Samsung DV90TA240AE/LE, Uscator de rufe, 9 Kg, Clasa A+++, Pompa de caldura – Review si Pareri

▷Samsung DV90TA240AE/LE Uscator de Rufe ⭐ Review si Pareri
Uscator de rufe Samsung DV90TA240AE/LE

Product Name: Samsung DV90TA240AE/LE

Product Description: Samsung DV90TA240AE/LE este un uscator de rufe cu o capacitate de incarcare de 9 Kg si eficienta energetica incadrata in clasa A+++. Uscatorul dispune de 16 cicluri de spalare si are un nivel al zgomotului de 65 dB.

Brand: Samsung

 • Design
  (4.7)
 • Eficienta energetica
  (5)
 • Programe si tehnologii
  (4.7)
 • Calitate/Pret
  (4.5)
4.7

Sumar

Samsung DV90TA240AE/LE este un uscator de rufe cu pompa de caldura care are un design modern si o eficienta energetica excelenta. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestui uscator automat de rufe produs de compania sud-coreeana Samsung.

Pros

+ design elegant;

+ eficienta energetica foarte buna;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii si functii moderne;

+ raport bun intre calitate si pret. 

Cons

– garantie standard;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Uscarea rufelor in perioadele reci poate fi problematica pentru locuintele care nu dispun de spatii special amenajate pentru acest scop. Cea mai eficienta solutie este achizitionarea unui uscator automat de rufe, care permite purtarea hainelor in aceeasi zi in care le spalati. Trebuie sa luati in considerare totusi ca aceste aparatele electrocasnice au un consum energetic important, fiind de preferat sa alegeti un model cu eficienta energetica cat mai buna. Samsung DV90TA240AE/LE este un astfel de uscator de rufe economic, iar in continuare vom analiza cele mai importante specificatii ale acestui model.

=> Vedeti si: Top 5 Cele Mai Bune Uscatoare De Rufe

Uscator de rufe Samsung DV90TA240AE/LE

Samsung DV90TA240AE/LE – design, capacitate si dimensiuni

Uscatorul de rufe Samsung DV90TA240AE/LE are un design interesant, cu o carcasa alba si un hublou cu rama neagra lata. Cei doi pereti laterali au un design special care reduce nivelul vibratiilor si al zgomotului. Usa hubloului este reversibila, iar filtrul 2 in 1 situat in partea inferioara se curata foarte usor. Acest model are o capacitate de incarcare de 9 Kg, fiind destinat familiilor care au cel putin doi copii.

Dimensiunile uscatorului sunt de 60 x 60 x 85 cm, instalarea putand sa fie facuta deasupra unei masini de spalat rufe cu dimensiuni cel putin similare, cu ajutorul unui kit de suprapunere. Alte modele performante de uscatoare de rufe pe care le-am analizat recent sunt: Whirlpool Supreme Silence W6D84WBEE ( 8 Kg, clasa A+++) sau Bosch WQG233D1BY (8 Kg, clasa A+++).

Eficienta energetica si zgomot

Eticheta energetica Samsung DV90TA240AE/LE

Samsung DV90TA240AE/LE are un motor cu eficienta energetica excelenta, care este incadrata in cea mai buna clasa, A+++. Consumul anual este estimat de producator la 194 kWh, ceea ce inseamna un cost lunar de aproximativ 16 lei. Uscarea rufelor se face cu ajutorul pompei de caldura, care utilizeaza un refrigerant pentru incalzirea mai eficienta a aerului. Nivelul zgomotului este de 65 dB, o valoare comparabila cu cea a altor modele cu o capacitate similara de incarcare. 

Panou de control, programe si functii

Samsung DV90TA240AE/LE

Panoul de control dispune de un selector rotativ pentru alegerea ciclului de spalare si un display digital incadrat de butoane pentru functii si optiuni suplimentare. Acest uscator are 14 cicluri de uscare: Bumbac, Mixte, Sintetice, Uscare rapida 35′, Time Dry, Lanejerie de pat, Aer rece, Aer cald, Camasi, Delicate, Iron Dry, Lana, Prosoape, Echipament sportiv.

Functiile optionale includ finalul intarziat, iluminarea tamburului sau blocarea accesului copiilor la meniu. 

Tehnologii si garantie

Pe langa tehnologia cu pompa de caldura, acest model utilizeaza si alte sisteme si tehnologii moderne precum:

 • OptimalDry – utilizeaza senzori de umiditate si temperatura pentru uscarea eficienta a rufelor;
 • Wrinkle Prevent – mentine prospetimea rufelor pana la 180 de minute dupa finalizarea programului de uscare;

Acest model beneficiaza de o garantie standard de 24 de luni care poate fi extinsa la un cost suplimentar in momentul achizitionarii.

Puncte tari

+ design elegant;

+ eficienta energetica foarte buna;

+ gama variata de programe;

+ tehnologii si functii moderne;

+ raport bun intre calitate si pret. 

Puncte slabe

– garantie standard;

– lipsa conectivitatii Wi-Fi.

Concluzii

In concluzie, Samsung DV90TA240AE/LE este un uscator de rufe cu pompa de caldura care are un design modern si o eficienta energetica excelenta. Gama variata de programe, tehnologiile si functiile moderne si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte atuuri ale acestui uscator automat de rufe produs de compania sud-coreeana Samsung. 

button-3