunile acestui model sunt de 59,8 x 61,3 x 84,2 cm, instalarea putand sa fie facuta chiar si deasupra unei masini de spalat rufe cu dimensiuni similare, cu ajutorul unui kit de suprapunere. Alte uscatoare de rufe performante pe care le-am analizat sunt: AEG TR818A4E sau Samsung DV90TA240AE/LE.

Eficienta energetica si zgomot

Eficienta energetica Bosch WAG235DREU

Bosch WAG235DREU are o eficienta energetica excelenta, care este incadrata in clasa A+++, pe o scara de la A+++ la D. Consumul anual estimat de producator este de 176 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 13 lei. Nivelul zgomotului este de 64 dB, o valoare similara cu cea a altor uscatoare de rufe de generatie noua. Acest model utilizeaza un noua agent de racire natural R290, care este cel mai ecologic de pe piata in acest moment. Evacuarea apei se poate face intr-un rezervor sau direct in sistemul de canalizare al locuintei.

Panou de control, programe si functii

Bosch WAG235DREU

Panoul de control are un disc rotativ cromat pentru alegerea ciclului de uscare si un display digital cu selectoare tactile pentru diferite functii si optiuni. Cele 15 programe disponibile sunt: Bumbac, Bumbac Eco, Easy-Care, Mixte, Delicate, Lana, Time Program Warm, Camasi/Bluze, Lenjerie de pat, Geci cu puf, Echipament sportiv, Prosoape, Super Quick si Hygiene Plus. Durata unui ciclu standard este de 179 minute. 

Functiile optionale includ pornirea intarziata, adaugarea articolelor dupa inceperea ciclului de uscare sau blocarea accesului copiilor la meniu. Exista de asemenea si un indicator pentru curatarea filtrului si unul pentru golirea rezervorului de apa. 

Tehnologii si garantie

Acest model utilizeaza mai multe sisteme si tehnologii dezvoltate de inginerii de la Bosch precum:

 • SelfCleaning Condenser – curatarea automata a condensatorului in timpul procesului de uscare, asigurand o eficienta energetica foarte buna;
 • SensitiveDrying System – forma paletelor si aerul cald asigura protejarea chiar si a celor mai delicate tesaturi;
 • Autodry – utilizarea unor senzori care masoara constant temperatura si umiditatea pentru a prevenit uscarea excesiva a hainelor.

Acest model beneficiaza de o garantie extinsa de 5 ani prin inscrierea produsului pe site-ul Bosch.

Puncte tari

+ design premium;

+ eficient energetica excelenta;

+ nivel rezonabil al zgomotului;

+ 15 cicluri de uscare;

+ functii si tehnologii moderne;

+ garantie extinsa;

Puncte slabe

– pretul este mare;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Concluzii

In concluzie, Bosch WAG235DREU este un uscator de rufe cu design elegant si eficienta energetica excelenta. Programele variate de spalare, functiile si tehnologiile moderne si garantia extinsa de 5 ani sunt alte avantaje ale acestui uscator de rufe produs de compania germana Bosch.

button-3

Manual de utilizare Bosch WAG235DREU